Az, hogy milyen legyen egy esküvői haj félhosszú hajból, sok menyasszonynak fejtörést okozhat. Mivel a rövid haj adja magát, a hosszúból meg bármit lehet, itt ez a köztes állapot, amihez kell egy adag kreativitás, és egy ügyes kezű fodrász. Viszont sokkal több lehetőségünk van, mint hinnénk, úgyhogy induljon is az ötletelés!

esküvői haj félhosszú hajból
Fotó: pinterest.com

Mit is nevezünk félhosszú hajnak?

Félhosszú hajnak tekintjük azokat a hajkoronákat, amelyek nagyjából a nyakunktól kezdődnek, de maximum a vállunk alatt végződnek egy kicsivel, és aminél rendszerint felmerül a kérdés, hogy az esküvői haj félhosszú hajból vajon lehet-e elegáns, vagy épp feltűzött.

Ez az a hossz, amit a hétköznapok során imádunk jól beszárítva, egyenesre kivasalva vagy épp romantikus hullámokba besütve, de meggyűlik a bajunk vele, amikor zuhanyzáshoz kontyot vagy lófarkat akarunk varázsolni belőle.

Haj smink köröm banner

Esküvői haj félhosszú hajból – Ötletek

Annak ellenére, hogy se túl rövid, se túl hosszú hajunk van, még lehet ugyanúgy kiengedett, és feltűzött is egy esküvői haj félhosszú hajból.

 1. Kiengedett hullámos: Tökéletes bohókás-romantikus frizurát készíthetünk egy nyak aljáig érő hajból anélkül, hogy bármerre is eltűzdelnénk. Ha nyitott a ruha háta, egy félhosszú hajjal csak még jobban érvényesül.
 2. Kiengedett egyenes: Bár manapság a hullámos haj a divat, vannak, akiknek kifejezetten jól áll a szögegyenes stílus, főleg, ha olyan Jennifer Anistonosan van beszárítva. Egy ilyen egyszerű haj nagyon jól dukál egy testhez simuló, díszítésmentes ruhához is.
 3. Egy oldal eltűzve: Egy félhosszú haj úgy is nagyon jól mutat, ha csak az egyik oldalon van feltűzve akár szimplán, akár egy tincset megtekerve.
 4. Féloldalasan fonva: A fonás a legtutibb divattipp a mai menyasszonyok körében, és szerencsére félhosszú hajból is könnyen megvalósítható. Elég, ha a hajatok egyik felét fonjátok csak el, úgy is nagyon jól fog mutatni!
 5. Hátra tekert: A saját hajatokkal is elköthetitek a hajatok egy részét, ha a fületek elől leválasztotok egy-egy tincset, és megtekerve hátrafogjátok.  
 6. Púposan: Persze nem úgy, mint Quasimodo, de egy kerekebb archoz nagyon előnyösen mutat a félhosszú haj, ha elől fel van egy kicsit tupírozva, és úgy van hátrafogva.
 7. Kontyban: Hogy mi? Nem hiszitek? Dehogynem! Egy esküvői haj félhosszú hajból kontynak is elkészíthető! Persze ne a legnagyobb gigamega kontyokra gondoljatok, de egy laza vintige hangulatú konty simán létrehozható félhosszú hajból is.
 8. Fonott koszorú: Félhosszú hajból is meg lehet valósítani egy körbe font koszorút, ami végeredményében olyan, mintha hosszú hajból lett volna elkészítve.
menyasszonyi frizura
Fotó: pinterest.com

Ha kicsúszik egy-két tincs, ne aggódjatok, sokkal divatosabbak és természetesebbek a kicsit „szétcsúszott” kontyok, amik persze titokban jó erősen vannak rögzítve.

Esküvői haj félhosszú hajból – Hajdíszek

Bár az esküvői haj félhosszú hajból is nagyon sokféleképp elkészíthető, érdemes kisebb hajdíszekkel dekorálnotok, mert félő, hogy a nagy díszek alatt elveszne maga a hajkorona, és nem érvényesülne eléggé. Viszont jól mutathat a hajban:

Hirdetés
 • apró szárított virág
 • díszes hajtű
 • hajfésű
 • hajpánt
 • vékony drótra rögzített apró dísz

Mielőtt megálmodnátok a félhosszú hajatok végleges esküvői formáját, mindenképpen beszéljetek a fodrászotokkal, és készíttessetek próbahajat, hogy meglássátok valóban jól áll-e nektek az a frizura, és így ki is tudjátok próbálni, hogy mennyire lesz tartós.  

esküvői hajdíszek
Fotó: pinterest.com

Egy félhosszú hajból készült frizura lehet vagány, lehet elegáns, lehet feltűnő vagy épp szolid. Bátran kísérletezzetek a nagy nap előtt, és érezzétek magatokat a lehető legjobban a tökéletes esküvői frizurátokban!