Biztos mindannyian lapozgattátok már szüleitek esküvői fényképalbumját, akiket akkoriban még egy klasszikus kék háttér előtt örökítettek meg, beállított pózokban. Manapság az esküvői stúdiófotózás jóval kreatívabb lehetőségeket nyújt az ifjú párnak, hogy egyéniségük lenyomata is megmaradjon a fotókon.

Az esküvői képek nemcsak egy-egy jól elkapott pillanatot örökítenek meg, hanem romantikát, érzelmeket, emlékeket zárnak magukba, egy életen át.

Fotó banner

Esküvői stúdiófotózás előnyei

Egy esküvői stúdiófotózás jópár órát igénybe vehet, éppen ezért sokaknak okoz fejtörést, hogy az esküvő előtt, alatt vagy után legyen-e. Természetesen mindegyik opciónak megvan a maga előnye, így csak rajtatok múlik, hogy nektek melyik a legszimpatikusabb megoldás!

Stúdiófotózás esküvő előtt:

 • Tökéletes megoldás, ha nem szeretnétek a nagy napon plusz időt kiszorítani a fényképezkedésre.
 • Egyfajta főpróbának is tekinthetitek, és kipróbálhatjátok milyen lesz a hajatok, sminketek és a ruha együttesen.
 • Több időt tudtok szentelni a képek elkészítésére.
 • Lehetőségetek van még változtatni a végleges megjelenéseteken.
 • Ha esetleg fotózás közben sérül, vagy koszolódik a ruha, még van idő korrigálni a nagy napig.
esküvői stúdiófotózás

Stúdiófotózás az esküvő napján:

 • Ha szeretnétek az esküvő minden varázsát egyszerre megélni, az esküvői stúdiófotózás aznap csak emelni fog a hangulaton!
 • Elég csak egyszer mennetek a fodrászhoz, sminkeshez.
 • Nem kell külön figyelmet fordítanotok a menyasszonyi ruha tisztítására, újra vasalására.
 • Ha babonásak, vagy hagyománytisztelők vagytok, ez a tökéletes megoldás, hogy a vőlegényetek csak az esküvő napján lásson meg benneteket a ruhátokban, és megtörténjen a tökéletes első pillantás!
 • Az esküvő napján minden koszorúslány, örömszülő és tanú ott tud lenni körülöttetek, hogy segítsen a fotózást lebonyolítani.

Stúdiófotózás az esküvő után:

 • Ha a lagzi után lesz az esküvői stúdiófotózás, már magatok mögött tudhatjátok az esküvői stressz nagy részét.
 • Ebben az esetben nem kell már izgulnotok annyira a ruha épségén (feltéve, hogy a sajátotok a ruha), hisz a nagy napot már túlélte.
 • Nyugodtabban, hosszasabban tudjátok elkészíteni a képeket.
 • Az esküvő után mindenki sajnálja, hogy ennyire gyorsan eltelt ez a fontos nap, így viszont lehet még egy kicsit tovább nyújtani az esküvő hangulatát.
 • Lehetőség adódik többször is felvenni álmaid menyasszonyi ruháját.
esküvői fotózás

Esküvői stúdiófotózás – Tippek és tanácsok

Mindenkinek megvan a maga meggyőződése, hogy fotogén-e vagy sem. Attól függetlenül, hogy ez az elképzelés mennyire fedi a valóságot, érdemes néhány gyakorlatot, trükköt bevetni, hogy az esküvői stúdiófotózás gördülékenyen, és vitamentesen zajlódjon!

Hirdetés
 1. Jussatok közös álláspontra a vőlegényetekkel, hogy nagyjából milyen jellegű képeket szeretnétek magatokról. Fontos, hogy egyikőtök se érezze magát kellemetlenül!
 2. Ha több gyakorlásra van szükségetek, menjetek el a fotósotokkal jegyesfotózásra, és próbáljatok ki néhány beállítást, így meg tudjátok nézni, melyik a legelőnyösebb számotokra.
 3. Böngésszetek nyugodtan az interneten, és gyűjtsetek inspirációkat.
 4. Ha attól tartotok, hogy majd egy-két beállítás után nem tudtok mit kezdeni magatokkal, szerezzetek be néhány kelléket, amivel felébreszthetitek a kreativitásotokat!
 5. Esküvői stúdiófotózás előtt üljetek össze a fotósotokkal, beszéljétek át a fényképek stílusát, kérdezzetek rá, hogy nagyjából mennyi képet készítetek, mennyi ideig fog tartani, hogy minden technikai részlettel tisztában legyetek.
Esküvői stúdiófotózás

Az esküvői stúdiófotózás nagyon fontos része az egész esküvőnek, de utána fogjátok csak értékelni igazán! Amikor majd esős napokon a kanapéra kucorodva szeretnétek átélni életetek egyik legfontosabb napjának emlékeit, elég lesz a kezetekbe venni egy képet, és máris indulhat az utazás, érzelmeitek hullámvasútján.

Fotók: /www.pexels.com/