Habosbabos Esküvői Magazin > Fotó & videó  > Trash the Dress esküvői fotózás az új őrület!
Trash the Dress esküvői fotózás

Trash the Dress esküvői fotózás az új őrület!

Képzeljétek el, hogy a hőn áhított álomszép menyasszonyi ruhátok csupa korom, olaj, víz, vagy éppen festék lesz. Még belegondolni is szörnyű? Pedig a Trash the Dress (Tedd tönkre a ruhád) fotózás egyre népszerűbb hazánkban. Mutatjuk, hogyan tehetitek emlékezetesebbé az esküvői fotózást!

Fotó banner

Mi is az a Trash the Dress?

Bár már évek óta népszerű ága a fotózásnak a Trash the Dress (TTD), még mindig igazi kuriózumnak számít a házasulandó párok körében. Míg korábban a jegyes fotózást és a kreatív fotózást is sokan túlzásnak találták, addig ma már rengeteg izgalmas ötletet megvalósíthattok. A TTD lényege, hogy az esküvő után olyan képeket készítsen rólatok egy fotós, ahol a legkevésbé sem kell törekednetek arra, hogy elegáns és hibátlan legyen a megjelenésetek. Ha szívesen kipróbálnátok ezt az amerikai őrületet, próbáljátok ki a tippjeinket egy-egy vidám, izgalmas fotóért!

Az első lépés: Szerezzetek pótruhát!

Ha bérlitek az esküvői ruhátokat, vagy pedig szeretnétek eltenni emlékbe, hogy még az unokáitoknak is megmutathassátok, vásároljatok pótruhát. Nem arra gondolunk, hogy szerezzetek újabb méregdrága ruhát a fotózáshoz, manapság már online nagyon jó áron hozzá lehet jutni használt ruhákhoz is. Az esküvő után néhány nappal tarthattok kreatív fotózást, ahol immár a használt ruhában pózolhattok. TTD! – azaz Tedd tönkre a ruhád! Próbáljátok ki a következő ruhagyilkosságok egyikét, vagy akár mindegyiket!


Vizes élmények

A legnépszerűbb TTD fotózás kétségtelenül az, amikor a menyasszony és a vőlegény egy tóban, folyóban, vízesésben csuromvizesen pózol. Ugye nem kell megmagyaráznunk, hogy ehhez miért szükséges egy olyan ruha, amit nem sajnáltok? Lehetőleg olyat válasszatok, aminek nincs abroncsa, ugyanis a vízben sokkal könnyebb lesz a mozgás nélküle. Az urak általában cipő nélkül, feltűrt ujjú ingben fényképezkednek, míg a menyasszonyok előszeretettel választják a légies, könnyű darabokat. Kiegészíthetitek a fotózást olyan vicces kellékekkel, mint egy vízipisztoly, békatalp vagy búvárszemüveg.

pinterest.com

Játsszatok a színekkel!

A leglátványosabb TTD fotózáshoz szükségetek lesz néhány vödör festékre. Kenjétek össze a vőlegény ingét és a menyasszonyi ruhát találomra mindenféle színű festékkel, míg olyan nem lesz, mint egy színes paletta. Akkor végeztek jó munkát, ha nem mintákat visztek fel az anyagra, hanem olyan hatást kelt a kinézetetek, mintha belefeküdtetek volna egy hatalmas festékes tócsába. Ha a pasztellszíneket kedvelitek jobban, válasszatok rózsaszín, fagyisárga és halványkék árnyalatokat, míg a vagányabb pároknak a kiwi és a narancs is jól állhat.

Drakula a közelben!

Hatalmas vámpír és zombi rajongók vagytok? Még azt is el tudjátok képzelni, hogy vörös festékkel/céklalével összekenitek magatokat az apokaliptikus hangulat kedvéért? Nos, ha félelmetes és egyben izgalmas képekre vágytok, keressetek egy elhagyatott raktárépületet, és indulhat is a zombi őrület. Nem, mi nem őrültünk meg! Egyre népszerűbb a kreatív ötletek halmozása. Még tovább fokozhatjátok a hangulatot, csak szervezzétek be a barátokat is egy ilyen fotózásba!

Piszkos kalandok

Igazi őrült kalandra vágytok? Nem féltek összepiszkolni magatokat egy kis móka kedvéért? Fotózkodjatok erdőben, játszótéren, vasútállomáson, vagy egy autószerelő műhelyben! A lényeg, hogy minél több olaj, föld és sár kerüljön a ruhátokra. Akkor vagytok a legügyesebbek, ha valóban élvezitek a fényképezést, és átadjátok magatokat az élménynek. Ha kicsit szakadt, vagy lyukas lesz a ruhátok, az sem baj, most még ez is belefér!

Ha kedvet kaptatok a Trash the Dress fotózáshoz, bátran vágjatok bele, életetek egyik legizgalmasabb élménye lehet! Kérjétek ki a fotós véleményét is, biztosan ad majd néhány hasznos tippet nektek, hogy milyen kellékeket, kiegészítőket vigyetek magatokkal a helyszínre. Kalandra fel!