Ha lehunyjátok a szemeteket, és magatok elé képzeltek egy téli esküvőt, biztosan havas tájat, szikrázó fényeket és egy egyedi menyasszonyi ruhát láttok magatok előtt. A vendégek elegáns kalapokban és kabátokban ülnek a székeken, és minden egyes dekorációs elem a különleges téli világ szépségeihez igazodik. Egy téli esküvő előnyei vitathatatlanok, máris mutatjuk, miért érdemes ebben a gyönyörű évszakban házasodni.

Kategóriafüggetlen banner

 

Téli esküvő tippek

 

Először biztosan azt gondoljátok, hogy egy téli esküvőnek több hátránya van, mint előnye, ám közel sincs így. Ha zárt térben tartjátok a ceremóniát és a lagzit, akkor tulajdonképpen észre sem lehet venni a különbséget.

A termek, éttermek télen a fűtés miatt legalább olyan melegek, mint nyáron, tehát ezzel nem lehet gond. Sőt, talán jobb 22-23 fokban viselni egy menyasszonyi ruhát, mint nyáron a 40 fokban, amikor a hátatok közepén is folyik a víz.

Hirdetés

Sátras esküvőt szintén lehet télen tartani a korszerű fűtési és technikai megoldásoknak köszönhetően, a fotózás pedig talán még izgalmasabb lehet télen. A virágdekorációban és a menyasszonyi csokorban akár télen is lehet tulipán vagy rózsa, csak a vendégek fognak talán picit zsörtölődni, hogy melegebben kell felöltözniük a nagy napra, mint szerették volna.

Ez a ti napotok, és ha ti ragaszkodtok egy téli csodaországhoz, akkor valósítsátok meg bátran! Lássuk, melyek egy téli esküvő előnyei!

Egy téli esküvő előnyei

Téli esküvő

 

1. Az esküvő dátuma, és időpontja

A nyári esküvőkkel kapcsolatban a legnagyobb harc egyértelműen az esküvő időpontjának egyeztetése (és ezután természetesen az étterem lefoglalása). Vannak olyan népszerű dátumok, amelyek szinte az első adandó alkalommal betelnek, hiszen sokan szeretnék azon a napon összekötni az életüket. Ilyen volt például 2018.08.18, amikor hihetetlenül sok pár mondta ki az országban (és a világon) egy napon a boldogító igent.

Egy téli esküvőnél nincsenek nagy harcok a dátum kiválasztásával, hiszen sokkal kevesebb pár házasodik ilyenkor. Gondoljatok csak bele: nem kell megharcolnotok senkivel, ezzel együtt pedig nem is kell ötször átszervezni az esküvő menetét.

Kíváncsiak vagytok, mi a polgári ceremónia menete? Kattintsatok IDE!

Téli esküvői ceremónia

 

2. Esküvői helyszín

Mind az esküvő, mind pedig a lagzi helyszínét könnyebb kiválasztani és lefoglalni egy téli szertartás esetében, mint egy tavaszi vagy nyári lagzinál. Pontosan ugyanazért, amiért a dátumot is könnyebb fixálni az anyakönyv vezetővel.

Az éttermek és a különtermek is kevésbé leterheltek januárban és februárban, sőt, ha egy hotelben tartjátok az esküvőt, nagy valószínűséggel még a szobák nagy részét is ki tudjátok venni, ha időben nekiálltok a szervezésnek. Ilyenkor egyébként is sok kedvezményes akcióval lehet találkozni, összevonva mindenféle wellness és egyéb szolgáltatással. Akár a mézesheteket is tölthetitek itt.

Tipp!

Csodás dekorációra vágytok? Nézzétek meg IDE kattintva, hogy milyen egy sátras esküvő. A polgári szertartáshoz ITT, a lagzi helyszínhez padig ITT kaphattok tippeket!

Téli esküvő helyszíne

 

3. Szolgáltatók kiválasztása

Azok a szolgáltatók, akik a tavaszi/nyári esküvők táján a leginkább leterheltek, valószínűleg szabadabbak a téli időszakban. Beszéltünk már az étteremről és a különtermekről, nézzük a többi szolgáltatót.

A minőségi szolgáltatást nyújtó fotósok, videósok, ceremóniamesterek, vőfélyek, DJ-k, zenekarok, virágkötők, dekoratőrök, esküvőszervezők, és más szolgáltatók a téli hónapokban sokkal könnyebben elérhetők, mint máskor. Éppen ezért lekerül a vállatokról a teher, és nyugodtan kereshettek olyan szakembert, aki szimpatikus számotokra, nem kell tigrisbukfenccel vetődni a szabad időpontokért.

Ugye milyen jól hangzik? Miért ne szerveznétek stressz és idegeskedés nélkül a nagy napot?

Téli esküvői dekoráció

 

4. Gyorsabb esküvőszervezés

Bármilyen hihetetlen, sokkal kevesebb idő alatt is meg lehet szervezni egy esküvőt, mint egy év. Főleg télen.

Nacsa Olivér esküvője például nagyjából egy hónap alatt állt össze, és ha ő meg tudta szervezni, nektek is menni fog, hiszen csak gyakorlatiasságra van szükség hozzá, és egy kis kreativitásra.

A korábban említett határidők és okok miatt akár 1-2 hónap alatt összehozhatjátok a nagy napot, de ha tanácstalanok vagytok az esküvő menetét illetően, az ITT található listát rövidítsétek le, és pipáljátok ki rajta a tételeket!

Téli esküvő 2019

 

5. Mesés virágdekoráció

Azt hiszitek, hogy csak azért, mert télen szeretnétek összeházasodni, le kell mondani a mesébe illő esküvői virágdekorációról? Ó, dehogy kell, sőt! Egy profi virágkötő a virágok színes palettáját sorakoztatja fel, nektek pedig csak ki kell választani a tökéletes színeket és formákat.

Mivel téli esküvőről beszélünk, gondolkodjatok el a csipkebogyó-toboz-borostyán-fenyő kombináción, ám ha nem tetszik nektek, választhattok más virágot is, nem lehetetlen beszerezni.

Jó tanács!

Nem tudjátok, hogy körülbelül mennyibe fog kerülni a virágdekoráció? Ide kattintva találtok árakat és tippeket is!

Téli virágdekoráció

 

6. Egyedi esküvői fotók

Ugye nem gondoltátok, hogy egy műteremben kell fotózkodnotok csak azért, mert télen tartjátok az esküvőt? Nincs szebb a téli, havas tájnál, amikor egy finom meleg plédbe burkolózva fényképezkedtek a hidegben.

Virágok között bárkiről készülhetnek szép esküvői képek, de havazás közben, vagy a téli erdőben aligha. Gondoskodjatok róla, hogy legyen valaki, aki a fotózás előtt égősorokkal feldíszít nektek egy fát, egy havas szánt, vagy éppen egy apró kis erdei házikót.

Tipp!

Az év 50 legszebb esküvői fotójába is beválasztottak olyan képet, amely télen készült. Kíváncsiak vagytok rá? Akkor győződjetek meg róla magatok ITT.

Téli esküvői fotók

 

7. Meghitt fények

És ha már a fényeknél tartottunk, fel is írtuk őket a téli esküvő előnyei közé, hiszen nyáron maximum este kilenc után érvényesülnek a gyertyák, izzók és lampionok fényei, télen azonban sokkal korábban.

Helyezzetek el sok-sok égősort a szertartás és a lagzi helyszínén, de várhatjátok a vendégeket akár fáklyákkal is a helyszín bejáratánál. Egy profi fényképezőgéppel olyan csodás képek készülhetnek a nagy napról, hogy öröm lesz visszanézni őket még évtizedekkel később is.

A meghitt fények tehát egyértelműen egy téli esküvő előnyeit gyarapítják.

Téli esküvői fények

 

+1. Kreatív öltözködés

Kedves menyasszonyok, eljött a ti időtök!

Egy nyári esküvőn viszonylag könnyű dolgotok van a ruha kiválasztásánál, most azonban sokkal színesebbek foghat a ceruzátok! Egy piros sál, egy fehér kiskabát vagy akár egy puha pléd is jól mutat télen a menyasszonyi ruha fölött, csak a fantáziátok szabhat határt a menyasszonyi szett összeállításának.

A vendégeknek szintén könnyű dolguk lesz, ha követik a tanácsainkat, és bevetnek minden remek téli trükköt a hideg ellen úgy, hogy mégis elegánsak maradjanak. ITT találjátok őket!

Téli esküvői ruhák

 

A téli esküvő előnyei vitathatatlanul meggyőzőek, ebben valószínűleg még akkor is egyetértetek velünk, ha mégis inkább egy nyári lagzi tenne boldoggá benneteket. A sok esküvői fotó láttán kétség sem férhet ahhoz, hogy a következő években egyre több pár dönt majd úgy, hogy télen köti össze az életét.

Ha pedig ti is télen házasodtok, azt tanácsoljuk, hogy legyetek nagyon kreatívak, és tegyétek egyedivé a nagy napot!

Forrás és fotók