Miért fontos az esküvői videó elkészítése? Az esküvői emlékek olyanok, mint a babaillat. Szeretnénk mélyen magunkba szippantani, bezárni egy üvegcsébe, és borongós napokon beleszippantva nosztalgiázni. De míg a babaillatnál esélyünk sincs, addig az esküvőnk emlékeit – még, ha nem is egy üvegcsébe bezárva, de – sikerülhet egy életre megörökíteni.

Fotó banner

Jó lenne, ha minden apró kelléket, kiegészítőt el tudnánk tenni, azonban, ha csak nincs egy komplett raktárunk erre a célra, maradnak a fotók, videók… Persze ezernyi emlék felvillan, amikor kezünkbe vesszük az esküvői fotóalbumunkat, na de amikor belepillantunk az esküvői videónkba, újraéljük a nagy nap minden egyes pillanatát. Nemcsak képek villannak be, de illatok, hangulatok, érzések is.

Természetesen a döntés rátok van bízva, de higgyétek el, az idő múlásával egyre hálásabbak lesztek, hogy visszanézve az esküvői videótokat, újra hatalmába keríthet titeket az esküvői láz!

Esküvői videó és esküvői klip

Manapság már sokféle esküvői videót készítenek a szolgáltatók. Ha szeretnétek az egész esküvőt végignézni, kérhettek több órás rögzített anyagot, így az egész napot újra élhetitek. Ezt azonban tényleg csak akkor fogjátok vissza nézni, ha hosszabb időtök van rá. Akkor azonban tökéletes délutáni program, főleg, ha a barátokat, rokonokat is áthívjátok, és közösen nézitek meg a videót.

Hirdetés

Rengeteg olyan részletre is fény fog derülni a nagy nappal kapcsolatban, amit akkor észre sem vettetek a nagy hajrának köszönhetően, utólag visszanézve azonban teljessé teszik a képet. Kérhettek azonban esküvői klipet is! Ez természetesen nem zárja ki, hogy több órás anyagot is kérjetek, csupán kibővíti a lehetőségeiteket.

Egy ilyen összeállítás általában 2-3 perces, és az esküvőtök legjobb, legszebb, legmeghatóbb pillanatait foglalja össze.

A legtökéletesebb opció, ha szeretnétek nosztalgiázni, de nincs fél napotok, hogy visszanézzétek az egész anyagot. Válasszátok ki a kedvenc zenéteket, vagy akár a közös számotokat is, és a videósotok arra fogja összeállítani a klipet. Na, ez az igazi „üvegbe zárt” emlék esszencia!

Az esküvői videó és klip előnyei

Részletgazdag

Egy fényképnél is el lehet persze kapni különleges pillanatokat, azonban az esküvői videó tele van olyan mozzanatokkal, amelyekre egy életen át szeretnétek emlékezni. Hiszen gondoljatok csak bele, mennyivel többet ad, ha nem csak azt tudjátok egy fotón visszanézni, hogy mekkora mosolyra húzódott a vőlegényetek arca, amikor meglátott titeket, hanem azt is láthatjátok, milyen érzelmi hullámvasúton ült, míg megérkeztetek az oltár elé.

Hangulatot teremt

Az esküvői videót, klipet, ha visszanézitek, nem csak az adott pillanatot fogjátok látni, hanem mindazt, ami körülvett titeket. Érezni fogjátok a napsütést, amiben fürdőzhettetek, hallani fogjátok a násznép jókedvű kacagását, a tapsvihart, ami az igen után tört ki, újra élitek azt az izgatottságot, ami végig ott dobogott a mellkasotokban…

Ezt megidézni csak egy esküvői videó képes!

Semmiről sem maradtok le

Egy esküvői videón nem csak rátok fókuszálnak, hanem természetesen a násznépre is. Fontos, hogy a videósotok tökéletesen tisztában legyen az esküvői forgatókönyvvel, így mindig ott tud lenni, ahol szükséges. Így láthattok utólag olyan lélekemelő pillanatokat, mint az örömszülők meghatódott arca, a koszorúslányok készülődése, a vőlegény öltöztetése…

Ezeknél a pillanatoknál nem feltétlenül vagytok jelen, azonban a videón visszanézve megérthetitek, hogy másoknak is milyen sokat jelentett a ti nagy napotok!

Emlék a násznépnek is!

Miután lecsengett a nagy esküvői hercehurca, elrendeztétek a nászajándékokat, kiküldtétek a köszönőlapokat, újabb feladat vár rátok. A legtöbb barát, rokon, családtag elkezd majd nyaggatni titeket, hogy hol vannak már az esküvői képek, mikor kapnak belőle, stb… Óriási örömöt okozhattok nekik, ha a fotók mellé megkapják az esküvői videótokat is. Biztosra vehetitek, hogy amint kiteszitek a lábatokat az ajtón, izzítják is a lejátszót!

Kreatív ajándék

Ahogy telnek, múlnak az évek, egyre nagyobb fejtörést okoz, hogy mit adjunk a házastársunknak évfordulós ajándékba. Tökéletes alapanyagként szolgál az esküvői videótok! Akár ti készítitek az ajándékot, akár egy hozzá értő ismerősötöket kéritek meg, remek ajándék lehet egy olyan videó, amiben esküvői képeket, videóból kivágott fontos pillanatokat szerkesztetek össze némi zenei aláfestéssel, idézettel, közös emlékkel…

El ne szalasszátok ezt a lehetőséget!

Amikor megkérdezik, mióta készültünk az esküvőnkre, általában a valós szervezés idejét mondjuk, pedig, ha igazán őszinték akarunk lenni, azt kéne válaszolnunk: Gyerekkorunk óta. Azóta, hogy az első lepedőt a fejünkre kötöttük fátyolnak, és csodálva néztünk minden fehér menyasszonyi ruhát…

Ennek a hosszú éveken át tartó készülődésnek, tervezgetésnek a gyümölcse az az egy nap, ami örökre megváltoztatja az életünket. Hát nem megéri felkérni egy videóst, hogy évekkel később is újra élhessük a csodát?

Fotó és videó: JB STUDIO