Ahogy egy menyasszony csodás megjelenése sem lehetne tökéletes egy meseszép menyasszonyi ruha nélkül, úgy az esküvőn a lakodalom helyszíne se lehetne egységes, ha a székeken nem lenne székszoknya. A székek dekorálásával alapvetően meghatározhatjuk esküvőnk stílusát, azonban – hacsak nem szeretnénk minden vasárnapi ebédre közel száz főt meghívni – felesleges varratni, vagy vásárolni. Tökéletes megoldás a székszoknya bérlés, melyet gyorsan és könnyedén lebonyolíthatunk.

Eszközbérlés banner

Székszoknya bérlés lépésről-lépésre

Esküvőszervezés közben el fog jönni az a pillanat, amikor a teendők listáját elnézve pánikba estek, és úgy érzitek, sosem értek a feladatok végére. Na, ilyenkor fog óriási örömet okozni, hogy a székszoknya bérlés nem egy ördöngös dolog.

Szerencsére már rengeteg szolgáltató áll a rendelkezésünkre teljes körű kiszolgálással, így hatalmas terhet vesznek le a vállunkról.

Hirdetés

Ha megvan az esküvőtök színvilága, pillanatok alatt döntésre juthattok. Érdemes a székszoknya bérlés közben több variációt is szemügyre venni, ne ragadjatok le az első szimpatikus verziónál, lehet, hogy második látásra estek igaz szerelembe.

Célszerű semlegesebb színű székszoknyát választani, így a masnik színével és anyagával játszva végtelen lehetőség tárul elénk.

Miután megvan a tökéletes szoknya-masni párosítás, nincs más dolgotok, mint fizetni, átvenni a frissen mosott-vasalt székszoknyákat, eljuttatni a helyszínre, és felöltöztetni a székeket. Vagy hátradőlni, és a szolgáltatókra hagyni az egész feladatot!

Székszoknya esküvőre

Székszoknya bérlés – árak

Természetesen a székszoknya és a masni anyaga befolyással van a bérleti árakra, de ezen a területen szerencsére nincsenek gigantikus különbségek, így bátrabban válogathattok ízléseteknek megfelelően.

Azzal viszont mindenképp kalkulálnotok kell, hogy a legtöbb helyen van minimum kölcsönzési mennyiség, mely általában 30-50 db-tól kezdődik.

Külön árakkal kell számolni azonban, ha csak béreljük a székszoknyákat, de a felhelyezésüket mi vállaljuk, és egy kicsit emeltebb árakkal kell tervezni, ha teljes körű szolgáltatást kérünk, melynek része a székszoknya bérlés, felhelyezés, lebontás és tisztíttatás.

Székszoknya bérlés
 • Fekete vagy fehér spandex székszoknya: Rugalmas anyag, mely teljesen ráfeszül a székre, mint egy harisnya. Ára átlagosan 450 ft/db a bérlés esetén, felhelyezéssel együtt 500 ft/db.
 • Fehér taft székszoknya: Lágy esésű, puha anyag. Ára elvitel esetén 300 ft/db, míg teljes szolgáltatás esetén 400 ft/db körül mozog.
 • Fehér szatén székszoknya: Könnyed mégis lágy fényű anyag. Ára elvitel esetén 350 ft/db átlagosan, míg felrakással együtt 450 ft/db.
 • Fehér napszövet székszoknya: Puha, de matt hatású anyag, mely elvitel esetén 300 ft/db, felhelyezés esetén 400 ft/db áron bérelhető.
 • Fekete vagy fehér selyem székszoknya: Elegáns fényű, könnyed esésű anyag. Ára elvitel esetén 250 ft/db, míg teljes szolgáltatás esetén 300 ft/db.
Székszoknya bérlése

A legtöbb szolgáltatónál az árakba a tisztíttatás és a masni is bele van kalkulálva, de külön csak masnit is bérelhetünk, ha esetleg székszoknya nélkül szeretnénk a székeket. Ez esetben a masnik darabára 150-200 ft körül mozog.  

Kiegészítők rendelése

Azoknál a szolgáltatóknál, ahol a székszoknya bérlés kivitelezhető, ajánlott egy kicsit körülnézni, hisz más dekorációs elemekkel is rendelkeznek, melyeket könnyű összhangba hozni, ha egy helyről rendeljük őket.

Székszoknya árak

Az alábbi kiegészítőket tudjátok még kölcsönözni székszoknya bérlés közben:

 • asztali futó, átlagosan 300 ft/méter
 • abrosz körasztalra, átlagosan 1700 ft/db
 • abrosz táblaasztalra, átlagosan 1000 ft/db
 • asztalszoknya, átlagosan 400 ft/méter, ráncolva
 • dekor szatén anyag átlagosan 300 ft/méter
 • dekor organza anyag átlagosan200 ft/méter
 • bevonulószőnyeg átlagosan 900 ft/ méter
 • paraván fényfüggönnyel, takaróanyaggal, átlagosan 20000-35000 ft
 • fényfüzér, átlagosan 10.000 ft/db
 • dekorációs kiegészítők (vintige létra, öreg bőrönd, festőálvány ültetésrendhez, stb…) átlagosan 4000-10000 ft.ig
Terítő bérlés esküvőre

Láthatjátok, hogy a székszoknya bérlés gyorsan és egyszerűen kivitelezhető, miközben csodásan elegáns és egységes hangulatot kölcsönöz esküvőtöknek. Úgyhogy vágjatok is bele, és kihúzhattok egy újabb tételt azon a bizonyos esküvőszervező listán!

Borítókép: premierpartyevents.co.uk, fotók: pinterest.com