Az esküvői eszközök és kellékek között az elmúlt években kétségkívül az egyik legnépszerűbb és legizgalmasabb darab a boldogságkapu, amivel minden második esküvőn találkozhattok. Nem csak remek fotós kellék, de a polgári ceremónián is főszerepet tölthet be anélkül, hogy ellopná a show-t a menyasszonytól és a vőlegénytől!

Mutatjuk, mit érdemes tudni a kapu bérléséről, jelentőségéről és a hozzá bérelhető kiegészítőkről!

A csókkapu története

Annak idején a szomszédos mezőgazdasági birtokok között úgy kellett megoldani az átjárást, hogy az állatok ne szabadulhassanak ki, ezért a gazdák csókkaput építettek. Ennél a csókkapunál találkoztak egymással általában a szerelmesek, ez lett a megszokott találkahelyük.

Feltehetően innen alakult ki a boldogságkapu kifejezés, hiszen a kapu a boldogságot jelentette a pároknak.

Ha nektek is megfordult már a fejetekben, hogy beszereztek egy boldogságkaput a nagy napra, hogy tökéletessé tegyétek vele az általatok elképzelt álomceremóniát, itt a remek alkalom! Béreljetek egyet, és keressetek egy szuperprofi virágkötőt, aki elkészíti hozzá a lehető legszebb díszítést!

Eszközbérlés banner

Boldogságkapu funkciója

A kapu – mint ahogyan már írtuk – a polgári ceremónia során is használható, illetve a fotózásnál is hasznos kellék lehet. Ha külön szeretnétek esküvői fotófalat, az is a szívetek joga.

A kapu anyagát tekintve készülhet fából, fémből, drótból és műanyagból is, bár utóbbi nem igazán népszerű a párok körében.

A tengerparti, rusztikus, western, bohém és vintage stílusú esküvőknél különösen divatos, itt sok esetben régi ajtót, pajtakaput használnak kellékként. Egy picit talán érdemes felújítani, és arra is figyeljetek oda, hogy kellően le legyen tisztítva, hogy még véletlenül se legyen poros, pókhálós, stb. Higgyétek el, nem véletlenül említjük meg ezt, volt már rá példa, hogy egy rögtönzött boldogságkapu miatt a menyasszonyi ruha olyan lett, mintha a menyasszony sárban birkózott volna.

Hirdetés

Fontos!

Díszítés és használat előtt a legfontosabb az, hogy a kapu megfelelően legyen rögzítve a talajhoz/padlóhoz, hogy semmiképpen ne dőljön el akkor sem, ha a násznép háromnegyede előtte fotózkodik majd egész este.

A boldogságkapu helyét körültekintően érdemes megválasztani, hogy a ceremónia alatt ne pont a nappal szembe kelljen nézni a násznépnek, ráadásul így a képek is használhatatlanok lesznek. Az esküvő helyszínének tulajdonosa ebben biztosan fog tudni segíteni, jó esetben több éves tapasztalata van esküvők lebonyolításában.

Boldogságkapu bérlése – Árak és kiegészítők

Az árak – szerencsére – nem térnek el túlságosan egymástól, így a bérlésnél és az esküvői költségvetés készítésénél is tudni fogjátok majd előre, hogy mivel számoljatok. Nézzük, mit jelent ez számokban!

Vintage ajtó bérlése: 10.000-16.000 Ft

Szimpla boldogságkapu bérlés: 3.500-7.000 Ft

Fakeretes boldogságkapu bérlés: 5.000-9.000 Ft

Kovácsoltvas boldogságkapu bérlés: 5.000-9.000 Ft

Szív formájú boldogságkapu: 5.000-9.000 Ft

Fotópad, boldogságpad: 5.000-6.000 Ft

Bevonuló szőnyeg: 2.500-4.500 Ft/10m és hosszúságától/anyagától függően ettől felfelé

+ VIRÁGDEKORÁCIÓ összege

boldogságkapu bérlés
Fotó: pinterest.com
boldogságkapu árak
Fotó: pinterest.com

Mindig azt mondjuk nektek, hogy a részleteken sok múlik, és ehhez továbbra is tartjuk magunkat. Egy gyönyörűen díszített boldogságkapu teljesen használhatatlan, ha az első szél feldönti, koszos, vagy rettentően rosszul lett kiválasztva a helye.

Ragaszkodjatok a minőséghez, és élvezzétek a pillanatot, amikor a boldogságkapu jelenléte ezúttal a ti boldogságotokhoz járul majd hozzá.

Borítókép: flwedshop.com