Habosbabos Esküvői Magazin > Haj, smink, köröm  > A szupertartós esküvői smink fortélyai
A szupertartós esküvői smink fortélyai

A szupertartós esküvői smink fortélyai

Tükröm, tükröm mondd meg nékem, kié a legszebb esküvői smink a vidéken?  Természetesen a Tiéd, kedves menyasszony, ha ügyes kezű a sminkesed, jól választod ki a sminked stílusát, felkészülsz a várható könnyzáporra, és csókálló rúzst használsz.

A szupertartós esküvői smink fortélyai

No de nem kell megijedni ezektől a részletektől, mert most górcső alá vesszük, hogy milyen egy igazán csodás esküvői smink, ami még az „ereszdelahajamat” után sem folyik szét!

Stílus mindenekfelett!  

Bizony, nemcsak a menyasszonyi ruhánál kell odafigyelni, hogy stílusos darabot válasszatok, hanem az esküvői sminketeknél is! Nagyon fontos, hogy harmonizáljon a személyiségetekkel, különben a smink csak festékek halmaza lesz, amit az arcotok vásznára festettek fel. Természetesnek kell magatokat éreznetek a nagy napon!

Haj smink köröm banner

Gondoljátok végig, hogy a hétköznapokban hogyan szoktátok magatokat sminkelni, mi az, amihez mindenképp ragaszkodtok az esküvői sminketeknél, és mi az, amit szívesen kipróbálnátok. Ultra divatos manapság a natúr színű szem egy határozott tusvonallal, dús szempillákkal, és élénk színű rúzzsal. Tuti kombó! Kísérletezni szabad, de nem az utolsó pillanatokban!

Tipp!

Ha vagányabb menyasszonyi ruhát választottatok, amihez esetleg egy dögös piros tűsarkút vesztek fel, használjátok bátran ezt a színt a sminketekben is! Stílusos csábítók lesztek!

Szem-szájnak ingere

Vagy ez, vagy az! Válasszátok ki, hogy a szemeteket, vagy a szátokat szeretnétek-e hangsúlyozni! A kettő itt nem nyerő! Füstös szem nude rúzzsal, vagy naturális szem élénk rúzzsal? Mindegy melyik mellett döntötök, a lényeg, hogy ti szépnek lássátok magatokat az esküvőtök napján.  Ne aggódjatok, azok lesztek!

Animacik
Hirdetés

Ha amellett voksoltok, hogy a szemeteket hangsúlyozzátok, nagyon fontos, hogy megtaláljátok azt a színt és azt az intenzitást, amiben nem érzitek úgy, hogy tini korotok kedvenc rock együttesének a koncertjére mentek. Ha viszont hangsúlyos szájról álmodoztok, érdemes kipróbálni több árnyalatot is, és figyelembe venni, hogy mennyire szeretnétek lebarnulni még az esküvő előtt, mert teljesen más árnyalatok állnak jól világos, és sötétebb bőrtónushoz!

Ötlet!

Ha világos bőrtónussal rendelkeztek, remekül fog állni nektek egy pink színű rúzs, ha viszont barnább bőrűek vagytok, lubickoljatok a bordó árnyalatainak tengerében!

Csontosítás és highlighter

Talán már minden menyasszonynak ismerősek ezek a szavak, de hogy mit is jelentenek, mire jók, és miért rebegjünk hálát értük? A válasz nagyon egyszerű! Azért, mert képesek tökéletesre formázni az arcotokat! Ha szeretnétek karcsúbb derekat, ott van a fűző, ha kisebb popsit szeretnétek, ott vannak az alakformáló fehérneműk. De egyiket sem használhatjátok, ha keskenyebb, vagy tokamentesebb pofit szeretnétek.

Már repülnek is felénk a highlighterek és csontosító paletták, mint szuperhősök az égen! Egy kis árnyékolás ide, egy kis fényesítés oda, és máris kész a tökéletes arccsont, és kontúr. És valljuk be, ugye mind arra vágyunk?!

Aranyszabály!

Egy esküvői sminknél ne ijedjetek meg, ha minden csillogni fog! Elengedhetetlen a csillogás ahhoz, hogy az esküvői fotón az arcotokon kellően tükröződjenek a fények. Még a nude szemhéjpúderekből is érdemes gyöngyházfényűt használni, hogy igazán élettel teli legyen a tekintetetek!

Esküvői smink – Próba, próba, próba!

Ahogy az esküvői frizuránál, úgy az esküvői sminknél is elengedhetetlen, hogy próbasminket kérjetek a nagy nap előtt! Már csak azért is, mert egy smink, ami egy fotón vagy magazinban elnyerte a tetszéseteket, egyáltalán nem biztos, hogy rajtatok is úgy fog állni, ahogy elképzeltétek. Ilyenkor még van lehetőség kísérletezni, színeket válogatni.

Azonban, ha elértétek a tökéletes állapotot, fényképezzétek le, hogy legyen miből inspirálódni a nagy napon, hisz nem várhatjuk el a sminkesektől, hogy fényképszerűen felidézzék magukban a végleges sminketek verzióját. Jobb biztosra menni, na meg persze ti is tudjátok, milyen jó lesz minden este lefekvés előtt meglesni még egyszer a képet, és arról álmodozni, hogy mennyire csodásak lesztek az esküvőtökön!

S.O.S. pipere csomag

Fújhatjátok, fixálhatjátok a sminketeket akárhogy, előfordulhatnak balesetek, amikre érdemes előre felkészülni! Mindenképp legyen nálatok áttetsző púder, ami a fotózás megpróbáltatásainál is nagyon jól fog jönni. Csak semmi fénylő homlok!

Szerezzétek be azt a rúzst, amit a sminkesetek használt, így bármikor vissza tudjátok varázsolni a színt az ajkatokra! Tegyetek a csomagba sminklemosó kendőt, mert ezzel a hirtelen elkenődött szemfestéket anélkül tudjátok majd letörölni, hogy jobban elkennétek, és legyen nálatok vízálló szempillaspirál is, szerintem tudjátok miért… Ugye, lányok?

Fontos!

Ha úgy döntötök, hogy tartós műszempillát szeretnétek, és még soha nem volt rajtatok, az esküvőtök előtt legalább 2 hónappal menjetek el, és rakassátok fel! Elsőre lehet, hogy furcsa érzés lesz, és az is hamar kiderül így, hogy bírja-e egyáltalán a szemetek. Az biztos, hogy ebben az esetben nem kell aggódnotok, hogy lefolyik-e a szempillaspirál!

Sokféle hosszból, göndörségből és sűrűségből választhattok, de mindig tartsátok szem előtt a természetességet! Egy kis szempilla tuning azonban bőven belefér!

Legyen bármilyen színű a rúzsotok, bármennyire füstös a szemetek, nem lesz elég, ha csak a highlightertől csillogtok. Az esküvői sminketek legfontosabb eleme a mosolyotok lesz, amitől igazán életre kel majd az arcotok! Tükröm, tükröm mondd meg nékem… Ti vagytok a legszebb menyasszonyok a vidéken!

Animacik gyerek

Témába vág

Szolid esküvői smink – Tippek és praktikák Már akkor is, amikor ovis korunkban elloptuk anyukánk kopogós cipőjét, és a tükör előtt csimpaszkodva titokban kirúzsoztuk magunkat a legtutibb darabbal, valahogy kislány zsigereinkből tudtuk, hogyan is csinálják ezt a nagyok. Most pedig itt vagyunk...
Őrületesen izgalmas árnyalat az ÉV HAJSZÍNE 2019-ben! Ha az átlagos hétköznapokon imádjátok figyelni az újabbnál újabb frizuratrendeket, akkor a nagy nap előtt egészen biztos, hogy tűkön ülve figyelitek, milyen árnyalat lesz 2019-ben az év hajszíne. 2018-ban egy hihetetlenül bájos árnyalat viselte e...
TOP17 esküvői haj, smink és köröm trend 2019-ben! Bizony nem könnyű eldönteni, hogy milyen legyen a frizurátok, a sminketek és a körmötök a nagy napon. Passzolniuk kell egymáshoz, a menyasszonyi ruhához, az esküvő stílusához és a személyiségetekhez is. Van már tervetek, vagy még egyelőre nézelődtök?...
Póthaj esküvőre – Mit, hogyan, mennyiért? Ha sok van, az a baj. Ha kevés, az a baj. Ha göndör, egyeneset szeretnénk, ha szőke, barnára vágyunk… Kevés embert ismerek, aki tökéletesen elégedett lenne a hajával. Ugye ismerős a helyzet? Az esküvőnkön azonban szeretnénk, ha minden genetikai defek...
Sminktetoválás esküvő előtt – Bevállalnád? „Az, aki szép, az reggel is szép, amikor ébred, még, ha össze is gyűrte az ágy…” Köszönjük Charlie, bárcsak igazad lenne! De valahogy az én tükrömmel néha baj van. És, a tietekkel? Bizony reggel az még csak egy dolog, hogy összegyűrt az ágy, de nem m...
Színes esküvői frizura – Legyél stílusos pinkben is! A tökéletes esküvői frizura kiválasztása függ a menyasszonyi ruha stílusától, a fátyol formájától és hosszától, az ékszerektől, és attól is, hogy a menyasszonynak milyen az arcformája. Mi illik hozzá. Éppen ezért nem egyszerű rátalálni arra a hajra, ...
5+1 esküvői kiegészítő rövid hajú menyasszonyoknak! Drága rövid hajú menyasszonyok! Tegyétek a szívetekre a kezeteket, és valljátok be, hányszor hallottátok már, hogy a rövid haj nem elég nőies? Ugye, hogy milliószor?! Valószínűleg már a hócipőtök tele van, hiszen ez egyáltalán nem igaz! Mutatunk néhá...
Rapid bőrápolás esküvő előtt! Rapid bőrápolás esküvő előtt! Régóta várjátok, hogy végre az oltár elé sétálhassatok a világ legeslegszebb menyasszonyi ruhájában, leghosszabb fátylában, és legcsillogóbb tiarájában? Ahhoz, hogy az összkép tökéletes legyen, nagyon fontos, hogy a bőrá...
Hajápolás esküvő előtt – ezekre figyelj! Az egyik legfontosabb kérdés a nagy nap előtt: az esküvői hajápolás! Talán mondanunk sem kell, hogy a körömápolás és a bőrápolás mellett a hajápolásra is extra figyelmet kell fordítanotok az esküvő közeledtével. Ehhez be kell tartanotok néhány alaps...
Tökéletes esküvői manikűr – ne csak a gyűrű csillogjon! Ahogy egy csodálatos hajdísz sem mutat tökéletesen kócos frizurában, úgy a karikagyűrű sem fog igazán tündökölni a kezeteken, ha nem harmonikusan és precízen készült az esküvői manikűr. Azonban, ha bementek a kedvenc manikűrösötökhöz, és esküvői körm...