A jegyesfotózás népszerűsége az elmúlt években tarol a párok között. Szinte nincs olyan menyasszony és vőlegény, aki ne gondolkodna el azon, hogy érdemes-e fotókat készíttetniük az eljegyzés és az esküvő közötti időszakban. Akár a gyűrűhúzásról, akár csak a kettejük közti szeretetről. A jegyesfotózás többnyire győz, ti pedig máris azon gondolkodtok, hogyan válasszátok ki a helyszínt, a ruházatot és az időpontot?

esküvő előtti fotózás
Fotó: pexels.com

Jegyesfotózás: A helyszín és az időpont

A jegyesfotózás helyszínének kiválasztása tulajdonképpen csak rajtatok múlik. Sok pár számára a szabadtéri helyszínek (vízpart, erdő, kikötő, kilátó) vonzóak, míg mások szívesebben mennek stúdióba, ahol akár 3-5 különböző háttér előtt is készülhetnek képek róluk. Tanácstalanok vagytok, mert semmi nem tűnik elég kecsegtetőnek?

Tipp!

Kérdezzétek meg a kiválasztott fotóst arról, hogy van-e egy-egy szuper helyszín tipp a tarsolyában!

Azt persze tartsátok szem előtt, hogy a helyszínnek muszáj passzolnia a személyiségetekhez, hiszen csak akkor tudtok majd igazán feloldódni, ha nem feszengtek semmi miatt.

Hirdetés

A jegyesfotózás időpontja bármikor lehet, évszaktól és napszaktól függetlenül minden évszak tartogat számotokra szépségeket. Izgalmas lehet egy téli fotózás a havas tájjal a háttérben, míg tavasszal a virágok, ősszel pedig a levelek szolgálhatnak bámulatos fotós dekorációt.

Az éjszakai fotózás lehetőségét se vessétek el, ugyanis egy jó géppel hihetetlen fotók készülhetnek rólatok az olyan helyszíneken, mint pl. Balatonbogláron a Gömb-kilátó, vagy Esztergomban a Mária Valéria-híd.

Kíváncsiak vagytok arra, hogy milyen egy esküvői stúdiófotózás? Itt olvashattok róla bővebben!

jegyesfotózás
Fotó: pexels.com

A megfelelő ruházat kiválasztása

Talán ez lesz a legkönnyebb feladat számotokra: kiválasztani azt a ruhát, amiben igazán jól fogjátok magatokat érezni fotózás közben. Ez lehet egy egyszerű fehér póló-farmernadrág szett, de egy virágos nyári ruha – rövidnadrág párosítás is. Érdemes a világosabb színek mellett dönteni, és elkerülni a nagy feliratos felsőket, és neonszíneket. Kivéve persze, ha nem egy extrémebb stílust képviseltek.

Sokan jelmezes fotózásra készülnek, és kibérelnek matrózruhát, kalózjelmezt, középkori öltözetet, vagy az 1800-as évekre jellemző darabokat. Ha sok tetoválásotok van, mutassátok meg bátran, ha pedig kisbabát vártok, kössétek össze a jegyesfotózást a kismamafotózással.

Az öltözet azonban mindig legyen olyan, amivel azonosulni tudtok.

Fotó banner

Jegyesfotózás árak

Azt lehet mondani, hogy míg az esküvői fotózás kapcsán elég sokféle árajánlattal találkozhattok, addig a jegyesfotózás árak kicsit egységesebbek. Eltérések és kiugrások természetesen vannak, de alapvetően nem is az árkategória kellene, hogy önmagában meghatározza, hogy ki mellett teszitek le végül a voksotokat, hanem a fotós munkája, és a képek minősége is.

Jegyesfotózás árak

Különféle csomagok közül választhattok, ennek függvényében változnak az árak is. 10-15 képnél kb. 35-45 ezer Ft lehet a kiadás, 20-25 képnél pedig akár 50-70 ezer Ft körüli összeggel kell számolnotok átlagosan.

jegyesfotózás
Fotó: Pexels.com

Extra szolgáltatásokat is igénybe vehettek egy-egy fotózás alkalmával, valamint vannak plusz költségek is. Ezekre mindenképpen kérdezzetek rá a fotósnál:

  • Mennyi ideig tart a fotózás?
  • Részt vesz-e asszisztens is a fotózáson?
  • Milyen formátumban kapjátok kézhez a fotókat?
  • Az ár magában foglalja-e a kiszállás díját, a parkolást, és adott esetben az autópályamatrica árát?
  • Sminkes és fodrász szolgáltatás igénybe vehető-e?
  • Tartalmazza-e a fotózás díja a stúdióbérlés költségét is?
  • Stylist segíti-e a fotózást?
  • Mikor kapjátok meg a képeket?
jegyes fotózás
Fotó: pexels.com

Foglalj időpontot időben!

Attól függően, hogy rövid vagy hosszú jegyességre készültök, érdemes kiválasztani a számotokra legideálisabb helyszínt és időpontot, és hamar lefoglalózni a fotósnál a fotózást, mert a profi szakemberek naptára bizony hamar betelik!

Ne idegenkedjetek a lehetőségtől, higgyétek el, egy ilyen fotózás izgalmas és értékes közös program lehet számotokra!

Borítókép: pexels.com