Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Váratlan esküvői kiadások – számolj okosan!
Esküvői kiadások

Váratlan esküvői kiadások – számolj okosan!

Az esküvő romantikus, megható és csodálatos, de költséges is, és bár mindenki megtervezi a büdzsét, adódhatnak váratlan esküvői kiadások út közben. Az esküvői költekezés olyan, mint amikor az ember éhesen megy bevásárolni… Tuti, hogy telerakjuk a kosarunkat felesleges apróságokkal – gumicuki, csokimoki, ripi-ropi – és a kasszánál jövünk rá, hogy a szatyrunk dögnehéz, a pénztárcánk viszont túl könnyű lett.

Kategóriafüggetlen banner

Egy esküvői készülődés alatt nem csak a mi gyengeségünkön múlik, hogy mekkora összeget költünk – mert épp megvettünk mindent, amin Mr. és Mrs. felirat díszeleg – hanem olyan fittyfenék és mütyürök jutnak még időközben eszünkbe, amikre bizony áldozni kell. Ezek általában nem kóstálnak túl nagy összeget, de, ha összeadjuk őket, tetemes mértékben dobja meg az esküvői kiadásainkat. Emlékeztek a Sex és New Yorkból Carrie-re, aki egyszer összeadta, élete során mennyi pénzt költött cipőkre, majd tudatosult benne, hogy abból a pénzből akár egy házat is vehetett volna? Durva, mi?

Nos, hogy ti ne vágjatok olyan ijedt fejet a végelszámolásnál, mint Sarah Jessica Parker, nézzük meg, milyen váratlan esküvői kiadások szerepelnek a listánkon!

Váratlan esküvői kiadások

Váratlan esküvői kiadások – amelyekre érdemes felkészülni

Menyasszonyi kiegészítők

Az még csak egy dolog, hogy megvan a ruha, a fátyol és a cipő… A költekezésnek itt még nincs vége, sajnos itt figyelnek be a legtöbbször váratlan esküvői kiadások!

  • Először is, kezdjük a fehérneművel! Egy menyasszonynak nullkilóméteres fehérnemű dukál, így kapásból kell egy melltartó, meg egy másik a menyecske ruha alá (ha nem passzol a kettő), és természetesen valami csodaszép csipkebugyi, ami egyszerre kényelmes, passzol a ruha alá, és még úrihölgynek is érezhetjük magunkat benne… Apróság? Mivel ezeknél nem mindegy a minőség, akár 30.000 forinttal is dobhat a számlán.
  • Akármilyen meleg is van, a legtöbb menyasszony húz harisnyát, vagy combfixet, hogy a cipő ne törje a lábukat. Ugye mindenki ismeri Murphy törvényét? Ami elromolhat, el is romlik… Szóval legalább egy váltással, de inkább kettővel készüljetek! Egy szép minőségi harisnya belekerül pár ezer forintba, így akár itt is elkölthettek 10.000 forintot.

Menyasszonyi fehérnemű

  • A sminkesetek biztos mindent meg fog tenni, hogy tartós legyen a smink, de a rúzs és a púder mindenképpen korrigálásra szolul majd a dínomdánom alatt! Ezt már nektek kell megoldani, itt is fontos, hogy minőségi, tartós darabot válasszatok, ugyanazt, amit a sminkesetek is használt. Hopp, újabb 10-15.000 Ft röpült ki az ablakon…
  • A kényelem borzasztóan fontos, főleg, ha a mezítlábas asztalon táncolós produkciót a lagzi végére tartogatjátok. Érdemes beszerezni zselépárnát a cipőtökbe, hogy hajnalig bírjátok ropni a táncot! Ez is pár ezer forintot vesz ki a zsebetekből.
  • A fergeteges lagzi után pedig jöhet egy romantikus nászéjszaka. Ugye ti is agyaltatok már azon, hogy miben „aludjatok”? Míg sokszor a kényelem az első, most mégsem lenne alkalomhoz illő, ha a kedvenc kinyúlt pólótokat vennétek fel. Egy csinos hálóing, vagy babydoll is több ezer forintos tétel.

Esküvői fehérnemű vásárlás

Parfüm

Nem, nem bolondultunk meg, a parfüm sem véletlenül szerepel a listán! Mivel az egyértelmű, hogy a nagy napon szeretnénk üdék, csinosak és illatosak lenni, erre az eseményre szinte mindenki megveszi a kedvenc illatát eredeti kiszerelésben, hogy tartós is legyen…

Biztos, hogy nem ezen fogtok spórolni, hisz egy illat láthatatlan szállal köt minket emlékekhez, érzelmekhez, helyszínekhez, személyekhez. Gondoljatok csak bele, milyen jó lesz később megérezve annak a parfümnek az illatát, elmerülni az esküvői emlékekben! Márkától függően, kb. 10.000 forinttól határ a csillagos ég!

Esküvői parfüm kiválasztása

Vőlegény cipő

Valamiért a vőlegények felszerelésében fejben tartjuk az öltönyt, nyakkendőt, ingeket, de nem hagyunk elég helyet a költségvetésben vőlegényünk lábbelijére. Öreg hiba! Bizony ők sem Herkulesek (bármit is mondanak), éreznek fájdalmat, és nekik is végig kell állniuk-táncolniuk 10-12 órát abban a cipőben.

Egy jó minőségű, kényelmes, elegáns férficipő is 20-30.000 Ft körül indul, és hol van még a vége…?

vőlegény esküvői kiegészítői

Dekorációs izék, bigyók

Ennél találóbban talán meg sem fogalmazhattuk volna. Ugyanis itt nem a székmasnikról, és asztaldíszekről van szó, hanem az olyan apróságokról, mint egy szalag, egy kis csipke ide vagy oda, egy kis gyöngy meg strassz, meg felirat, stb… Filléresek valóban, de adjátok csak össze az árukat! Na, ezek a tipikus váratlan esküvői kiadások!

Ebben a kategóriában a csúcsot pedig a nyomtatott szalvéták tartják! Eszetekbe sem jutott, hogy legyen? Fogjunk kezet! De aztán láttok egy csodaszép darabot, amin ott díszeleg a monogramotok, és az esküvőtök dátuma. Gyorsan berendeltek 100-200 darabot, ahogy én is tettem. Azóta is porosodik jópár darab a padláson, de megérte! Na, akkor mennyibe is került mindez…?

Esküvői szalvéta

Extrák

Az esküvőszervezés legelején, amikor a költségvetést készítitek, még nem tudjátok, hogy milyen produkciókat, extra meglepetéseket szeretnétek majd. De aztán jön egy kedves barát, aki elmeséli, hogy nemrég volt egy esküvőn, ahol csodálatos fehér galambokat reptettek, majd világító lufikat engedtek az égbe, és mindenki kapott egy saját álarcot a fotózáshoz, majd sötétben fluoreszkáló karkötőt tettek a csuklójukra, hogy ne legyen annyira unalmas az elcsépelt vonatozás (Igen, ez is én voltam).
A szervezés folyamán beleszerethettek néhány igazán különleges esküvői kiegészítőbe, mint pl. a menyasszonyi ruhafény, vagy éppen a Tortaceremónia, melyek szintén növelhetik a keretet.

És már indulnak is az agytekervények, és röpködnek a jobbnál jobb ötletek, és vele együtt a tízezresek is…

Esküvői galambreptetés

SOS készlet

A végső hajrában érdemes írni egy listát, hogy mi mindent kellene összekészíteni esküvői vész esetére. Tű, cérna, biztostű, folttisztító szappan, ragtapasz, cipőboksz, fejfájás csillapító… „De jó, mind van itthon”- gondoljátok, majd amikor összeállítanátok a csomagot, kiderül a turpisság! Van ragtapasz, de csak mickey egeres, van cérna, de nem olyan árnyalatú fehér, mint kellene, van cipőboksz, de csak barna, pedig a vőlegényetek cipője fekete lesz… Indulhat egy újabb kör vásárlás, és újabb költekezés.

Tudj meg mindent az esküvői SOS készletről, és a rengeteg hasznos apróságról ide kattintva!

Esküvői túlélőkészlet

Sok kicsi sokra megy! Milyen sokszor hallottuk már ezt a mondatot, és milyen sokszor örültünk neki! Amikor csak 10 lépcsőt bírtunk megmászni 20 helyett, amikor csak egy falatot tudtunk bekapni reggelire indulás előtt, amikor csak 5 percet tudtunk ellopni pihenésre a mindennapos nyüzsiben… Sebaj, az is valami, sok kicsi sokra megy!

Most már azonban azt is tudjátok, hogy mi az a sok kicsi dolog az esküvővel kapcsolatban, amivel bizony ki lehet szaladni a keretből. Persze váratlan esküvői kiadások mindig is lesznek, de éppen ezért érdemes már az elején egy bizonyos összeget talomban hagyni, hogy azok a bizonyos váratlan esküvői kiadások ne érjenek váratlanul benneteket!

Témába vág

Környezettudatos esküvő – Tuti tippek egy „green wedding”-hez! Ahogy a régészek keresik az ókori élőlények lábnyomait, úgy kutatjuk mi is, hogy lehetne csökkenteni egy esküvő ökológiai lábnyomát. Manapság egyre többször halljuk a környezettudatos esküvő fogalmát, azaz a green wedding-et (zöld esküvőt). ...
Téli esküvő előnyei – 7+1 hasznos tipp! Ha lehunyjátok a szemeteket, és magatok elé képzeltek egy téli esküvőt, biztosan havas tájat, szikrázó fényeket és egy egyedi menyasszonyi ruhát láttok magatok előtt. A vendégek elegáns kalapokban és kabátokban ülnek a székeken, és minden egyes dekor...
Bámulatos árnyalat lesz az év esküvői színe 2019-ben! Kedves 2019-es menyasszonyok! Odavagytok a szebbnél szebb színekért, de még nem tudtátok eldönteni, hogy melyik árnyalat legyen az esküvőtök kísérőszíne? Akkor remek hírünk van számotokra, mert ahogyan minden évben, úgy most is bejelentette a Pantone...
Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak! Bár a legtöbb esküvőt nyáron tartják, vannak olyan bátor jelentkezők, akik párjuk mellet a téli tájba is szerelmesek, ezért szeretnék akár térdig érő hóban kimondani a boldogító, és ez esetben szívet – és testet melengető igent. Igaz, ezeken az esküv...
10 fantasztikus tipp, amivel mesés lesz egy téli esküvő! Havas táj, meleg fények és meghitt hangulat. Egy téli esküvő elképzelhetetlen ezek nélkül, főleg akkor, ha valóban olyan szerencsések vagytok, hogy a téli esküvőtök időpontjában is éppen havazik. Bármennyire hihetetlennek tűnik, igen sok pár gondolja...
Tetovált menyasszony – Te eltakarod vagy megmutatod a tetkódat? Minden emberben él az az égető vágy, hogy valahogy, valamilyen módon kifejezze önmagát. Definiálja, hogy ki is ő valójában. Van, aki rímekbe faragja, van, aki elénekli, van, aki megfesti vagy eltáncolja.  És vannak nagyon sokan, akik magukra tetovált...
10 idegesítő mondat, amitől falra mászol esküvőszervezés közben Az esküvő nemcsak a jegyes párnak fontos, de a közvetlen családnak, és a rokonoknak is. Imádjuk, szeretjük őket persze, de van az a pont, amikor az agyunkra megy az a számos idegesítő mondat, legyünk őszinték! Most olyan a fejetek, mintha egy szimfon...
Vintage esküvő – Kihagyhatatlan és stílusos kiegészítők Talán nem fog meglepni benneteket a hír, napjainkban a legtöbb menyasszony álmaiban egy vintage esküvő szerepel. Néhány évvel ezelőtt jött divatba a vintage stílus, azóta pedig lemoshatatlan a pályáról. Éttermek, lakberendezési üzletek és komplett má...
Ara-para – avagy hogyan ne legyél Menyaszörny?! Nagyon romantikus az a pillanat, amikor a szeretett férfi letérdel elétek az eljegyzési gyűrűvel, ugyanúgy, ahogy könnycsalogató a jelenet, ahogy az oltár elé sétáltok, és kimondjátok a boldogító igent. De mi van a kettő között?  Ara-para! Menyaszörn...
Esküvői játék: Modern és hagyományos játékok lagzira! Az esküvői játék kérdése minden párnál felmerül az esküvőszervezés során. Legyenek, vagy ne legyenek játékok, a modern vagy a hagyományos esküvői játékokat preferálják-e inkább, és az is kérdés, hogy kiket vonjanak bele. Csak a párról szóljanak? Vagy...