Bár a hajszínek háborújában a létszámot tekintve a vörösök maradnak alul, a menyasszonyok között jócskán akadnak dögös vörösök, akiknek érdemes tisztában lenni, milyen az igazán előnyös esküvői smink vörös hajhoz.  Akár eredeti, akár nem, ha a hajatokat megcsókolta a tűz, érdemes a sminketeket is felfűteni egy kicsit!

esküvői smink vörös hajhoz
Fotó: pinterest.com

Esküvői smink vörös hajhoz – ideális színek

Az eredeti vörös haj mellé általában világos bőr, világos szemszín, és szeplők hada jár. Igazán különleges kombó, azonban a bőrötök világos színének lehet meleg és hideg altónusa is. Akkor lesz tökéletes egy esküvői smink vörös hajhoz, ha a színek árnyalataival, tónusaival is tisztában vagytok.

Hirdetés

Tipp!

tudjátok a legkönnyebben megtudni, hogy meleg vagy hideg fehér-e a bőrőtök, hogy megfigyelitek a bőrötök alól átsejlő erek színét. Ha zöldesnek látjátok, meleg fehér tónusú, ha kékesnek, akkor hideg fehér tónusú a bőrötök.  

 1. Alapozó: Ha a vörös hajkorona mellett a ti bőrötök is szeplős, el ne takarjátok egy vastag alapozóval! Nem csak azért, mert divat a szeplős bőr, hanem mert könnyen maszk-hatást érhettek el, ha eltűntetitek a szeplőket a pofitokról. Az alapozót érdemes a nagy nap előtt többször is letesztelni, hisz az igazán fehér bőrhöz választott világos alapozó könnyen besárgulhat a nap folyamán az oxidáció miatt.  Itt is vegyétek figyelembe bőrszínetek altónusát, mert a világos alapozókból is sok árnyalat van, a sárgástól egészen a barackosig.
 2. Rúzsok: Az az aranynak hitt szabály, miszerint vörös hajhoz nem szabad piros árnyalatú rúzsokat használni, szerencsére már jócskán megkopott. Ha meleg fehér a bőrötök, választhattok mélyebb, bordós-burgundi színeket, míg hideg fehér bőrhöz igazán figyelemfelkeltő lehet egy élénkebb piros rúzs is! Az örök jolly joker természetesen ebben az esetben is bevethető, egy jó nude árnyalattal nem foghattok mellé.
 3. Szemhéjfestékek: Induljunk ki abból az alap feltevésből, hogy a tűzcsókolta hajúaknak általában zöld, vagy kék árnyalatú a szemük. Ebben az esetben a tuti befutó föld-színeket bártan cserélhetitek lilás-kékes árnyalatra is, hisz szépen kiemeli a hideg szemszíneteket.
Haj smink köröm banner

Jótanács!

a vörös haj már önmagában élénk színt képvisel, a sminkben érdemes vagy a szátokat, vagy a szemeteket hangsúlyozni. A kettő együtt, a hajszínetekkel már túl sok lenne.

 • Pirosító: Na, itt az igazi választópont, hogy az esküvői smink vörös hajhoz harmonikus, vagy túl élénk lesz-e. Mivel a hajszín is a piros egy bizonyos árnyalatában tündököl, bánjatok finoman a pirosítóval! Érdemes a lágyabb barackos, vagy a tompább málnás színeket választani, és kerülni az igazán piros pirosítót.
 • Bronzosító: A világos, szeplős bőrűek még fokozottabban kell, hogy védjék magukat a napsugárzástól, beleértve a természetes vöröseket is. De halleluja, segítségünkre van a bronzosító, hogy ne legyünk hipóreklám csajok az esküvőn! Figyeljetek arra, hogy a bronzosító inkább hideg-barna legyen, a sárgás-narancsos bronzosítók nem feltétlenül lesznek a barátaitok!
menyasszonyi smink
Fotó: pinterest.com

Dögös vörös szépségek

A legtöbbször nem vagyunk megelégedve azzal a hajszínnel, amellyel megszülettünk, és mindenféle festékhaderőt frontvonalba állítunk, hogy elérjük a szívünknek kedves hajszínt.

Akik vörös tónussal születtek, szembesülhettek már azzal a makacs ténnyel, miszerint a vörös haj pigmentjei igen szívósak, és nehezen hódolnak be a hajfestékeknek. Ahelyett, hogy minden erővel ellene akarnátok menni, szeressétek ezt a különleges hajszínt, akárcsak ezek a hollywoodi nagyágyúk!

 • Julianne Moore: Imádjuk természetes vörös tincseit, és, hogy mindig kiemeli igéző zöld szemeit, miközben ajkait nude színekkel tompítja.
 • Lindsay Lohan: Tudja, hogyan kell a világos bőrét napcsókolttá tenni, egy jó kis bronzerrel.
 • Scarlett Johansson: Szőkés-vörös hajszínéhez igazodik mindig lágy szemsminkje, amit sokszor megvadít egy élénk rúzzsal.
 • Nicole Kidman: A no-makeup sminkelés nagyasszonya, így érvényesül igazán gyömbér-vörös hajszíne.
smink vörös hajhoz
Fotó: pinterest.com
 • Rihanna: Tökéletes példája, hogy miért változtatja meg a barna haját valaki vadító élénkvörösre. Mert dögös, és kész! Kicsit sem finomkodott, ha sminkelésről volt szó!
 • Amy Adams: A kedves vörös hajú szomszéd lány karakterét bártan fűszerezi piros árnyalatú rúzsokkal.
 • Bree Van de Kamp: Na, jó, persze tudjuk, hogy ő csak egy sorozatbeli karakter, akit Marcia Cross alakított, de valljuk be őszintén. A vörös minden árnyalatában tündökölt, és végérvényesen felhelyezte a hollywoodi sztártérképre a vörös hajúakat!
esküvői smink vörös hajhoz
Fotó: pinterest.com

Az esküvői smink vörös hajhoz nem kell, hogy átlagos, vagy sablonos legyen. Játszhattok ti is a színekkel, a hangsúlyokkal! A vörös haj egy izgalmas és különleges genetikai „mutációnak” köszönhető, így az emberiség mindössze két százaléka születik ezzel az izgalmas hajszínnel.

Évszázadokkal ezelőtt misztikusnak és boszorkányosnak tartották, manapság pedig már egyre többen váltanak szándékosan a vörös színre.  Viseljétek büszkén, és hangsúlyozzátok bátran az esküvőtökön is!