Egy csodás Manolo topánkát nyugodt szívvel feltennénk arra, hogy szinte minden jegyespár jóval kisebb összegre számít, amikor árajánlatokat kap a kiszemelt esküvői fotósoktól, mint amire korábban gondolni mert. Ez teljesen természetesen, hiszen aki erre a területre nem lát rá, annak az esküvői fotós munkája valószínűleg jóval kisebb diónak tűnik, mint amilyen valójában.

Fotó banner

Mielőtt azonban utána néznénk az áraknak, érdemes azt számba venni, hogy mire gondoltok, ha csodaszép esküvői fényképekre vágytok. A minőségnek ára van, akkor is, ha ezt az összeget soknak találjátok. A fotósok felszerelése és munkája sokkal összetettebb és profibb jó esetben, mint hinnétek.

Igyekeznek megfelelni a folyamatosan változó piaci elvárásoknak, extra igényeknek, és természetesen a fejlődésnek, a jobb minőség biztosításának is ára van. Nem beszélve az egyéb szolgáltatásokról! Nézzük az árakat!

esküvői fotós

Az esküvői fotós munkája

Lássuk, miből áll az esküvői fotós munkája, milyen szolgáltatásokra számíthattok akkor, ha profi szakemberhez fordultok. 10 neves hazai fotós árait és csomagját összevetve az alábbiakkal találkozhattok, ha árajánlatot kértek.

Tudjátok, hogy kire/mire van szükségetek?

Először is meg kell különböztetni egymástól a fotós, a videós és a cinematográfus munkáját. Bár sokszor csapatban dolgoznak, az árak kapcsán egyáltalán nem mindegy, kivel szeretnétek együtt dolgozni.

Ma már kevés olyan pár van, aki a fotós mellett egyáltalán nem szeretne esküvői videót, sokan pedig egyértelműen a cinematográfiára szavaznak, ami napjainkban egyre nagyobb trend.

Mivel foglalkozik a cinematográfia?

Ez egy mozifilmhatású videókészítési irány, ahol a nagy napot úgy örökítik meg, mintha egy igazi mozifilm szereplői lennétek. Az igazán profi szakemberek ezt modern eszközparkkal, remegésmentes mozgást biztosító kamerákkal, és prémium minőségű drónnal érik el.

Nyilvánvalóan a profi fotózáshoz is jó minőségű felszerelésre van szükség. Ha a kiszemelt fotósnak nem ilyen van, érdemes elgondolkodni azon, hogy jó szakemberhez fordultatok-e!

esküvői fotós árak

Lássuk az esküvői fotós árakat!

Teljesen logikus, hogy más-más összegbe kerül az a szolgáltatás, amely csak a polgári szertartás és az azt követő fotózás idejét öleli fel, mint amikor gyakorlatilag a készülődés első pillanataitól a lagzi végéig folyamatosan jelen van a fotós, vagy akár több fotós is.

Sok pár azért választ párban dolgozó fotósokat, mert így biztosan minden fontos momentumot egyszerre tudnak megörökíteni, és a beállított képek mellett rengeteg pillanatfotó is készül. Ennek a költsége is természetesen magasabb.

Hirdetés

Egy egész napos szolgáltatás minimum 100.000, de inkább 150.000 forintnál indul, ebben benne van a menyasszony felkészítése, smink, öltöztetés, és kikérés, egy vagy két szertartás fotózása, beállított és csoportképek készítése külső helyszínen, a vacsora, játékok, tánc, torta, menyasszonytánc, menyecske ruha, fotózása és kb. 300-400 kép.

Máshol ugyanez a szolgáltatás 200.000 forintnál kezdődik, viszont abban esetleg benne van egy slide show készítés is. Az árak úgy emelkednek, ahogyan a kívánt extrák, vagyis két fotós egész napos jelenléte, nagyjából 700 db képpel akár 300.000-350.000 Ft is lehet. Videós nélkül.

Menyasszonyi ruha

Milyen extrákat kérhettek?

Ide tartozhat a slide show készítés, jegyesfotózás, külön napon a kreatív fotózás vagy polgári szertartás, helyszíni papírkép nyomtatás, fotókönyv készítés, vagy akár az online webgaléria készítés.

Milyen extra kiadásokra számíthattok?

Útiköltség, autópálya matrica, extrém magas parkolási költség, egyes helyzetekben szállás biztosítása, esküvői pendrive, stb.

Egy esküvői fotós munkája nem ér véget, amikor az esküvőnek vége van. A képekkel még rengeteg munkája lesz, ami nagy hozzáértést igényel. Ne lepődjetek meg azon, ha esetleg több hét múlva kapjátok kézhez a képeket, ez manapság teljesen elfogadott. A lényeg az, hogy profi, jó minőségű képeitek legyenek a nagy napról, nem igaz?

Menyasszonyi ruha viselése

Na ezért mondjuk azt, hogy ne sajnáljátok erre a pénzt, higgyétek el, minden olyan esküvői szolgáltatás, ami valódi értéket képvisel, pénzbe kerül. Talán nem is kevésbe, ám utólag azt fogjátok mondani: Hála az égnek, hogy nem egy önjelölt fényképésznek fizettünk 40.000 forintot a silány képekért!

Fotók: www.pexels.com/