Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Vintage esküvő – Kihagyhatatlan és stílusos kiegészítők
Vintage esküvő

Vintage esküvő – Kihagyhatatlan és stílusos kiegészítők

Karácsony

Talán nem fog meglepni benneteket a hír, napjainkban a legtöbb menyasszony álmaiban egy vintage esküvő szerepel. Néhány évvel ezelőtt jött divatba a vintage stílus, azóta pedig lemoshatatlan a pályáról. Éttermek, lakberendezési üzletek és komplett márkák épülnek és támaszkodnak erre a stílusra, így egy cseppet sem meglepő, hogy azonnal megjelent az esküvők világában is.

A vintage esküvő gondolata mára teljesen befészkelte magát a menyasszonyok fejébe, amit teljesen megértünk, hiszen valóban rengeteg csodás lehetőséget rejt magában.

Kristinus
Hirdetés

Az esküvő számos területére becsempészhetitek a vintage stílust. A menyasszonyi ruha, a koszorúslány ruha, az esküvői dekoráció, a  virágdekoráció, a meghívó, a kiegészítők, és a menyasszonyi torta is kaphat egy kis vintage hangulatot, garantáltan tökéletes lesz így az összkép. Nézzünk szét akkor a vintage esküvők háza táján!

Kategóriafüggetlen banner

Vintage esküvő – Mi a vintage?

A vintage annyit jelent, hogy régi, régmúlt korokból való. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy 1920-as évekből fennmaradt menyasszonyi ruhát kell majd viselnetek a nagy napon. A stílus bár kétségtelenül a XIX. század elejére jellemző stílusjegyeket visel, önmagában ez az esküvőket érintően azt jelenti, hogy életre kelnek a régies dolgok, és mára ugyanolyan fényükben pompáznak. Egyszerre jelent régies, visszafogott, ugyanakkor elegáns részleteket, ezért is illik az esküvők pompájába.

Persze teljesen nyilvánvaló, hogy az esküvői piac hamar felismerte a vintage esküvőben rejlő lehetőségeket, ezért napjainkban vadonatúj kiegészítőket és ruhákat készítenek ilyen stílusban Ez pedig kihat a terem, a sátor és az étterem dekorációjára, és a virágdekoráció hangulatára is.  Szerencsére. Különben ugyanis hiányoznának a csodálatos vintage esküvői képek a közösségi oldalakról, amelyek lefoglalnak bennünket néhány órára. Naponta.

Esküvői helyszín vintage dekoráció

Érdekesség!

Egy vintage esküvőn olyan anyagok és kiegészítők kerülnek középpontba, mint a csipke, a fonott kosarak, virágkalitkák és régi bőröndök, ruháskosarak. Az üveg, a gyertyák, a mécsesek, és a rafia szintén nagyon jó barátaitok lesznek, akárcsak a parafadugók és a hófehér festékek.

Ha tehát vintage hangulatú esküvőre vágytok, kövessétek a tanácsainkat, és rafinált ötletekkel készítsetek valódi vintage Paradicsomot a nagy napra.

Vintage esküvő

Vintage esküvő – esküvői meghívó

Az esküvői meghívóval megmutathatjátok a vendégeknek, hogy milyen hangulatú esküvőt terveztek. Így egy vicces, poénos meghívó egy bohém stílusú esküvőt feltételez, egy hófehér-arany díszítésű letisztult meghívó eleganciát tükröz, míg egy csipkés, szalagos, gyönggyel díszített meghívó megsúgja majd a vendégeknek, hogy ti bizony vintage esküvőt terveztek.

Nyugodtan vesszetek el ez esetben a részletekben, és találjátok meg azt a meghívót, ami valóban tökéletes lesz számotokra. Érdemes törtfehér, kissé gyűrt papírban gondolkodni, de a virágok, a rafia és a karton anyag is csodás alapja lehet a meghívóknak.

Tipp!

Színeket tekintve főként a légies, finom pasztellárnyalatokra érdemes koncentrálni. A púderrózsaszín, a világosszürke és a karamell például telitalálat lehet!

Vintage meghívó

Vintage esküvői meghívó

Vintage esküvő – Menyasszonyi ruha

Egy menyasszonyi ruhának tükröznie kell a menyasszony stílusát és személyiségét. A vintage menyasszonyi ruha tehát azoknak a menyasszonynak áll jól, akikhez illik a selyem, a csipke, a kiegészítők között pedig az antik ékszerek és a kalapok jó szolgálatot tehetnek. Ha vintage ruhára vágytok, akkor a menyasszonyi ruhátok színe vanília vagy ekrü legyen, semmiképpen sem hófehér.

A húszas évekre jellemző szabásvonalakra is figyelhettek, de ez nem létfontosságú szempont. Minden menyasszonynak ügyelnie kell arra, hogy a ruha fazonja kiemelje az alakját, és a lehető legelőnyösebb legyen számára. A stílus figyelembe vétele csak ezután jöjjön!

Vintage menyasszonyi ruha

Vintage esküvő – Kiegészítő

A fejdíszek és a kalapok között szintén a régies hatású és hangulatú darabok jöhetnek szóba. Egy kis csipke a kalapon, egy antik hatású kontytű vagy tiara remek választás lehet. A gyöngyékszerek szintén iszonyatosan mutatósak a vintage ruha mellé.

Most lehet bevetni a fejpántokat és gyönggyel hímzett hajpántokat is, egy kicsi, tüll fátyol pedig kiemelheti az ékszereket, és a menyasszonyi ruhát is. A “valami régivel” ez esetben könnyű dolgotok lesz. Kérjétek kölcsön a nagyi nyakláncát vagy antik karkötőjét, és egészítsétek ki vele a vintage szettet. A gyűrű most nem a legjobb kiegészítő, mert ilyenkor a jegygyűrűn kell, hogy legyen a hangsúly.

Fontos!

A vőlegény ruházata mindenképpen passzoljon a menyasszonyi ruhához, hiszen anélkül nem lesz teljes az összhang. Beszéljétek meg, hogy mire vágytok, mert ehhez a stílushoz egyáltalán nem passzol, ha a vőlegény Hulk vagy Amerika kapitány mintás nyakkendőt szeretne viselni a nagy napon!

Vintage esküvői kiegészítők

Vintage vőlegény öltözet

Vintage esküvő – A koszorúslány ruhák

A koszorúslányok ruháját szintén érdemes a vintage stílushoz igazítani. Nagyon szépen fel lehet dobni gyöngyökkel és csipkével is, még a kicsi lányok szettjét is. Egy fehér virágkorona, egy pasztell rózsaszín, vagy ekrü árnyalat jó döntés lehet, ezt pedig még jobban kiemeli majd a virágcsokor, aminek fagyisárga, és púderrózsaszín árnyalata van.

Ha pedig szívesen bevonnátok a vendégeket is ebbe a vintage őrületbe, kérjétek meg őket, hogy igyekezzenek szem előtt tartani a meghívóban feltüntetett vintage dress code-ot.

Vintage koszorúslány ruha

Vintage esküvő – Virágdekoráció

A vintage esküvő virágdekorációjára jellemző a romantika és a klasszikus elegancia. Ahogyan a koszorúslány ruháknál, úgy itt is a pasztell árnyalatokban érdemes gondolkodni, így a fehér, a halvány rózsaszín és lila színek a biztos befutók. A hortenzia, a rózsa, szellőrózsa, bazsarózsa, lisyantus, és tulipán jó választás, ahogyan a cseresznyevirág és az orgona is.

A dekorációban és a menyasszonyi csokorban nagyon szépen mutat a virágok mellett a csipke, és a gyöngy is, a lehető legízlésesebb és finomabb formában. Nyugodtan engedjétek el a fantáziátokat, és kérjétek meg a virágkötőt, hogy árassza el virágokkal a szertartás és a lagzi helyszínét úgy, hogy az egész hely egy hatalmas virágtenger legyen. Előttetek van a kép? Ugye milyen szép lesz?

Tipp!

Egy tetőtől talpig virágba borított boldogságkapu, egy virághinta és egy hatalmas virágfüggöny egyszerűen tökéletes kiegészítője lesz a vintage esküvőnek. Egy virágfal pedig maga lesz a megtestesült vintage romantika!

Vintage menyasszonyi csokor

Vintage esküvői csokor

Esküvői virágdekoráció

Virágdekoráció esküvőre

Esküvői virágok

Vintage esküvő – A terem dekorációja

A vintage stílushoz remekül passzol egy régi bőrönd, egy madárkalitka, sok-sok hófehér tábla, esetleg egy régi írógép. A kopottas kiegészítőknek és bútoroknak köszönhetően valami elképesztően izgalmas vintage hangulata lesz a nagy napnak. Kiegészíthetitek őket befőttes üvegekkel, könyvekkel, és rengeteg porcelánnal, de a villanykörtébe helyezett virágok is csodaszépen mutatnak.

A terem dekorációja akkor lesz igazán naturális és harmonikus, ha a menükártya, az összes köszönőajándék és a sok-sok ültetőkártya is vintage stílusú. Persze még nagyobb lesz az összhang, ha ezek passzolnak a meghívóhoz is. Készíttethettek saját szalvétát is, ha nem találtok egyik üzletben sem olyat, ami elnyeri a tetszéseteket. Így a színek között is válogathattok, és nyomathattok rá saját feliratot, mintát is.

Apropó!

A fából készült dekorációs elemekről eddig nem esett szó, pedig nagyon mutatósak. Az útjelző táblák, a raklap bútorok és a fotózáshoz felhasználható kreatív képkeretek nagyon népszerűek a vintage esküvőkön.

Vintage esküvői dekor

Esküvői dekoráció

Vintage dekoráció

Vintage esküvő – Esküvői torta

A vintage torták egyértelműen pasztell árnyalatúak. A torta és a dekoráció színe szintén nagyon szép, ha visszafogott, a virágok pedig kifejezetten izgalmasan mutatnak a tortákon. A pucér torták, vagyis a “naked” torták nagyon divatosak, szinte minden második-harmadik menyasszony mellettük teszi le a voksát.

Ha pedig igazán vintage tortára vágytok, kérjétek meg a cukrászt, hogy díszítse csipkemintával, esetleg apró ehető gyöngyökkel az esküvői tortát. A többi desszerten szintén visszaköszönhet a vintage stílus, rendeljetek világos rózsaszín macaronokat, vagy esetleg muffinokat. Együtt, egy hatalmas asztalon fantasztikusan mutatnak majd.

Tipp!

Ha mixert is hívtok a lagzira, készíttessetek vele olyan színű italokat, amelyek passzolnak a desszertekhez. Meglátjátok, a vendégek teljesen rákattannak majd ezekre a koktélokra!

Vintage esküvői torta

Vintage esküvői torta

Vintage esküvői – A fotózás

A fotók vintage stílusa nem csak a menyasszonyi ruhának, és a többi kiegészítőnek köszönhető. Sok múlik azon, hogy milyen helyszínen fotóztok, a kreatív fotózásnál például nagyon jól jönnek a különféle stúdiók. Kiegészítőnek használhattok itt is képkereteket, virágokat és különféle feliratokat, aztán a fotóssal kiválaszthatjátok, hogy milyen legyen a képek színe. Ahogyan az Instagramon használtok filtereket, úgy a fotóst is megkérhetitek rá, hogy csempésszen egyfajta vintage hatást a képekbe.

Biztosak vagyunk benne, hogy imádni fogjátok a hófehér csipke napernyővel, virágkoronával és sétapálcával készült képeket. Egy virághinta pedig felteheti az “I”-re a pontot.

Esküvői fotók

Vintage esküvői fotók

Ezzel közel sem értünk a vintage esküvői téma boncolgatásának végére. Szinte mindent érdemes megvalósítani, ami csak eszetekbe jut, így később nem fogjátok megbánni, hogy valamit kihagytatok a nagy napból. Az esküvő helyszínének remekül megfelel egy szabadtéri helyszín, egy sátor, de egy pajta is. Ehhez minden korábban felsorolt kiegészítő remekül illik majd, és persze a fényfüzérek, és lampionok még tovább fokozhatják a vintage hangulatot.

Ha összeállt már a fejetekben nagyjából a kép, hogy milyen lenne számotokra egy tökéletes vintage esküvő, nyert ügyetek van. Ha pedig úgy gondoljátok, hogy ennek a rengeteg teendőnek soha nem értek majd a végére, bízzatok meg egy esküvőszervezőt azzal, hogy elintézze helyettetek a dolgok oroszlánrészét. Egy profi dekoratőr és virágkötő nélkül pedig – mondanunk sem kell – szinte elképzelhetetlen egy vintage esküvő.

Esküvői dekoráció

Hajrá, csapjatok a lovak közé, gyűjtsetek be egy halom inspirációs képet, és írjatok egy listát a teendőkről. Így már sokkal jobban átláttok majd mindent, és nem vesztek el a részletekben! Kellemes esküvőszervezést kívánunk!

Borítókép: La Fleur by Nora

Képek: pinterest.com

Karácsony

Témába vág

Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak! Bár a legtöbb esküvőt nyáron tartják, vannak olyan bátor jelentkezők, akik párjuk mellet a téli tájba is szerelmesek, ezért szeretnék akár térdig érő hóban kimondani a boldogító, és ez esetben szívet – és testet melengető igent. Igaz, ezeken az esküv...
10 fantasztikus tipp, amivel mesés lesz egy téli esküvő! Havas táj, meleg fények és meghitt hangulat. Egy téli esküvő elképzelhetetlen ezek nélkül, főleg akkor, ha valóban olyan szerencsések vagytok, hogy a téli esküvőtök időpontjában is éppen havazik. Bármennyire hihetetlennek tűnik, igen sok pár gondolja...
Tetovált menyasszony – Te eltakarod vagy megmutatod a tetkódat? Minden emberben él az az égető vágy, hogy valahogy, valamilyen módon kifejezze önmagát. Definiálja, hogy ki is ő valójában. Van, aki rímekbe faragja, van, aki elénekli, van, aki megfesti vagy eltáncolja.  És vannak nagyon sokan, akik magukra tetovált...
10 idegesítő mondat, amitől falra mászol esküvőszervezés közben Az esküvő nemcsak a jegyes párnak fontos, de a közvetlen családnak, és a rokonoknak is. Imádjuk, szeretjük őket persze, de van az a pont, amikor az agyunkra megy az a számos idegesítő mondat, legyünk őszinték! Most olyan a fejetek, mintha egy szimfon...
Ara-para – avagy hogyan ne legyél Menyaszörny?! Nagyon romantikus az a pillanat, amikor a szeretett férfi letérdel elétek az eljegyzési gyűrűvel, ugyanúgy, ahogy könnycsalogató a jelenet, ahogy az oltár elé sétáltok, és kimondjátok a boldogító igent. De mi van a kettő között?  Ara-para! Menyaszörn...
Esküvői játék: Modern és hagyományos játékok lagzira! Az esküvői játék kérdése minden párnál felmerül az esküvőszervezés során. Legyenek, vagy ne legyenek játékok, a modern vagy a hagyományos esküvői játékokat preferálják-e inkább, és az is kérdés, hogy kiket vonjanak bele. Csak a párról szóljanak? Vagy...
Mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben? Az esküvőszervezés kezdetén a legtöbb pár számára a legfontosabb kérdés az, hogy mekkora összeget kell ráfordítani a nagy napra ahhoz, hogy minden az elképzeléseik szerint alakuljon. Fogós kérdés, hogy mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben Magyarországo...
10+1 esküvői teendő, amit rábízhatsz a vőlegényedre! A legtöbb nő úgy érzi, hogy az esküvője csakis akkor lehet tökéletes, ha az utolsó kikandikáló kis cérnaszálat is ő simítja el a legutolsó percekben. Bármennyire hihetetlen, vannak olyan feladatok az esküvőszervezés során, amiket nyugodtan rábízhatto...
Váratlan esküvői kiadások – számolj okosan! Az esküvő romantikus, megható és csodálatos, de költséges is, és bár mindenki megtervezi a büdzsét, adódhatnak váratlan esküvői kiadások út közben. Az esküvői költekezés olyan, mint amikor az ember éhesen megy bevásárolni… Tuti, hogy telerakjuk a kos...
Esküvőszervezés menete – Haladj sorban! Az ujjatokon ott fénylik a csodaszép eljegyzési gyűrű, de nagyon nagy gondban vagytok, mert egyre csak közeledik az esküvő időpontja, és még mindig nem tudjátok, hogy hol kezdjétek a szervezést? Az esküvőszervezés menete nagyon logikus lépéseket tart...
Esküvő elvált szülőkkel – Tippek rázós helyzetekhez! Egy hagyományos esküvő is mindig tartogat meglepetéseket, nehézségeket, azonban egy esküvő elvált szülőkkel csak bonyolítja a helyzetet. Nem is gondolnánk elsőre, hogy mennyi szituációt kell okosan megoldanunk, ami elsőre apróságnak tűnik. Ha nem gon...
LEVEL 2.0 – A második esküvő szervezése A második esküvő szervezése sokszor több stresszel jár, mint az első, ez pedig gyakran a családtagoknak, barátoknak köszönhető. Emlékeztek a Szex és New York jelenetére, amikor Carrie és Big esküvői próbavacsoráján Big tanúja bedobta a „három a hárem...
Morzsalagzi, lagzifarka – Így szervezz okosan pótlagzit! Bizonyára ismerős számotokra a morzsalagzi, és a lagzifarka kifejezés... Talán nem tudjátok, hogy a gyakorlatban hogyan szervezzétek meg, hogyan valósítsátok meg a tökéletes „pótlagzit”. Attól függően, hogy városban vagy falun nőttetek föl, eltérhetn...
15 esküvői trend, ami tarol majd 2019-ben! Ha ti is azok közé a menyasszonyok közé tartoztok, akiknek 2019-ben lesz a nagy napja, biztosan kíváncsiak vagytok arra, hogy mi lesz az esküvői trend jövőre, mi határozza majd meg a divatot. A tervezők és a szolgáltatók már pontosan tudják, hogy mit...
Szállásfoglalás esküvőre – Ki fizeti a költségeket? Szállásfoglalás esküvőre? A vendégek elszállásolása egy nagyon nehéz, összetett kérdés. Kinek illik fizetni a vendégek szállását az esküvőn? Hogyan jelezzük, ha a vendégnek kell fizetni? Milyen távolságnál kell szállást biztosítani? Amikor még kis...
Fiatalon házasodni – áldás vagy átok? Míg nagyanyáink idejében az sem volt ritka, ha valaki szinte kamaszkorában házasodott meg, addig az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a párok egyre később, a 30-as éveikben mondták ki a boldogító igent.  Fiatalon házasodni legalább olyan kom...
7 esküvői tipp Meghan Markle nagy napjáról! Hosszú hónapokkal a hercegi esküvő előtt már azt találgatta a világ, hogy vajon milyen menyasszonyi ruhát visel majd Meghan Markle az esküvőn, milyen ékszerei lesznek, ki készíti el az esküvői tortát, és melyik vendég miben érkezik a szertartásra. Ha...
Így készül a bombabiztos esküvői forgatókönyv! Egy filmhez, vagy egy színházi darabhoz teljesen természetes, hogy forgatókönyvet írnak. Az esküvői forgatókönyv elkészítése is elengedhetetlenül szükséges! Így lesz zökkenőmentes, így tudja mindenki a pontos feladatát, szerepét. Gondoljunk csak bele...
Esküvői pohárköszöntő tippek! Az esküvői fogadalom, és az esküvői pohárköszöntő nem kötelező része az esküvőknek Magyarországon, de ahogyan a legtöbb amerikai esküvői szokás, úgy ez is kezd begyűrűzni a hazai esküvők világába. Az esküvői pohárköszöntő feldobhatja a lagzi hangulat...
Házassági eskü, és esküvői fogadalom – Tudod mit jelent? Lámpalázasak vagytok, és rosszul vagytok már a gondolatától is, hogy tömeg előtt kell beszélnetek az esküvő napján? A polgári és az egyházi szertartás során is úgy érezhetitek, hogy mélyvízbe dobnak benneteket, ha nem készültök fel előre a házassági ...