Habosbabos Esküvői Magazin > Eszközök  > Vidám útjelző táblák, és más kreatív esküvői kellékek

Vidám útjelző táblák, és más kreatív esküvői kellékek

Az esküvőszervezés forgatagában a rengeteg tennivaló közben muszáj néha egyes feladatoknál lendületesen, hatékonyan, és hamar dönteni, de igenis vannak olyan helyzetek, amikor érdemes elveszni a részletekben, mert nagyon ötletes megoldások születhetnek belőle. Hozzátok ki a maximumot a különféle eszközök – ez esetben a tájékoztató táblák – bérléséből és felhasználásából! Mutatjuk hogyan!

Eszközbérlés banner

Ezek a táblák több funkciót is betölthetnek, így lehet rajtuk tájékoztató jellegű vagy praktikus információ, vidám és vicces utalás, és valami furfang is. Azért lehet fontos, hogy ilyen táblákkal lássátok el a szertartás és a lagzi helyszínét, mert ugyan egy vőfély vagy ceremóniamester könnyedén felhívhatja a vendégek figyelmét a fontos információkra, de nagyobb létszámnál szinte borítékolható, hogy lesz, akinek fogalma sem lesz, merre van az asztala, hol találja a vendégkönyvet, vagy hova teheti a nászajándékot.

A táblák segítenek a vendégeknek tájékozódni, és nagy eséllyel mindenkinek hasznos információkat nyújtanak majd. Lássuk, milyen feliratokat érdemes kitenni mindenképpen!

1. Útjelző táblák

Nagyon nagy segítséget nyújt a vendégeknek, ha kitáblázzátok a célhoz vezető utat. Talán jártatok már olyan esküvőn, ahol a vendégeket a lakodalmas háznál várták, de biztosan voltak, akik a polgári esküvő helyszínére érkeztek közvetlenül, és voltak olyanok is, akik az utolsó pillanatban estek be, és még éppen hallották az „Igent”.

Nos, hiába gondoljátok, hogy a GPS minden esetben jó barátotok, a hegyi utcákban, erdőkben és mezőknél nem egyszerű odatalálni egy szabadtéri esküvő helyszínére. A táblák igen hasznosak lehetnek ilyen esetekben!

2. Ültetési rend

Főleg akkor szükséges valahogyan jelezni a vendégeknek, hogy hol fognak majd ülni a vacsora alatt, ha viszonylag nagy létszámú a násznép. Az asztalok közepére tehettek képkereteket, amelyek az asztal számát jelölik, a bejárathoz kitehettek egy kreatív térképet, amelyen minden asztal ültetési rendje szerepel, és ha nagyon vicces hangulatban vagytok, akkor ötletes neveket is adhattok az asztaloknak, színkóddal ellátva. Szívesen ülnétek James Bond vagy Harry Potter asztalánál? Mi igen!

Tipp!

Sok időt és energiát takaríthattok meg, ha egy dekoratőrre bízzátok a dekoráció elkészítését. Ő remek tippeket adhat a tájékoztató eszközökkel kapcsolatban is!

3. Tájékoztató jellegű infók

A legfontosabb táblák itt kapjanak helyet, hogy a vendégek képben legyenek az esküvő napján az egymást követő programok időpontjával kapcsolatban, illetve hogy tudják, hova tegyék az ajándékokat, és mit kezdjenek a polaroid fényképezőgépekkel. Ha fontos számotokra, írjátok ki azt is, hogy Instagramon milyen hashtag-et használjanak az esküvői képeitekhez. Kicsit túlzásba is vihetitek a táblák alkalmazását, senkit nem fognak zavarni, ha jó helyre teszitek őket!

Jó tanács!

Nézzetek körül a hazai szolgáltatók kínálata között, igen jó áron szuper fából vagy papírból készült táblákhoz juthattok!

4. Praktikus tippek

Egy elegáns szertartásra általában magassarkú cipőben érkeznek a hölgy vendégek, és mivel ritkán tesznek a retikülbe váltócipőt, ezért gyakran előfordul, hogy nem tudnak hajnalig táncolni. Több esküvőn találkoztunk már olyan kosárral, amiben lapos strandpapucsok csücsültek, éppen azért, hogy a papucsokban lépkedve mindenki élvezhesse a lagzit, és ne feszengjen a cipője miatt. Ugye ti is pontosan tudjátok, milyen kellemes érzés kibújni egy tűsarkú cipőből a nap végén?

A másik igen praktikus megoldás, ha olyan poháralátéteket helyeztek el az asztalon, amelyek a pincéreket tájékoztatják arról, hogy még használni fogjátok a poharatokat, ezért ne vigyék el az asztalról. Ügyes, ötletes és nagyon hasznos eszköz, éljetek vele!

5.Vicces táblák, vidám feliratok

Biztosan ismeritek azt a játékot, miszerint ha megkocogtatjátok a késetekkel a poharakat, akkor az ifjú párnak meg kell csókolnia egymást. Nos, ugyanezt a kívánságot egy kis kolomppal is jelezhetitek, de ha az egyik koszorúslány nyakában lógó táblán a „Látta valaki a gyűrűket?” szöveg olvasható, az is garantáltan nagy népszerűségnek fog örvendeni. A vodka is hagyhat üzenetet a vendégeknek, a „Bízz bennem, tudsz táncolni” felirat tutira mosolyt csal majd az arcokra!

Használjatok bátran ilyen hasznos és vidám eszközöket, írjatok hozzájuk kelléklistát, és tervezzetek hozzá költségvetést is, hogy nagyjából lássátok, mekkora összeget szántok erre a területre. Hajrá, legyetek kreatívak!

Fotók: pinterest.com