Az esküvői próbafrizura fontossága megkérdőjelezhetetlen az esküvői előkészületek során. Ugyanúgy ahogy elmegyünk ruhapróbára, vagy próbasminket készíttetünk a nagy nap előtt, a frizuránk letesztelése is elhanyagolhatatlan. A harmonikus menyasszonyi megjelenés a hibátlan esküvői frizurával lesz teljes, bakiknak helye nincs!

Haj smink köröm banner

Miért hasznos az esküvői próbafrizura?

Ahogy nincs két egyforma arc, úgy nincs két egyforma smink, vagy frizura sem, ami mindenkinek ugyanolyan jól állna. Éppen ezért az esküvői próbafrizura több szempontól is a javatokra válik!

 1. Ki lehet próbálni, hogy az álmaitokban elképzelt frizura, a valóságban is jól áll-e.
 2. Van lehetőségetek a fodrásszal egymásra hangolódni, hogy a nagy napon zökkenőmentesen menjen a közös munka.
 3. Van idő a kísérletezésre, hogy igazán tökéletes végeredmény szülessen.
 4. Ki tudjátok próbálni, hogy mennyire kényelmes egész nap viselni az adott frizurát.
 5. Meg tudjátok tapasztalni, hogy mennyire lesz tartós a hajviselet.
 6. Ki tudjátok kérni barátok vagy rokonok véleményét. Több szem, többet lát!
 7. Könnyebb a hajdíszt a kipróbált frizkóhoz kiválasztani.
 8. Ha viszont megvan már a végleges hajdísz, a fodrászotoknak is van lehetősége kigyakorolni a legstabilabb rögzítést.

Teljesen mindegy, hogy hosszú, félhosszú vagy rövid hajból készül-e a menyasszonyi frizura, nektek és a fodrászotoknak is szüksége lesz egy főpróbára.

esküvői próbafrizura
Fotó: pinterest.com

Mit érdemes tisztázni az esküvői próbafrizura közben?  

Ahhoz, hogy tökéletes menyasszonyi frizura születhessen, a fodrásznak több mindennel tisztában kell lennie. Az esküvői próbafrizura elkészítése közben szóba fog kerülni:

 • Milyen a menyasszony személyisége? Ha most dolgoztok először együtt, akkor pláne fontos, hogy a szakember megismerje az egyéniségeteket. 
 • Milyen külső jegyekkel rendelkeztek? Az, hogy feltűzött vagy leengedett frizurátok lesz-e, nem csak a hajatok hosszától függ. A fodrász figyelni fogja a fejformátokat, arcformátokat és a nyakatok hosszát is.
 • Milyen a hajatok minősége és adottsága? Fontos, hogy a fodrász megérezze a hajatok súlyát, kipróbálhassa a formázhatóságát.
 • Milyen az esküvő és a ruha stílusa? Bizony, a teljes összhanghoz ismernie kell az esküvő egyes elemeit.
 • Milyen a menyasszonyi ruha díszítettsége? Ez nagyban befolyásolja, hogy az esküvői frizura ne legyen se túl sok, se túl kevés.

Elhanyagolt, töredezett hajból nem lehet csodát alkotni, hisz a fodrásznak ollója van, nem pedig varázspálcája. Ahhoz, hogy igazán szép legyen a menyasszonyi frizurátok, a hajápolás esküvő előtt fontosabb, mint valaha!

Esküvői frizura
Fotó: pinterest.com

Mennyibe kerül egy próbafrizura?

Érdemes tudnotok, hogy egy esküvői próbafrizura kidolgozottságát és stabilitását tekintve 70-80 %-a, a nagy napra elkészített frizurának. Ez számotokra bőven elegendő, hogy lássátok a végleges összképet, a fodrásznak is, hogy kigyakorolja a végleges frizkót, és így természetesen árban is kedvezőbb feltételeket tudnak szabni.

Hirdetés

Az esküvői próbafrizura általában fele annyiba szokott kerülni, mint a végleges hajviselet. Tehát, egy 20.000 forintos esküvői frizura próbája nagyjából 10.000 forint szokott lenni. Ebben benne van a haj előkészítése, a felhasznált alapanyagok, és a fodrász óradíja is.

De léteznek teljes csomagok is, ahol bár elsőre magasabb összeggel találkozunk (25.000-28.000 forint), az ár tartalmazza a próbafrizurát és az esküvői frizurát is.

Már a próbafrizura előtt érdemes tisztázni, hogy a fodrász vállalja-e, hogy kimegy az esküvő helyszínére elkészíteni a nagy napon a frizurát, vagy neked kell-e bemenned a szalonba. Ha kimegy a helyszínre, magasabb összeggel kell számolnotok általában.

Menyasszonyi hajtű és hajfésű
Fotó: pexels.com

A menyasszonyi frizura ára sok mindentől függ. Számít a hajatok hossza, a frizura elkészítésének nehézsége, a ráfordított idő mennyisége, az, hogy nagyvárosról vagy kisvárosról van-e szó, illetve, hogy mióta dolgoztok együtt a fodrásszal. Bár tény és való, hogy az esküvői próbafrizura plusz költséget jelent, nem érdemes pont ezen spórolni, hisz a tökéletes menyasszonyi frizura megfizethetetlen a nagy napon.

A tökéletesség mögött pedig precíz koreográfia és gyakorlás áll. Szánjátok rá ezt a kis pluszt, és higgyétek el, hálásak lesztek érte a nagy napon!

Borítókép: https://makemebridal.co.uk