Ultraibolya színű esküvő? A Pantone a 2018-as év színének az ultraibolyát választotta, ami nem csak a divatvilágra vagy a lakberendezésre van nagy hatással, de az esküvői trendet is befolyásolja. Ti is kíváncsiak vagytok, hogyan lehet a legtöbbet kihozni ebből az árnyalatból? Máris mutatjuk.

Hirdetés

Az év színe az ultraibolya

Ha szeretitek a lilát, szívesen követitek a divatot és idén tartjátok az esküvőtöket, akkor igazán szerencsések vagytok, ugyanis az ultraibolya szín mindenhol körbevesz majd benneteket. Tavaly a levélzöld, tavalyelőtt pedig a púderrózsaszínes rózsakvarc és a derűs kék nyerte el az év színe címet, és talán mondanunk sem kell, hogy mekkora sikernek örvendtek ezek az árnyalatok a menyasszonyok körében. Az ultraibolyát a Pantone úgy írja le, hogy ez a drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és a jövőt jelképezi.

fotó: pinterest.com

Mi mondjuk ennyire azért nem mélyültünk el az árnyalat jelentésének értelmezésében, de annyi bizonyos, hogy a lila eddig is nagyon divatos és népszerű kísérőszín volt az esküvők világában, 2018-ban pedig robbanásszerű változásokkal kecsegtet. Rövid böngészés után olyan csodás kiegészítőkre, és virágokra bukkantunk, melyek minden menyasszonyt, örömanyát, koszorúslányt, dekoratőrt, virágkötőt, de talán még az örömapákat és a vőlegényeket is ámulatba ejtik majd.

fotó: pinterest.com

Ultraibolya az esküvő minden szegletében

Nem titok, hogy az ultraibolyával az emberi kreativitás előtt is tiszteleg a Pantone, a szín pedig a cipőboltok, a virágkereskedések, méteráru üzletek, a cukrászdák és a papírkereskedések kínálatában is vezető helyen szerepel majd. Nézzük, melyek azok a főbb területek, ahol a szakemberek kibontakoztathatják a kreativitásukat, és ahol nektek is érdemes bevetni az ultraibolyát.

Kategóriafüggetlen banner

A koszorúslányok ruhája akár hosszú, akár rövid, remekül mutat ebben a színben, akárcsak az, ha a menyasszonyi ruha szoknyáján visszaköszön az árnyalat. A bevállalós menyasszonyok a hajukat is befestethetik halványlilára, ám mivel egy esküvő jó esetben csak egyszer történik az életben, ezért azt tanácsoljuk nektek, hogy mindenképpen fodrásszal készíttessétek el ezt a frizurát. A smink esetében ugyanezt javasoljuk.

fotó: pinterest.com

Amennyiben inkább a kiegészítőkön látnátok vissza szívesen az ultraibolyát, nézelődjetek a cipők között. Gondolkodtatok már azon, hogy magassarkú, vagy lapos cipőben szeretnétek az oltár elé sétálni? Mindkettő szuper dögös ebben az árnyalatban, ám ha kicsit finomítanátok rajta, párosítsátok pezsgőszínnel! Ez megjelenhet köveken, strasszokon, vagy akár a menyasszonyi csokron is. Apropó! Hogy tetszenek a lila virágok? Minket elvarázsolnak. Ezernyi csokrot néztünk meg az elmúlt napokban, és csak egy dolog volt közös mindegyikben, méghozzá az, hogy szinte minden variációban tarolt az ultraibolya.

Ultraibolya sütemények, virágok és esküvői torta

A lakodalom helyszínének dekorációjába is belecsempészhetitek a lilát. Az asztalterítők, székszoknyák, székmasnik, szalvéták is nagyon szépek ebben az árnyalatban. Ha megfogadjátok a tippünket, akkor mindez megmarad pezsgőszínben, és az asztalon lévő virágok pompáznak ultraibolyában. Lehet, hogy furcsán hangzik, de gyönyörű, ha kövirózsákkal párosítjátok őket, hiszen így sokkal természetesebb, izgalmasabb hatást keltenek.

fotó: pinterest.com

Szeretnétek, ha a süteményeken vagy a tortán is visszaköszönne ez a szín? A fánkok, muffinok, macaronok és torták esetében is meg lehet valósítani, akár a krémnél, akár a tésztánál, sőt, még ehető virágokat is kérhettek rájuk díszítésnek.

Bármeddig sorolhatnánk, hogy miért remek választás, ha az ultraibolyára alapozzátok az esküvői dekorációt, bizonyára nektek is ezer kép él a fejetekben arról, hogy hogyan dobnátok fel vele a Nagy Napot. A levélzöldhöz képest ez az árnyalat több lehetőséget rejt magában.

Azt javasoljuk, hogy csapjatok le a színre, és kérjetek meg egy dekoratőrt, hogy segítsen nektek a terveitek megvalósításában!