Mennyibe kerül egy esküvői videós munkája? Na, az aztán sok mindentől függ… Kezdjük ott, hogy mi is a valódi feladata egy esküvői videósnak. Megismételni, a megismételhetetlent. Megörökíteni az elillanó pillanatokat. Hangsúlyt adni a jelentéktelennek tűnő gesztusoknak egy videóban. Ezt megvalósítani, csak igazán profi csapat tudja! Következzenek az esküvői videós árak!

Fotó banner

Mi határozza meg az esküvői videós árak összegét?

Az esküvői videós munkája elsősorban a minőségre kell, hogy fókuszáljon! A minőséget pedig meg kell fizetni, így változóak az esküvői videós árak.

Nem csak a tapasztalatról és hozzáállásról van szó – persze annak is profinak kell lennie – hanem a technikai háttérről is, amellyel megvalósíthatják a legszebb esküvői videókat. Emellett az árat nagyban befolyásolja, a:

 • szolgáltatás széleskörű tárháza (drónfelvételek, cinematográfia, klip, stb…)
 • stáb létszáma
 • felszerelés minősége és sokszínűsége (remegésmentes mozgást biztosító kamerák, drónok…)
 • felvételek minősége (4K, HD, Ultra HD…)
 • utómunka részletessége.

A cinematográfia az esküvői videózás új irányvonala. A mozifilmhatású videók igen közkedveltek mostanában, melyek zenével, közeli-és távoli felvételekkel, lassítással és tökéletes vágással érik el a mozifilm hatást, melyben ti magatok vagytok a főszereplők!

Mire figyelj az esküvői videós kiválasztásánál?

Mielőtt letennéd a voksod egy esküvői videós csapat mellett, figyelj oda azokra a részletekre, melyek igazán árulkodóak, hogy egy megbízható, profi csapattal van-e dolgod! Elsősorban a referencia anyagok alapján tudod megismerni egy esküvői videós munkáját. Sokat elárul az is, hogy a referenciáit hogyan, és miként mutatja be nektek egy videós… Minden esetben kell, hogy írjatok esküvői szolgáltatói szerződést, ennek hiányában teljesen megbízhatatlanná válik egy szolgáltató. Ez természetesen magával vonzza, hogy számlaképes-e a videós, és előre tisztázni kell, hogy milyen eszközökkel dolgozik, és számít-e fel bármelyikért is felárat. 

Több esküvői videós szolgáltatónál is előfordul, hogy a videók mellett fotók készítésével is foglalkoznak. Érdeklődjetek előre, mert így még komplexebb szolgáltatást tudnak nyújtani számotokra!

Leila & Adrián wedding highlight from JB STUDIO on Vimeo.

Mennyibe kerül egy esküvői videós munkája?

Az eddigieket figyelembe véve nem meglepő, hogy igen széles skálán mozognak az esküvői videósok által elkért összegek. Mindenesetre ne lepődjetek meg, hogy a hatszámjegyű árak elejétől a közepéig mozognak a tarifák.

Esküvői videós árak

Általában ezekkel a csomagokkal és árakkal találkozhattok:

 • Standard csomag (1 operatőr, két kamera, 12 óra forgatás, nyersanyag átadás és 30 perces vágott film) Átlagosan 100.000-150.000 ft.
 • Comfort csomag (1 operatőr, két kamera, 12 óra forgatás, nyersanyag átadás, 5 perces highlight film) 120.000-150.000 ft.
 • Prémium csomag (1 operatőr, két kamera, 12 óra forgatás, nyersanyag átadás és 30 perces vágott film és 5 perces highlight film) 130.000 ft és 180.000 forint között mozog.
 • Plusz operatőr: 30.000-60.000 ft-tal emelheti az árat.
 • Második operatőr plusz kamerával: 60.000-100.000 ft-tal növeli az árat.
 • Légi felvételek, drónnal: 40.000 ft-tól akár 100.000 ft-ig is növelheti az árat.
 • 4K felbontásban való rögzítés: 50.000 forinttal kerül többe átlagosan.
 • Külön nyitótánc videó vágással: 15.000-25.000 ft-ig.
 • Külön elkészített videó a templomi vagy polgári szertartásról: 20.000 forint környéke.
esküvői videós árak
Fotó: pexels.com

A legprofibb esküvői videós szolgáltatók, akik nagyobb stábbal, különleges felszerelésekkel, egyedi utómunkával és modern filmforgatási technikákkal örökítik meg a nagy napotokat, munkájukért 300.000 ft- tól akár 500.000 forintig terjedő összeget is elkérhetnek. Magas összeg, azonban rendkívül különleges és professzionális végeredményt biztosítanak számotokra.

Hirdetés

Egy igazán minőségi esküvői videó attól lesz különleges, hogy szinte érezzük a torta ízét a szánkban, az izgatott várakozás pillangóit a gyomrunkban, a szerelem megható könnycseppjeit arcunkon…

Mondhatjuk, hogy az esküvői videós szolgáltató kiválasztásánál tényleg csak a pénztárca szabhat határt. Azonban ne felejtsétek el, hogy az esküvőtök pillanatai nem megismételhetők, nem lehet őket újra játszani. Fontos, hogy igazán alapos és profi csapatot bízzatok meg, akik esküvőtök legapróbb rezdüléseit is megörökítik az utókor számára…

Borítókép: JB Studio