Esküvő gyerekkel? – mutatjuk a trükköket, aminek köszönhetően a gyerkőcök is élvezni fogják a lagzit! Sok pár számára nehéz döntés, hogy meghívja-e a rokonok, ismerősök gyermekeit az esküvőre, vagy finoman jelezze, hogy az esküvő nem „gyermekbarát” rendezvény. Ha ti szívesen látjátok a csemetéket, adunk néhány tippet, hogyan érezhetik magukat jól a legkisebbek is a nagy napon!

Kategóriafüggetlen banner

Néhányan azért szerveznek gyermekmentes esküvőt, hogy csökkentsék a költségeket, vagy pedig úgy gondolják, hogy csak felnőttekkel szeretnének osztozni az élményen, anélkül, hogy azok aggódnának a gyermekek miatt. Egyes párok úgy vélik, hogy az esküvő a családról szól, és a család magába foglalja az összes gyereket is! Ha úgy határoztok, hogy meghívjátok a gyermekeket az esküvői fogadásra, felmerül a kérdés, hogy hol ülnek majd.

Biztosan jártatok már olyan esküvőn, ahol a családjukkal ülnek együtt a gyerekek, míg máshol külön gyerekasztalt alakítanak ki nekik. Mutatunk néhány ötletet, amely segíthet abban, ti hogyan döntsetek!

Gyerekasztal kialakítása

Amikor megtervezitek, hogy milyen legyen a gyerekek asztala, fontoljátok meg, hogy hány gyerek fog részt venni az esküvőn, és mennyi idősek. A jelenlévő gyerekek kora és száma meghatározza, milyen asztalra lesz szükség. Érdemes azt is átgondolni, hogy milyen korosztályt ültettek külön a gyerekasztalhoz, mert közel sem mindegy, hogy egy helyre ültetitek-e a 16 és az 5 éves gyerekeket is.

Hirdetés

Egyik korosztály sem fog rajongani az ötletért, ebben biztosak lehettek, éppen ezért választhatjátok azt a lehetőséget is, hogy külön asztala lesz a fiatalabb gyerekeknek, egy másik pedig az idősebbeknek.

Ha a családjukkal ülnek együtt a gyerekek

Az esküvő csodálatos esemény, hiszen ilyenkor azok a családtagok és a barátok is együtt vannak, akik nem gyakran találkoznak egymással. Ha az aprónép is a felnőttek asztalánál ül, az a barátoknak és a családtagoknak is lehetőséget nyújt arra, hogy több időt töltsenek együtt a gyerekekkel. Ha nincs sok gyermek az esküvőn, a gyerekasztal nem feltétlenül szükséges, ám ha a gyermekes családokat egy helyre ültetitek, az akár jól is elsülhet, mert így a gyerekek is jól érezhetik magukat együtt, és a szülők is beszélgethetnek egymással.

Miért van szükség gyerekasztalra?

Amennyiben „gyermekbarát” lesz az esküvőtök, jó ötlet, ha már előre kigondoljátok, hogyan szórakoztassátok őket a lagzin. Ha nem is ülnek egész nap külön asztalnál a gyerekek, nem árt, ha van egy olyan hely a teremben vagy a kertben, ami csak az övék. Kis erőfeszítéssel nagy örömet szerezhettek számukra, ezért ne zárjátok ki azonnal a lehetőségét. Mutatunk néhány vidám tippet, ami garantáltan mosolyt csal majd a gyerekek arcára.

Kreatív csomagok:

Készítsetek az asztalra színes ceruzákat, vagy zsírkrétákat, és biztassátok arra a gyerekeket, hogy rajzoljanak vagy színezzenek velük. A vidám, személyre szóló kis csomagok biztosan elnyerik majd a gyerekek tetszését. A kislányokét biztosan! A kisfiúk kedvéért egy hatalmas üvegtálba Legót is készíthettek, így ők egész este szebbnél szebb dolgokat építhetnek belőle.

Buborékfújó állomás:

A szabadtéri esküvők nagy kedvence a buborékfújó állomás, ahol szappanos löttyökkel feltankolva kedvükre kiugrálhatják magukat a gyerekek. Érdemes egy hatalmas adag folyadékkal készülni, nehogy elfogyjon a legnagyobb móka közepén!

Meglepetéscsomagok:

Minden gyereknek kedveskedhettek személyre szóló ajándéktáskával, amelybe apró játékokat, színes könyveket, fejtörőket, és lufikat rejthettek. Ezekkel a csomagokkal hosszú órákra leköthetitek őket!

Sportos játékok:

A szabadtéri esküvőknél nem árt, ha néhány ugráló alkalmatosság is szem előtt van, mert ezzel könnyen elfoglalhatják magukat a kicsik. Az ugrókötelek, hulla hopp karikák és az ugráló labdák szuper választásnak bizonyulhatnak.

Vásári hangulat:

Egy cukorkás asztal, és néhány rafinált játék tuti befutó a nagy napon. A kacsa vagy halacska pecázás szuper móka, ugyanúgy, mint a „candy bar”, ahol hatalmas nyalókák, cukorkák és muffin hegyek várják őket. Melyik gyerek ne lenne oda az ötlettől?

Tipp!

Bízzátok profikra a gyerekek szórakoztatását! Ma már egyáltalán nem ritka, hogy képzett bébiszitterek, óvónők, tanárnők, vagy éppen animátorok foglalkoznak a gyerekekkel az esküvő teljes ideje alatt. Rengeteg játék és ötlet van a tarsolyukban, amivel biztosan a gyerekek szívébe lopják magukat, így a felnőttek is nyugodtan lazíthatnak kicsit, és a gyerekek sem unatkoznak!

Ha úgy érzitek, hogy segítségre van szükségetek a gyerekek szórakoztatását illetően, nyugodtan kérdezzétek meg a szülőktől is, hogy mivel tehetnétek a gyerekek kedvére. Ők biztosan adnak néhány tippet, és nektek már csak az lesz a dolgotok, hogy megvalósítsátok ezeket. Jó készülődést kívánunk!

Borítókép: weddingbee.com