Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Váratlan esküvői kiadások – számolj okosan!
Esküvői kiadások

Váratlan esküvői kiadások – számolj okosan!

Az esküvő romantikus, megható és csodálatos, de költséges is, és bár mindenki megtervezi a büdzsét, adódhatnak váratlan esküvői kiadások út közben. Az esküvői költekezés olyan, mint amikor az ember éhesen megy bevásárolni… Tuti, hogy telerakjuk a kosarunkat felesleges apróságokkal – gumicuki, csokimoki, ripi-ropi – és a kasszánál jövünk rá, hogy a szatyrunk dögnehéz, a pénztárcánk viszont túl könnyű lett.

Kategóriafüggetlen banner

Egy esküvői készülődés alatt nem csak a mi gyengeségünkön múlik, hogy mekkora összeget költünk – mert épp megvettünk mindent, amin Mr. és Mrs. felirat díszeleg – hanem olyan fittyfenék és mütyürök jutnak még időközben eszünkbe, amikre bizony áldozni kell. Ezek általában nem kóstálnak túl nagy összeget, de, ha összeadjuk őket, tetemes mértékben dobja meg az esküvői kiadásainkat. Emlékeztek a Sex és New Yorkból Carrie-re, aki egyszer összeadta, élete során mennyi pénzt költött cipőkre, majd tudatosult benne, hogy abból a pénzből akár egy házat is vehetett volna? Durva, mi?

Nos, hogy ti ne vágjatok olyan ijedt fejet a végelszámolásnál, mint Sarah Jessica Parker, nézzük meg, milyen váratlan esküvői kiadások szerepelnek a listánkon!

Váratlan esküvői kiadások

Váratlan esküvői kiadások – amelyekre érdemes felkészülni

Menyasszonyi kiegészítők

Az még csak egy dolog, hogy megvan a ruha, a fátyol és a cipő… A költekezésnek itt még nincs vége, sajnos itt figyelnek be a legtöbbször váratlan esküvői kiadások!

  • Először is, kezdjük a fehérneművel! Egy menyasszonynak nullkilóméteres fehérnemű dukál, így kapásból kell egy melltartó, meg egy másik a menyecske ruha alá (ha nem passzol a kettő), és természetesen valami csodaszép csipkebugyi, ami egyszerre kényelmes, passzol a ruha alá, és még úrihölgynek is érezhetjük magunkat benne… Apróság? Mivel ezeknél nem mindegy a minőség, akár 30.000 forinttal is dobhat a számlán.
  • Akármilyen meleg is van, a legtöbb menyasszony húz harisnyát, vagy combfixet, hogy a cipő ne törje a lábukat. Ugye mindenki ismeri Murphy törvényét? Ami elromolhat, el is romlik… Szóval legalább egy váltással, de inkább kettővel készüljetek! Egy szép minőségi harisnya belekerül pár ezer forintba, így akár itt is elkölthettek 10.000 forintot.

Menyasszonyi fehérnemű

  • A sminkesetek biztos mindent meg fog tenni, hogy tartós legyen a smink, de a rúzs és a púder mindenképpen korrigálásra szolul majd a dínomdánom alatt! Ezt már nektek kell megoldani, itt is fontos, hogy minőségi, tartós darabot válasszatok, ugyanazt, amit a sminkesetek is használt. Hopp, újabb 10-15.000 Ft röpült ki az ablakon…
  • A kényelem borzasztóan fontos, főleg, ha a mezítlábas asztalon táncolós produkciót a lagzi végére tartogatjátok. Érdemes beszerezni zselépárnát a cipőtökbe, hogy hajnalig bírjátok ropni a táncot! Ez is pár ezer forintot vesz ki a zsebetekből.
  • A fergeteges lagzi után pedig jöhet egy romantikus nászéjszaka. Ugye ti is agyaltatok már azon, hogy miben „aludjatok”? Míg sokszor a kényelem az első, most mégsem lenne alkalomhoz illő, ha a kedvenc kinyúlt pólótokat vennétek fel. Egy csinos hálóing, vagy babydoll is több ezer forintos tétel.

Esküvői fehérnemű vásárlás

Parfüm

Nem, nem bolondultunk meg, a parfüm sem véletlenül szerepel a listán! Mivel az egyértelmű, hogy a nagy napon szeretnénk üdék, csinosak és illatosak lenni, erre az eseményre szinte mindenki megveszi a kedvenc illatát eredeti kiszerelésben, hogy tartós is legyen…

Biztos, hogy nem ezen fogtok spórolni, hisz egy illat láthatatlan szállal köt minket emlékekhez, érzelmekhez, helyszínekhez, személyekhez. Gondoljatok csak bele, milyen jó lesz később megérezve annak a parfümnek az illatát, elmerülni az esküvői emlékekben! Márkától függően, kb. 10.000 forinttól határ a csillagos ég!

Esküvői parfüm kiválasztása

Vőlegény cipő

Valamiért a vőlegények felszerelésében fejben tartjuk az öltönyt, nyakkendőt, ingeket, de nem hagyunk elég helyet a költségvetésben vőlegényünk lábbelijére. Öreg hiba! Bizony ők sem Herkulesek (bármit is mondanak), éreznek fájdalmat, és nekik is végig kell állniuk-táncolniuk 10-12 órát abban a cipőben.

Egy jó minőségű, kényelmes, elegáns férficipő is 20-30.000 Ft körül indul, és hol van még a vége…?

vőlegény esküvői kiegészítői

Dekorációs izék, bigyók

Ennél találóbban talán meg sem fogalmazhattuk volna. Ugyanis itt nem a székmasnikról, és asztaldíszekről van szó, hanem az olyan apróságokról, mint egy szalag, egy kis csipke ide vagy oda, egy kis gyöngy meg strassz, meg felirat, stb… Filléresek valóban, de adjátok csak össze az árukat! Na, ezek a tipikus váratlan esküvői kiadások!

Ebben a kategóriában a csúcsot pedig a nyomtatott szalvéták tartják! Eszetekbe sem jutott, hogy legyen? Fogjunk kezet! De aztán láttok egy csodaszép darabot, amin ott díszeleg a monogramotok, és az esküvőtök dátuma. Gyorsan berendeltek 100-200 darabot, ahogy én is tettem. Azóta is porosodik jópár darab a padláson, de megérte! Na, akkor mennyibe is került mindez…?

Esküvői szalvéta

Extrák

Az esküvőszervezés legelején, amikor a költségvetést készítitek, még nem tudjátok, hogy milyen produkciókat, extra meglepetéseket szeretnétek majd. De aztán jön egy kedves barát, aki elmeséli, hogy nemrég volt egy esküvőn, ahol csodálatos fehér galambokat reptettek, majd világító lufikat engedtek az égbe, és mindenki kapott egy saját álarcot a fotózáshoz, majd sötétben fluoreszkáló karkötőt tettek a csuklójukra, hogy ne legyen annyira unalmas az elcsépelt vonatozás (Igen, ez is én voltam).
A szervezés folyamán beleszerethettek néhány igazán különleges esküvői kiegészítőbe, mint pl. a menyasszonyi ruhafény, vagy éppen a Tortaceremónia, melyek szintén növelhetik a keretet.

És már indulnak is az agytekervények, és röpködnek a jobbnál jobb ötletek, és vele együtt a tízezresek is…

Kristinus

Esküvői galambreptetés

SOS készlet

A végső hajrában érdemes írni egy listát, hogy mi mindent kellene összekészíteni esküvői vész esetére. Tű, cérna, biztostű, folttisztító szappan, ragtapasz, cipőboksz, fejfájás csillapító… „De jó, mind van itthon”- gondoljátok, majd amikor összeállítanátok a csomagot, kiderül a turpisság! Van ragtapasz, de csak mickey egeres, van cérna, de nem olyan árnyalatú fehér, mint kellene, van cipőboksz, de csak barna, pedig a vőlegényetek cipője fekete lesz… Indulhat egy újabb kör vásárlás, és újabb költekezés.

Tudj meg mindent az esküvői SOS készletről, és a rengeteg hasznos apróságról ide kattintva!

Esküvői túlélőkészlet

Sok kicsi sokra megy! Milyen sokszor hallottuk már ezt a mondatot, és milyen sokszor örültünk neki! Amikor csak 10 lépcsőt bírtunk megmászni 20 helyett, amikor csak egy falatot tudtunk bekapni reggelire indulás előtt, amikor csak 5 percet tudtunk ellopni pihenésre a mindennapos nyüzsiben… Sebaj, az is valami, sok kicsi sokra megy!

Most már azonban azt is tudjátok, hogy mi az a sok kicsi dolog az esküvővel kapcsolatban, amivel bizony ki lehet szaladni a keretből. Persze váratlan esküvői kiadások mindig is lesznek, de éppen ezért érdemes már az elején egy bizonyos összeget talomban hagyni, hogy azok a bizonyos váratlan esküvői kiadások ne érjenek váratlanul benneteket!

Témába vág

Tetovált menyasszony – Te eltakarod vagy megmutatod a tetkódat? Minden emberben él az az égető vágy, hogy valahogy, valamilyen módon kifejezze önmagát. Definiálja, hogy ki is ő valójában. Van, aki rímekbe faragja, van, aki elénekli, van, aki megfesti vagy eltáncolja.  És vannak nagyon sokan, akik magukra tetovált...
10 idegesítő mondat, amitől falra mászol esküvőszervezés közben Az esküvő nemcsak a jegyes párnak fontos, de a közvetlen családnak, és a rokonoknak is. Imádjuk, szeretjük őket persze, de van az a pont, amikor az agyunkra megy az a számos idegesítő mondat, legyünk őszinték! Most olyan a fejetek, mintha egy szimfon...
Vintage esküvő – Kihagyhatatlan és stílusos kiegészítők Talán nem fog meglepni benneteket a hír, napjainkban a legtöbb menyasszony álmaiban egy vintage esküvő szerepel. Néhány évvel ezelőtt jött divatba a vintage stílus, azóta pedig lemoshatatlan a pályáról. Éttermek, lakberendezési üzletek és komplett má...
Ara-para – avagy hogyan ne legyél Menyaszörny?! Nagyon romantikus az a pillanat, amikor a szeretett férfi letérdel elétek az eljegyzési gyűrűvel, ugyanúgy, ahogy könnycsalogató a jelenet, ahogy az oltár elé sétáltok, és kimondjátok a boldogító igent. De mi van a kettő között?  Ara-para! Menyaszörn...
Esküvői játék: Modern és hagyományos játékok lagzira! Az esküvői játék kérdése minden párnál felmerül az esküvőszervezés során. Legyenek, vagy ne legyenek játékok, a modern vagy a hagyományos esküvői játékokat preferálják-e inkább, és az is kérdés, hogy kiket vonjanak bele. Csak a párról szóljanak? Vagy...
Mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben? Az esküvőszervezés kezdetén a legtöbb pár számára a legfontosabb kérdés az, hogy mekkora összeget kell ráfordítani a nagy napra ahhoz, hogy minden az elképzeléseik szerint alakuljon. Fogós kérdés, hogy mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben Magyarországo...
10+1 esküvői teendő, amit rábízhatsz a vőlegényedre! A legtöbb nő úgy érzi, hogy az esküvője csakis akkor lehet tökéletes, ha az utolsó kikandikáló kis cérnaszálat is ő simítja el a legutolsó percekben. Bármennyire hihetetlen, vannak olyan feladatok az esküvőszervezés során, amiket nyugodtan rábízhatto...
Esküvőszervezés menete – Haladj sorban! Az ujjatokon ott fénylik a csodaszép eljegyzési gyűrű, de nagyon nagy gondban vagytok, mert egyre csak közeledik az esküvő időpontja, és még mindig nem tudjátok, hogy hol kezdjétek a szervezést? Az esküvőszervezés menete nagyon logikus lépéseket tart...
Esküvő elvált szülőkkel – Tippek rázós helyzetekhez! Egy hagyományos esküvő is mindig tartogat meglepetéseket, nehézségeket, azonban egy esküvő elvált szülőkkel csak bonyolítja a helyzetet. Nem is gondolnánk elsőre, hogy mennyi szituációt kell okosan megoldanunk, ami elsőre apróságnak tűnik. Ha nem gon...
LEVEL 2.0 – A második esküvő szervezése A második esküvő szervezése sokszor több stresszel jár, mint az első, ez pedig gyakran a családtagoknak, barátoknak köszönhető. Emlékeztek a Szex és New York jelenetére, amikor Carrie és Big esküvői próbavacsoráján Big tanúja bedobta a „három a hárem...
Morzsalagzi, lagzifarka – Így szervezz okosan pótlagzit! Bizonyára ismerős számotokra a morzsalagzi, és a lagzifarka kifejezés... Talán nem tudjátok, hogy a gyakorlatban hogyan szervezzétek meg, hogyan valósítsátok meg a tökéletes „pótlagzit”. Attól függően, hogy városban vagy falun nőttetek föl, eltérhetn...
15 esküvői trend, ami tarol majd 2019-ben! Ha ti is azok közé a menyasszonyok közé tartoztok, akiknek 2019-ben lesz a nagy napja, biztosan kíváncsiak vagytok arra, hogy mi lesz az esküvői trend jövőre, mi határozza majd meg a divatot. A tervezők és a szolgáltatók már pontosan tudják, hogy mit...
Szállásfoglalás esküvőre – Ki fizeti a költségeket? Szállásfoglalás esküvőre? A vendégek elszállásolása egy nagyon nehéz, összetett kérdés. Kinek illik fizetni a vendégek szállását az esküvőn? Hogyan jelezzük, ha a vendégnek kell fizetni? Milyen távolságnál kell szállást biztosítani? Amikor még kis...
Fiatalon házasodni – áldás vagy átok? Míg nagyanyáink idejében az sem volt ritka, ha valaki szinte kamaszkorában házasodott meg, addig az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a párok egyre később, a 30-as éveikben mondták ki a boldogító igent.  Fiatalon házasodni legalább olyan kom...
7 esküvői tipp Meghan Markle nagy napjáról! Hosszú hónapokkal a hercegi esküvő előtt már azt találgatta a világ, hogy vajon milyen menyasszonyi ruhát visel majd Meghan Markle az esküvőn, milyen ékszerei lesznek, ki készíti el az esküvői tortát, és melyik vendég miben érkezik a szertartásra. Ha...
Így készül a bombabiztos esküvői forgatókönyv! Egy filmhez, vagy egy színházi darabhoz teljesen természetes, hogy forgatókönyvet írnak. Az esküvői forgatókönyv elkészítése is elengedhetetlenül szükséges! Így lesz zökkenőmentes, így tudja mindenki a pontos feladatát, szerepét. Gondoljunk csak bele...
Esküvői pohárköszöntő tippek! Az esküvői fogadalom, és az esküvői pohárköszöntő nem kötelező része az esküvőknek Magyarországon, de ahogyan a legtöbb amerikai esküvői szokás, úgy ez is kezd begyűrűzni a hazai esküvők világába. Az esküvői pohárköszöntő feldobhatja a lagzi hangulat...
Házassági eskü, és esküvői fogadalom – Tudod mit jelent? Lámpalázasak vagytok, és rosszul vagytok már a gondolatától is, hogy tömeg előtt kell beszélnetek az esküvő napján? A polgári és az egyházi szertartás során is úgy érezhetitek, hogy mélyvízbe dobnak benneteket, ha nem készültök fel előre a házassági ...
Házasságkötés, házassági szándék bejelentése, és házassági névviselés A romantikus eljegyzést követő csodálatos rózsaszín felhő és az esküvőszervezés mellett fontos beszélnünk a házasságkötés szándékának bejelentéséről, és a házasságkötés kapcsoán felmerülő legfontosabb tudnivalókról is. Az ügyintézés nem is olyan hoss...
Az első pillantás – Hol és hogyan történjen az esküvő előtt? Az a bizonyos első pillantás... Mintha egy pillanatra megállna az idő. A koszorúslányok már a helyükön, az örömszülők készen állnak, a násznép csak rátok vár. Mindenki izgatott, de te csak a saját szívdobogásodat hallod, ami egyre hangosabban ver. Ál...