Egy esküvői haj hosszú hajból rengeteg izgalmas lehetőséget tartogat magában, még, ha nem is rendelkeztek olyan hajzuhataggal, mint Aranyhaj. Lehet vékonyszálú, vagy épp dús bozont, göndör romantikus vagy hollywoodi hullámos, a tökéletes frizura fogja megkoronázni menyasszonyi megjelenéseteket!

esküvői haj hosszú hajból
Fotó: pinterest.com

Esküvői haj hosszú hajból – Ötletek

Az elmúlt pár évben kialakult egy új, szexisen kócos divathullám, amelyhez igazodva, az esküvői haj hosszú hajból csodásan mutat feltűzve, és leengedve is.

 1. Laza konty: Az esküvői frizurák koronázatlan királynője a konty, mely egy szempillantás alatt ünnepi megjelenést kölcsönöz a menyasszonynak. A szigorúan lefixált kontyok azonban teljesen háttérbe szorultak – vagy belefulladtak a sok hajlakkba -, és előtérbe kerültek a laza, kicsit rendezetlen kontyok, melyeket olyan, mintha egy tökéletes fodrászkészséggel megáldott szellő fújt volna össze.
 2. Félig feltűzött: Az esküvői haj hosszú hajból nem csak akkor tud kócosan romantikus lenni, ha az egész fel van tűzve. A félig feltűzött frizura is abszolút nyertes, mely egyszerre kényelmes, hisz megelőzi, hogy a hajzuhatag a szemünkbe lógjon, és látványosak is, hisz hagyja, hogy a haj nagy része a vállunkra omoljon.
 3. Oldalra kötött: A sima lófarok sem feltétlenül egy rossz menyasszonyi hajviselet, de sokkal divatosabb és izgalmasabb, az oldalra tűzött copf. Itt is érdemes kerülni a merev fixálást, és engedni, hogy egy-két tincs a maga útját járja.
Haj smink köröm banner

Tuti tipp!

Ha oldalra tűzött menyasszonyi frizurát szeretnétek, tűzzétek arra az oldalra a hajatokat, amelyik oldalról jobban szeretitek a profilotokat. Ha dúsabb copfra vágytok, egy kis póthajjal felturbózhatjátok!   

 • Fonott: Akár kontyba rendezve, akár félig feltűzve, vagy oldalra kötve készül az esküvői haj hosszú hajból, szinte kihagyhatatlan, hogy ne legyen benne egy kis fonás. Elég, ha csak egy tincset fontok be, és máris egy romantikus, vintige menyasszonyi frizurát kaptok.
 • Fonott hajpánt: A félig feltűzött frizurát nagyon izgalmassá tehetitek, ha a hajatokat a homlokotoktól indulva hátrafelé fonjátok, haladva egyik fületektől a másikig. Így egy igazán stabil hajpántot alkothattok a saját hajatokból.
 • Teljesen kiengedett: Természetesen semmilyen aratörvény nem írja elő, hogy egy menyasszonynak mindenféleképpen el kell tűznie a haját. Ha szeretitek kiengedve hordani a hajatokat, egy szépen beszárított, nagy hollywoodi hullám is szépen mutat. Azonban azt érdemes figyelembe vennetek, hogy az esetleges szél, izzadtság és a sok táncolás szétborzolhatja a frizurát, hisz nehezebb fixálni egy teljesen kiengedett hajat.
Hirdetés

A teljesen szögegyenes haj divat-csillaga lehullóban, viszont a hullámos hajzuhatagok fénykorukat élik! Nem kell nagy barokk loknikat készíttetni, elég, ha lágyesésű hullámokat alkottok a hajatokból.

Esküvői haj hosszú hajból – Hajdíszek

Egy esküvői haj hosszú hajból elkészítve szinte kiabálja nekünk, hogy díszítsük valami különleges hajdísszel! Legyen hát neki igaza, és válasszunk valami nem mindennapi hajdíszt, ami lehet:

 • hajpánt
 • tiara
 • virágkorona
 • gyöngyös hajtű vagy fésű
 • formázható drótra rögzített virágsor
 • szárított virág
 • élő virág
esküvői haj
Fotó: pinterest.com

Ha élő virággal szeretnétek dekorálni frizurátokat, válasszátok ki a menyasszonyi csokorból a kedvenc virágotokat, és kérjétek meg a virágkötőt, hogy vágja rövidre a szárát, és merevítse szalaggal, dróttal vagy hajtűvel. Így könnyen bele tudja helyezni a fodrász a hajatokba, és szép lesz az összhang a csokrotok és a hajdíszetek között.

Tanácsok menyasszonyi frizura viseléséhez

Mielőtt fülig beleszerettek álmaitok egyetlen menyasszonyi frizurájába fotó vagy magazin alapján, beszéljetek a fodrászotokkal, hogy a ti hajatokból milyen jellegű frizurát lehet a legszebben elkészíteni. Számítani fog a hajatok formázhatósága és mennyisége is.

Mindenképpen menjetek el próbahajat készíttetni, mert a nagy napon már nem igazán lesz lehetőség a kísérletezésre. Az elkészített próba frizurát hordjátok egész nap, hogy lássátok, mennyire lehet rögzíteni, és hogy mutat pár óra elteltével.

Vegyétek figyelembe a frizura kiválasztásakor, hogy milyen alakú a fejformátok. Kerekebb archoz jól áll a félig feltűzött frizura, vagy egy kicsit magasabbra helyezett konty, míg keskeny vagy ovális archoz az oldalra tűzött frizura és alacsonyabb konty is remekül mutat.

menyasszonyi haj
Fotó: pinterest.com

A tökéletes menyasszonyi frizura épp olyan fontos, mint a hibátlan smink és a kifogástalan menyasszonyi ruha. Az esküvői haj hosszú hajból nagyon sokféleképp elkészíthető, és ez elsőre kaotikus lehet, de tudni fogjátok, ha megtaláltátok az igazit, mert tündökölni fog a mosoly az arcotokon!