Ahogy az esküvői ruhát vagy a frizurát is kipróbáljuk a premier előtt, úgy egy esküvői próbasmink is elengedhetetlen, a tökéletes végeredmény érdekében. Egy harmonikus smink meghagyja az arc természetes báját, kiemeli a legszebb vonásokat, és elveszi a hangsúlyt onnan, ahonnan kell. Mindegy, hogy natúr sminkre vagy dögös tusvonalra és vadító rúzsra vágytok-e, próbasminkre mindenképpen szakítsatok időt a nagy nap előtt!

Haj smink köröm banner

Hogy találjuk meg a tökéletes sminkest?

Mára már szinte minden menyasszonynak természetes, hogy szakemberre bízza az esküvői sminkjét. Még, ha nagyon ügyesen és rutinosan is sminkelitek magatokat, nem érdemes kockáztatni a nagy napon, hisz tudjuk, hogy egy stresszes kézremegés mindent elronthat.

Professzionális sminket nem minden kozmetikus vállal! Ha van egy jól bevált kozmetikusod, nyugodtan érdeklődj tőle, hogy szokott-e alkalmi sminket készíteni, és, ha igen, milyen rendszerességgel. Fontos, hogy rutinos és gyakorlott legyen.

Ha viszont külön sminkest keresel, első sorban érdeklődj barátnőidtől, hátha tudnak ajánlani valaki megbízható szakembert. Attól még, hogy valaki nem rendelkezik saját szalonnal (otthon dolgozik vagy házhoz megy), még lehet profi sminkes. Sőt! A legjobb reklám, a dicséret! És ez sokszor szájhagyomány útján terjed…

esküvői smink
Fotó: pinterest.com

A legnagyobb sminkesek saját weboldallal rendelkeznek általában, de jó tájékozódási alapot adhat az Instagram is, hisz nagyon sok sminkes tölti fel a képeit, így kapásból meg tudod nézni a portfólióit. Ha szimpatikus a stílusa, tetszik a munkája, megéri felkeresni. Érdemes lehet belépni menyasszonyi csevegő csoportokba, ott is sok jó tanácsot, kontaktot lehet szerezni.

A sminkes és menyasszony között fontos, hogy működjön a kémia! Hiába sminkel ügyesen, ha nem vagytok egy hullámhosszon. Mindenképp találkozzatok személyesen, ismerkedjetek, ötleteljetek, még a próbasmink előtt is akár!

menyasszonyi smink
Fotó: pinterest.com

A próbasmink fontossága

A próbasmink nem azért van, hogy legyen még valami, amire pénzt kelljen költeni… Igenis fontos, hisz ekkor van lehetőség kipróbálni, hogy pontosan mi áll jól. Sokan esnek abba a hibába, hogy beleszeretnek egy képen látott sminkbe, ragaszkodnak hozzá, ám amikor a saját arcukon meglátják, csalódás éri őket.

Jó, ha megvan az alap elképzelésetek, de a próbasmink során lesz lehetőségetek a kísérletezésre. Ekkor még mindent le lehet mosni, újra lehet festeni, akár többször is. Higgyétek el, a nagy napon erre már nem lesz lehetőség!

smink esküvőre
Fotó: pinterest.com

Esküvői próbasmink menete, jó tanácsok

  • Ha megtaláltátok a szimpatikus sminkest, az esküvő előtt maximum pár héttel menjetek el a próbasminkre.
  • Kezdjétek egy megbeszéléssel. Meséljetek az esküvőtökről, ne csak a smink elképzeléseitekről. Egy profi szakember sok mindent le tud szűrni a ruha stílusából, a dekoráció színeiből, a helyszín hangulatából…
  • Nyugodtan vigyetek magatokkal néhány képet, és elemezzétek ki, melyik képen mi tetszik a legjobban.
  • Az esküvői próbasmink 2-3 órát is igénybe vehet. Nem érdemes kapkodni, időt kell hagyni a kísérletezésre.
Hirdetés
  • Folyamatosan nézd magadon a sminket, hogy tudjatok korrigálni, ha szükséges.
  • Érdemes délelőtt menni a próbasminkre, hogy természetes fényben is ellenőrizni tudjátok a végeredményt.
  • Hord egész nap a sminket a próbanapon, hogy megtapasztald nem irritálja-e a bőrödet, mennyire tartós, mennyire kényelmes, hogy érzed magad benne hosszú távon…
  • Ha megvan a végleges verzió, fotózzátok le a sminket, hogy a nagy napon tökéletesen újra lehessen alkotni.
Esküvői smink
Fotó: pexels.com

Mennyibe kerül egy esküvői próbasmink?

Az árak nagyban függnek a sminkestől, attól, hogy vidéken, vagy a fővárosban dolgozik-e, illetve, a felhasznált termékek professzionalitásától.

Vannak olyan sminkesek, akik a próbasmink alkalmával ugyanazt a sminket készítik el, mint a nagy napra. Ebben az esetben ugyanannyira tartós lesz, ugyanannyira precíz, így árban is ugyan azt az összeget kell kifizetni. Ez általában 10.000-25.000 ft-ot jelent.

Előfordulhat az is, hogy egy sminkes esküvői sminkcsomagot állít össze. Ez esetben az elsőre nagyobbnak tűnő összeg tartalmazza a próbasminket és az esküvői sminket is. Ára 30.000-40.000 ft környékén mozog.

esküvői próbasmink
Fotó: pexels.com

A legtöbb sminkes általában valamivel olcsóbban készíti a próbasminket, mint az esküvői sminket. Azonban érdemes tudni, hogy ilyenkor nem mindig lesz annyira tartós a smink, hisz kevesebb alapot, kevesebb terméket használ, kevésbé fixál.

Átlagosan az esküvői ár háromnegyedét kell kifizetni ebben az esetben.

Minden menyasszony szeretne hibátlanul tündökölni a nagy napon. Az esküvői smink csodákra képes, a menyasszonyok titkos fegyvere, hogy még káprázatosabbak és magabiztosabbak legyenek életük egyik legfontosabb pillanatában. A sminketek főpróbája az esküvői próbasmink. Higgyétek el, érdemes áldozni rá! 

Borítókép: www.pexels.com