Mi okozhatna viccesebb pillanatokat egy lakodalomban, mint néhány jól megválasztott esküvői játék, amiben az egész násznép részt vehet? Milliónyi esküvői játékból választhatunk, de nagyon fontos, hogy jókor és jól használjuk őket. Íme, 5 kreatív esküvői játék, amely garantáltan megnevetteti a vendégeket!

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When the giant Kerplunk blends into the bride squad! 😍 Bridesmaids on point for @laurajean30891 wedding this weekend @montroseberryfarm @montroseweddings

A Game Of Love (@agameoflove) által megosztott bejegyzés,

Top 5 kreatív esküvői játék

Nem mindenki szereti a násznépből, ha kiszólítják, és egyedüli játékosként kell a figyelem középpontjában valamilyen feladatot teljesítenie. Az alábbi játékokban nagyon sokan részt tudnak venni, így senki nem fog egyedül szerepelni. Ezekben a játékokban egész biztos szívesen vesznek majd részt a násznépből többen is, miközben mindenki más is részese a mókának-kacagásnak!

Hirdetés

“Add tovább” játék

 • Hányan játszhatják? Akárhányan!
 • Mi kell hozzá? A játékhoz semmilyen tárgyi eszköz nem szükséges.
 • Mi a játék menete? A vőfély/ceremóniamester (vagy egy kreatív vendég) kitalál egy igen hosszú, bonyolult, összetett mondatot. Ezt a menyasszony fülébe súgja, aki tovább súgja a mellette ülőnek, és így tovább… Az utolsó láncszem a vőlegény, aki végül hangosan el kell, hogy mondja, milyen mondatot súgtak a fülébe, majd meghallgatjuk az eredeti mondatot is. Egész biztos, hogy ennyi emberen áthaladva teljesen megváltozik a mondat, a legtöbb esetben értelme sem lesz. Igazán jót lehet kacagni rajta, és az egész násznép a játék részese lehet!
 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Laughing with your B E S T friend is the B E S T kind of laughing there is.

Amanda J Events (@amandajevents) által megosztott bejegyzés,

“Hintó mese” játék

 • Hányan játszhatják? 9-11 fő
 • Mi kell hozzá? 9-11 szék, 9-11 felespohár, ital (Ne legyen túl erős alkohol!)
 • Mi a játék menete? Az alap szituáció, hogy mindenki kap egy szerepkört (pl: kocsi, kocsis, valamelyik kerék, ló, király, királyné, lakáj…) elfoglalják a helyüket a székeken, kezükbe kapnak egy feles poharat. A vőfély/ceremóniamester belekezd egy mesébe, melyben, amikor elhangzik egy-egy szerepkör, a hozzá tartozó illetőnek fel kell állnia, majd vissza kell ülnie. Egyszerűnek hangzik, ugye?  A csavar nyilván az, hogy a mesélő kisebb-nagyobb szüneteket tartva, a szerepköröket sűrűn váltogatva teljesen összezavarja a játékosokat, akiknek minden elhibázott alkalommal meg kell inniuk büntetésből egy felest.
 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ja i moje wygibasy na perfekcyjnym weselu, mojej perfekcyjnej sis🥰❤️ #wesele #taniec #zabawa #wedding #weddingphoto #weddingparty #weddingphotography #weddinggames

Kasia Dobosz (@kasiiaaaa) által megosztott bejegyzés,

“Ajándék cserebere” játék

 • Hányan játszhatják? 10-15 fő
 • Mi kell hozzá? 10-15 apró ajándék becsomagolva, 2 dobókocka, időmérő
 • Mi a játék menete? A játékosok körbe állnak, és a kör közepére vannak kihelyezve az izgalmas ajándékok. Természetesen ők nem tudják, hogy a dobozok 100 forintos, filléres apróságokat rejtenek, főleg, mert a játékvezető még buzdítja is a népet, az „értékes” ajándékok megszerzésére. Annyi perc áll rendelkezésre, ahány játékos van, és általában eggyel kevesebb az ajándék. A játékosok egymás után dobnak a kockákkal, és aki duplát dob, elvehet egy ajándékot. Amikor mindenki ajándékhoz jutott, tovább dobhatnak, és dupla dobás esetén elcserélhetik az ajándékot, valaki máséra. Érdemes pörgetni a játékot, hogy mindenki minél többször dobhasson. Gyorsan fokozódik a hangulat, ahogy mindenki más ajándékára pályázik, senki nem akar üres kézzel távozni az idő leteltével, de természetesen a legviccesebb az lesz, amikor a dobozokat kibontva rájönnek, hogy filléres ajándékokért versenyeztek. Nagyon kreatív esküvői játék!

“Hamupipőke cipője” játék

 • Hányan játszhatják? Akárhányan
 • Mi kell hozzá? A hölgyek fél pár cipője
 • Mi a játék menete? A násznép hölgy tagjai felajánlják fél pár cipőjüket, melyet egy kupacra össze gyűjtünk. Az urak ekkor választanak egy cipőt, megkeresik a tulajdonosát, és táncolhatnak vele egyet. Gyorsan megtelik a táncparkett, a vendégek is vegyülnek, így könnyű elindítani a bulihangulatot!
Kategóriafüggetlen banner

“Csípős krumpli” játék

 • Hányan játszhatják? Akárhányan
 • Mi kell hozzá? Annyi krumpli és gyufás skatulya, ahány játékos van, és madzag.
 • Mi a játék menete? A vállalkozó kedvű játékosok derekára kell kötni a krumplit úgy, hogy nagyjából lábszárközépig lógjon le. Majd eléjük helyezünk egy gyufás dobozt, amit el kell lökdösniük a célig. Pillanatok alatt fergeteges lesz a hangulat, a vicces és extrém csípőmozgásoknak köszönhetően.

Néhány kreatív esküvői játék jó, ha a tarsolyotokban van, hogy alkalom adtán felrázzátok vele a vendégeket. Egy jól megválasztott játék közben mindenki jól szórakozhat, és a hangulat csak fokozódik!

Fotó: davidiam.com