Habosbabos Esküvői Magazin > Fotó & videó  > Így lesz tökéletes az esküvői fotózás
Így lesz tökéletes az esküvői fotózás

Így lesz tökéletes az esküvői fotózás

Így lesz tökéletes az esküvői fotózás! Az esküvői képek minden pár számára nagyon fontosak, hiszen életük egyik legboldogabb napját örökítik meg. Helyezzetek nagy hangsúlyt a megfelelő fotós kiválasztására, és ha emellett a tanácsainkat is megfogadjátok, garantáltan tökéletes esküvői fotóitok lesznek!

Fotó banner

Az esküvői fotózás

Első lépés: a fotós kiválasztása

Ha szerencsések vagytok, már jóval az esküvő előtt rengeteg javaslatot kaptok az ismerősöktől és barátoktól a fotós személyét illetően. Nagyon lényeges, hogy mások véleménye mellett a saját véleményeteket, és megérzéseteket is figyelembe vegyétek a döntés meghozatalakor, és az sem árt, ha szimpatikus számotokra a fotós személye, hiszen fel kell majd oldódnotok a társaságában.

Manapság már minden komoly esküvői fotósnak van honlapja, ahol meggyőződhettek arról, hogy olyan hangulatú és stílusú képeket készít, ami megegyezik a ti ízlésetekkel. Minden esetben kérjetek árajánlatot, és kérdezzetek rá, hogy valamilyen kedvezményt igénybe vehettek-e a képek megrendelésekor.
Így lesz tökéletes az esküvői fotózás
Az esküvői fotósotok az objektíven keresztül “lát” titeket, rengeteg jó ötlettel, tanáccsal szolgál majd, érdemes rábízni a dolgot, hiszen ő a szakember. Amennyiben nektek is van elképzelésetek, nyugodtan osszátok meg vele, a közös munka meghozza a gyümölcsét.

Második lépés: készüljetek fel a fotózásra!

Az esküvő hetében próbáljatok meg pihenni egy kicsit, de az előtte lévő napon mindenképpen, hiszen hatalmas karikákkal a szemetek alatt nem fogtok jól mutatni sem élőben, sem pedig a képeken. Az esküvői képeket még mutogatni fogjátok a gyerekeiteknek és unokáitoknak is, ezért is fontos, hogy olyanok legyenek, amire szeretettel néztek rá mindketten.


Több opció közül is választhattok, hogy mikor történjen az esküvői fotózás. Ezek a következők lehetnek:

Napokkal az esküvő előtt:

Egyre gyakoribb, hogy a pár az esküvő előtt pár nappal már részt vesz a fotózáson, így nyugodtan koncentrálhatnak erre, és a nagy napon már csak egymással és a vendégekkel kell foglalkozniuk.

Közvetlenül az esküvő előtt:

ennek az az előnye, hogy nem kell amiatt aggódnotok, hogy mit csinál a vendégsereg addig, míg ti fotózkodtok. Hátránya, hogy már nagyon korán el kell készülnötök mindennel, és nem biztos, hogy kibírja nap végéig a sminketek és a hajatok. A lábatok is nagyon el fog fáradni a cipőben, nagy hőség esetén pedig a vőlegénynek nagyon melege lesz egész nap az öltönyben és nyakkendőben.

Mellesleg, ti nem szeretnétek, hogy csak közvetlenül az anyakönyvvezető vagy az oltár előtt lásson meg titeket a párotok a menyasszonyi ruhában?

Esküvői fotózás a szertartások után:

ezt a megoldást választják a legtöbben, azonban erre az időtartamra a vacsorára meghívott vendégeknek érdemes valamilyen programot szervezni. Ilyenkor támaszkodhattok egy jó vőfély, vagy ceremóniamester segítségére, de szervezhettek valamilyen különleges programot is arra az egy, másfél órára.

Az esküvő közben:

nyugodtan magukra hagyhatjátok a vendégeket, ha szeretnétek naplementés képeket készíteni. Egy vízparti esküvőn ez különösen fontos lehet, hiszen ezeket a pillanatokat máskor már nem lehet bepótolni. Ha jó a zene a lagzitokon, higgyétek el, észre sem fogják venni, ha egy kis ideig nem látnak benneteket.

Az esküvő után:

az esküvő másnapján, esetleg pár nappal később is megejthetitek a fotózást. Ebben az esetben számoljatok azzal, hogy kétszer kell kifizetnetek a sminkest, a fodrászt és a fotóst is! Ha bérlitek az öltönyt és a menyasszonyi ruhát, akkor kalkuláljátok bele a kölcsönzési időt is a szervezésbe!
Így lesz tökéletes az esküvői fotózás
TTD (azaz Trash The Dress – Tedd tönkre A Ruhát) esküvői fotózás:

ez az a külföldről hozott trend, amikor a menyasszonyi ruhát rituálisan tönkreteszitek: bekoszolhatjátok, széttéphetitek, de akár fürödhettek is benne (erre a célra érdemes valami olcsó menyasszonyi ruhát választani, a lényeg a képekben lesz)

Rossz idő esetén gondolkodjatok el a műtermi fotózáson!

Az esküvői fotózás menete!

Előfordulhat, hogy a beállított képeken – a szertartások után – nem minden vendég lesz rajta, ezért a félreértések és sértődések elkerülése végett haladjatok sorrendben a fotózáson! A fotóstól nem várhatjátok el, hogy tudja, vagy fejben tartsa, ki kinek a vendége, így a ti feladatotok, hogy kézben tartsátok ezt az eseményt!
Így lesz tökéletes az esküvői fotózás
Ha ezt a sorrendet követitek, biztosan nem hagytok ki senkit.

  • menyasszony családja
  • vőlegény családja
  • tanúk
  • koszorúslányok
  • menyasszony rokonai
  • vőlegény rokonai
  • barátok
  • kollégák

Arra mindenképpen készüljetek fel, hogy a “beállított” képek elkészítése minimum 1-1,5 órát vesz igénybe. Legyetek lazák, stílusosak, vidámak! Nyugodtan megkérhetitek a vendégeket, hogy a templomi és polgári ceremónia alatt csak a fotós készítsen képeket. Azt a momentumot nem lehet újra lefényképezni, mikor a gyűrűhúzás történik, vagy az első csók elcsattan.

Tipp!

Nem vagytok biztosak abban, hogy szükségetek van-e az esküvőn videósra? Ide kattintva elolvashatjátok tippjeinket!

Bár nagyon bonyolultnak tűnhet megszervezni a tökéletes esküvői fotózást, nem kell aggódnotok.
Egy jó fotós kézben fogja tartani a helyzetet, és segíteni fog benneteket minden eszközzel. A ti dolgotok csak az lesz, hogy mosolyogjatok a képeken.

Esküvői fotós tippek:

JB Studio
Bartalis Fotó
Mihalik Roland Photography
Nászriporter