Mi a végeredménye a country csizma, plusz cowboy kalap, szorozva rusztikus hangulat egyenletnek? Hát, egy ízig-vérig vagány western esküvő!

Egyszer volt, hol nem volt, Volt egyszer egy vadnyugat, ahol A jó, a Rossz és a Csúf oltárit bulizott egy felejthetetlen lagzin, ahol a vőlegény, Django elszabadult, de szerencsére a Hét mesterlövész visszakísérte az oltár elé, azonban annyira zavarban volt, hogy amikor az anyakönyvvezető kérte az adatokat, még azt is elfelejtette, hogy hívják, és csak ennyit tudott mondani, Nevem:Senki.

Ugorjunk le a filmvászonról, pattanjunk a nyeregbe, és indulhat a vágta, saját western esküvőnk felé!

Kategóriafüggetlen banner

Western esküvő helyszíne

Nagyon fontos, hogy, ha western esküvő az álmunk, megtaláljuk a tökéletes helyszínt, ami az esküvő alap hangulatát fogja meghatározni. Természetesen minden esküvőnél fontos a helyszín, de egy ilyen specifikus lagzinál ez az egyik legfontosabb lépés.

A legtöbb western esküvő tökéletesen megrendezhető egy pajtában, istállóban, de, ha kisebb lagzit szeretnétek, egy hangulatos romkocsmát is kibérelhettek. A lényeg, hogy legyen kicsit kopott, kicsit rusztikus, és elférjen a sarokban néhány szalmabála…

Jó tanács!

Mivel nem hagyományos helyszínt kell találni egy western esküvőhöz, érdemes legalább 1,5 évvel korábban lefoglalni a helyszínt, mert kisebb a választék, de egyre nagyobb az érdeklődés az ilyen esküvői pajták, istállók iránt.

western esküvői helyszín
Fotó: pinterest.com

Egy western esküvő dekorációja

Tudjuk, az ördög a részletekben rejlik! Egy western esküvő akkor lesz igazán stílusos, ha minden apró dekorációs elem magán viseli a country hangulatot.

Asztaldísz: Tehettek fa korongokat az asztalok közepére, szárított virággal, és gyertyákkal.

Asztalszám: Igazán stílusos megoldás, ha patkókba üttetitek az asztalok számát.

Virágok: Maradjatok a fehér és krémszínű apró virágoknál, (gyöngykosárka, rezgő, fátyolvirág…), és használjatok sok zöld növényt a virágdekorációkhoz. A kaktuszokat se felejtsétek ki!

western dekoráció
Fotó: pinterest.com

Anyagok: Kerüljétek a fényes anyagokat, maradjatok inkább a természetes textúráknál, a lenvászon, juta és zsákvászon tökéletes választás. Egy kis csipkével még ünnepibbé is tehetitek, ha pedig színt szeretnétek becsempészni, a farmer anyaggal sem fogtok mellé.  

Székek: Hagyjátok a székszoknyákat pihenni, maradjanak a székek csupaszon, és nyugodtan lehet szedett-vedett az összes.

Terem dekor: Kihagyhatatlan dekorációs elem a szalmabála, a lovas nyereg, emellett a hordók, csizmák, kalapok.

western esküvő
Fotó: pinterest.com

Western dress code – Hogy te is trendi legyél!

Egy western esküvő nem lehet tökéletes, ha a menyasszony, a vőlegény, a koszorúslányok és kísérőfiúk nem elég vadnyugatiasak.

Western menyasszonyi ruha: A country stílus jegyében, itt az ideje előtérbe helyezni a rövid menyasszonyi szoknyákat, villantsátok meg azokat a virgácsokat! A magassarkú cipők és balerinák is porosodhatnak tovább, hisz kötelező a western csizma! Feldobhatjátok a ruhátokat egy bőr övvel, farmerkabáttal, és western kalappal is! Természetesen elegáns finomságokat is becsempészhettek, a csipke nagy barátotok lesz.

Western vőlegény öltözék: Képzeljetek el egy cowboyt, rojtos nadrággal, fegyverövvel, kalappal és csizmával. Nos, ha ez megvan, nincs más dolgotok, mint ünnepélyessé tenni egy hajtókakitűzővel, és egy csinos mellénnyel!

Hirdetés

Western koszorúslányok: Imádni fogják a koszorúslányok, hogy a klasszikus hosszú ruhák helyett, felkaphatnak egy térdig érő tüllszoknyát, betűrt farmer inggel és csizmával. Itt az alkalom, cowgirlnek öltözni!

Western kísérőfiúk: Ha a vőlegény igazi cowboy, a kísérőfiúk sem öltözhetnek máshogy! Bátran viseljenek farmernadrágot, de természetesen a kalap és a csizma itt is kötelező elem.

Western stílusú násznép: Akkor lesz tökéletes az összkép, ha a vendégek is passzolnak a vadnyugati stílusba. Jelezzétek már a meghívóban az esküvő tematikáját, és adjatok tippeket az öltözékükhöz is.

Western esküvő, a legapróbb részletekig

A tökéletes western esküvő akkor fog igazán megvalósulni, ha az esküvőszervezés minden pillanatában a country stílusra fókuszáltok. Válasszatok olyan zenekart, akik élőben játszanak, western ruhában, és néhány tipikus vadnyugati zenét is fel tudnak venni a repertoárjukba.

A meghívótok lehet egy filmplakát, vagy szerepelhet rajta a híres-hírhedt wanted felirat. A boldogságkaputok készülhet egy pajta ajtajából, a bevonulásotok lehet igazi performance, lovakkal és country zenével. A klasszikus italbár helyett felállíthattok szalmabálákat, vagy talicskába/vödörbe önthettek jeget, melyben behűtitek a szisszenős dobozos söröket.

A tortátokat tálalhatjátok farönkön, a sütemények pedig lehetnek apró cupcakek. A homok-és bor ceremónia helyett kitalálhattok valami nagyon egyedi szertartást, például billogot égethettek egy fakorongba, gyerekprogramnak pedig jöhet a pónilovaglás.

Egy western esküvő igazán látványos, laza, vagány hangulatú tud lenni, de nagyon fontos, hogy ne csak azért válasszátok esküvőtök tematikájának, mert tetszik ez a stílus.

Ha azonban a személyiségetekhez közel áll a lovas hangulat, a természet és a country zene, akkor nyerítsenek azok a pacik, csattanjanak azok a sarkantyúk, irány a western esküvő!

Fotó: Cowgirl magazine