Habosbabos Esküvői Magazin > Haj, smink, köröm  > TOP10 esküvői frizura tipp a nagy napra!
Esküvői frizura

TOP10 esküvői frizura tipp a nagy napra!

Ha már kiválasztottátok a világ legszebb menyasszonyi ruháját, akkor elkezdhetitek tervezgetni, hogy milyen esküvői frizura fazon és stílus illik leginkább hozzátok. Elengedhetetlen a tökéletes összképhez ugyanis, hogy a frizura kiemelje az arcotok legszebb vonásait, a ruha felső részének kidolgozottságát, a fátylat, és más menyasszonyi kiegészítőket.

Elsőre talán egy kicsit bonyolultnak tűnhet a feladat, de könnyen megbirkóztok vele, ha tudjátok, milyen lehetőségek közül választhattok. Lássuk, milyen esküvői frizura passzol hozzátok leginkább.

Animacik
Hirdetés

Legyen szó a ruháról, a ceremónia helyszínéről és az egész esküvő hangulatáról, fontos odafigyelni arra, hogy minden összhangban legyen egymással. Miután kiválasztottátok a menyasszonyi ruhátokat, fényképezzétek le magatokat benne minden irányból, és a fotókat vigyétek el a fodrászhoz! Így együtt kitalálhatjátok, hogy a ruha stílusához milyen hajkorona illik leginkább. Egy profi fodrász nagyjából ezerféle tippet ad majd nektek, hiszen rengeteg menyasszonnyal találkozik munkája során, és ideális esetben a trendeket is követi.

Ha festést terveztek, a nagy nap előtt 3 hónappal az esküvői frizura színét is kísérletezzétek ki, ne közvetlenül az esküvő előtt vállaljátok a rizikót, hogy esetleg nem tetszik a szín! A következő stílusok útmutatóként szolgálhatnak nektek, ha válaszút előtt álltok az esküvői frizura stílusát illetően. Hajrá csajok, induljon a nézelődés!

Haj smink köröm banner

 

Az esküvői frizura

 

Lehet a hajatok rövid, félhosszú és hosszú, rengetegféle esküvői frizura közül választhattok. El sem hinnétek, milyen szuper kiegészítőket vethettek be, hogy kiemeljétek az arcotok szépségét. Rövidesen megosztjuk veletek a kedvenceinket is, most azonban kezdjük a főbb irányvonalakkal.

1. Klasszikus menyasszonyi konty

Amennyiben klasszikus menyasszonyi ruhát viseltek majd, és fontos számotokra a romantika és az elegancia, a legjobb esküvői frizura választás a klasszikus menyasszonyi konty.

Ez a frizura rengeteg lehetőséget rejt magában, hiszen tűzhettek rá egy visszafogott, igazi hercegnős diadémot, esetleg egy virágos fejdíszt, amelyen visszaköszön a ruhátok színe, anyaga, dekorációja. Ha a menyasszonyi ruhán egy finom selyem- vagy szaténszalag fut végig, akkor ugyanabból az anyagból és árnyalatból választhattok hajpántot is a konty fölé. Ha fátylat tűztök a hajatokba, akkor bánjatok csínján az egyéb, frizurába kerülő kiegészítőkkel, nehogy túldíszített legyen a végeredmény!

Tipp!

Felejtsétek el a csigában kunkorodó, kilógó tincseket az arcotok körül, mert ez már egyáltalán nem divatos! Csakis akkor mutat jól, ha laza, bohém, játékos göndör loknikban lesz amúgy is a hajatok.

Esküvői konty

Természetesen az arc formáját is alapul kell venni egy csinos kis kontyhoz. Ha túlságosan kerek az arcotok formája, akkor kerüljétek a gömbölyű kontyot és a váll felett véget érő fátylat! Ilyen esetben érdemesebb egy tarkón banán alakban feltűzött konty mellett döntetni, és egy hosszabb fátylat feltűzni.

Magasabbak vagytok a párotoknál? Akkor is választhatjátok ezt a feltűzést, viszont ha jóval alacsonyabbak vagytok mellette, akkor a fejetek fölé is tornyosulhat a kontyotok.

Félhosszú és hosszú hajból egyaránt lehet készíteni kontyot. Meglepődnétek, ha tudnátok, hogy egy hozzáértő, profi fodrász a gyenge, élettelen hajból is milyen csodát tud varázsolni. Emellett persze szóba jöhet még a póthaj és a hajhosszabbítás is, mint opció, de persze egyáltalán nem mindegy, hogy hol csináltatjátok.

Az olcsó megoldások mindig gyanúsak, törekedjetek a minőségi szolgáltatást kiválasztani. Még akkor is, ha mélyebben a pénztárcátokba kell nyúlni ehhez.

Menyasszonyi konty

2. Kiengedett, lazán feltűzött esküvői frizura

Igen ritka, hogy egy menyasszony úgy dönt, hogy szabadon lobogó hajjal megy férjhez. Mégis akadnak, akik bevállalják ezt a lehetőséget, mert már kislányként is arról álmodoztak, hogy úgy vonulnak az oltár elé, akárcsak egy hercegnő. Ti is így vagytok vele? Nem csodáljuk.

Azt azonban tudnotok kell, hogy a kiengedett hajjal az a probléma, hogy nem bírja egész éjszaka úgy, mint egy szorosan feltűzött konty. Hiába fixáljátok mindenféle csodaszerrel, gyakran megesik, hogy a lakodalom közepén a menyasszony haja úgy fest, mintha az ara egy jót úszott volna a tengerben. Lóg, nincs tartása, emellett pedig csak akkor érdemes ezt a megoldást választani, ha tényleg tökéletes a hajatok állapota, és igazán szépen mutat kiengedve is.

Jó tanács! 

Ha nem vagytok megelégedve a hajatok állapotával, mert nem elég fényes és egészséges, érdemes beiktatni egy “last minute” hajápolást. Ehhez ide kattintva találtok remek tippeket! Így már valóban tökéletes lesz a hajkoronátok egy kiengedett esküvői frizurához.

A fátylat ilyenkor a kiengedett haj esetében tűzhetitek a fejtetőre és a tarkóra is, mindenhogy szépen mutat, csak kísérletezzétek ki még a nagy nap előtt. Néhány tincset össze is foghattok, így nem lóg az arcotokba, és a fátyol is stabilabban fekszik majd rajta a szertartás(ok) végéig.

Kiengedett esküvői frizura

3. Variációk rövid hajra

Rövid a hajatok és úgy gondoljátok, hogy igazán illik hozzátok ez a stílus?  Csupán az esküvő kedvéért ne akarjátok megváltoztatni a hajatokat sem azzal, hogy megnövesztitek, sem pedig póthajjal, vagy bármilyen SOS megoldással. Könnyen lehet, hogy a végén kényelmetlenül fogjátok érezni magatokat, és nem biztos, hogy néhány esküvői fotó kedvéért szükség van egy ilyen nagy változtatásra.

Sőt! A rövid hajú nők számára ugyanannyi izgalmas lehetőség rejlik a menyasszonyi hajak tekintetében, mint a hosszú haj esetében. Legyetek kreatívak, és próbáljatok ki több opciót is. Soha nem lehet tudni, melyik tetszik meg igazán!

Rövid menyasszonyi haj

Tehettek a hajatokba virágokat, ha passzol a ruhátokhoz és beleillik az összképbe, de a rövid hajon nagyon jól szokott mutatni a kalap is. Ha pedig ragaszkodtok a fátyolhoz, akkor is választhattok egy hosszú darabot, de egy egészen kicsit is, amit lazán az arcotok elé tűzhettek.

A rövid menyasszonyi hajhoz ITT találtok néhány remek tippet, a menyasszonyi fátylakról pedig ITT olvashattok el minden fontos információt!

Egy vagány frufru vagy egy short bob vágás mindig nagyon jó választás. Ha pedig most készültök levágatni rövidre a hajatokat, akkor azonban azt tanácsoljuk, hogy menjetek, és próbáljatok fel egy-két parókát, hogy ne az esküvő előtt hozzátok meg életetek legrosszabb haj-döntését.

Rövid esküvői haj

4. Divatos hajfonatok

Minden vágyatok egy gyönyörű, fonott menyasszony hajkorona? Nem vagytok vele egyedül, manapság ugyanis nagyon gyakori, hogy a menyasszonyok fonott hajjal állnak oltár elé.

Ez annak is köszönhető, hogy elképesztően sok fonási technika létezik, akik pedig belejönnek a gyakorlatba, azok saját maguk is kitalálhatnak különféle mintákat.

A fodrászok is felkészültek rá, hogy különféle stílusú kontyokat készítsenek fonott hajból, így bátran álmodjatok nagyot, és nyugodtan vihettek magatokkal a próbahaj készítéséhez képet is a frizuráról. Egy bonyolult mintához remekül illik a sellő vagy a trombita stílusú ruha, de a laza fonatokhoz is gyönyörűen passzol például a csipke minta, a görög stílusú, vagy a rövid menyasszonyi ruha. Egy vízparti esküvőnél pedig a legtökéletesebb választás lehet, ha ilyen hajat készíttettek.

5. Virágkoronák

A virágkoronák meghódították a legtöbb menyasszony szívét az elmúlt 2-3 évben, a virágok elképesztő színeinek köszönhetően. Nincs olyan menyasszony, akinek ne állna jól egy virágkorona, de tény, hogy át kell gondolni, milyen virágokat szeretnétek viselni, és mekkora korona áll jól nektek.

Egy hatalmas hajkoronában például jól mutatnak a nagyobb fejű virágok is, míg egy pici, törékeny filigrán menyasszony esetében mi egy kisebb koronát javaslunk. Akár apró, fehér virágokkal, vagy borostyánnal. A bohém esküvőkhöz jól passzol a hajatokban a napraforgó, az elegáns kontyokhoz pedig jól megy az orgona, és a cseresznyevirág is.

Még több információra van szükségetek a virágkorona kiválasztásához? Ide kattintva reméljük, hogy megtaláltok minden hasznos és praktikus tippet!

Menyasszonyi virágkorona

6. Gyönyörű kiegészítők

A fátylon kívül számtalan menyasszonyi kiegészítő közül választhattok még, ha a hajatok ékesítéséről van szó. Tehettek a hajatokba egy királylányos, strasszos diadémot, egy kristályos hajtűt, de akár gyöngyökkel díszített hajpántot is viselhettek.

Díszíthetitek a frizurátokat selyemszalaggal, de tűzhettek bele több apró, vagy egy-két nagyobb virágot is, ami akár élő növény is lehet. Egy a lényeg: ne vigyétek túlzásba a hajatok dekorálását, és a ruhátokkal, a kiegészítőkkel együtt ugyanazt a stílust képviselje a frizurátok is.

Tipp!

Kíváncsiak vagytok a menyasszonyi fejdíszek típusaira? Nézzetek körül ITT, és válasszátok ki azt közülük, ami a leginkább benneteket jellemez. Nem is lesz olyan nehéz, hiszen biztosan vagyunk benne, hogy megakad majd a szemetek a legizgalmasabb darabokon. Nem lehet őket nem szeretni!

Menyasszonyi kiegészítők

7. Menyasszonyi frizura árak

Egy próbahaj és egy menyasszonyi haj elkészítése akár 15-25 ezer Ft is lehet, attól függően, hogy milyen frizurára vágytok, és ki fogja elkészíteni.

Sok menyasszony teszi fel a kérdést magában, hogy szükség van-e próbahajra. Erre a válasz az, hogy természetesen igen, hiszen honnan is tudhatnátok, hogy melyik lesz az a frizura, ami biztosan tetszeni fog a menyasszonyi ruha mellett?

A nagy napon sürget az idő, ezer más teendőtök van, a fodrász pedig még mindig azzal kísérletezik, hogy eltalálja a nektek tetsző hajat…számoljátok a hátra maradt perceket, és azon pánikoltok, hogy az egész megjelenést tönkre fogja tenni a sebtében elkészített frizura. Ugye milyen félelmetesen hangzik? Inkább menjetek el többször is próbahajat készíttetni, és áldozzátok rá a pénzt a tökéletes hajra.

Menyasszonyi haj

8. Színes menyasszonyi frizura

Azoknak a menyasszonyoknak is szolgálunk néhány jó tanáccsal, akik a rendhagyó hajviseletet részesítik előnyben. Ti is ebben a cipőben jártok?

Szeretitek, ha a hajatok kék, piros vagy rózsaszín színben pompázik, és eszetek ágában sincs változtatni ezen az esküvőn? Nem is kell. Ha nektek belefér egy bevállalós esküvő, akkor ez szívetek joga, ne engedjétek, hogy a násznép beleszóljon a döntésetekbe. Mindenesetre olyan menyasszonyi ruhát válasszatok, ami illik a hajatokhoz és a bohém stílusotokhoz is.

Ehhez segítséget nyújtunk nektek ITT, ha pedig a színes menyasszonyi haj mellé színes vagy ombre menyasszonyi ruhát választanátok, ide kattintva ismerhetitek meg jobban a lehetőségeiteket!

Színes menyasszonyi haj

9. Kérj tanácsot!

Ha bizonytalanok vagytok abban a kérdésben, hogy milyen hajviselet és milyen kiegészítő illene igazán a személyiségetekhez és a ruhátokhoz, nem csak a fodrásztól tudtok tanácsot kérni, de a ruhaszalon munkatársaitól is.

A fodrászotok remélhetőleg meg fogja mondani, ha olyan frizurát szeretnétek választani, ami egyáltalán nem passzol hozzátok. Vonatkozzon ez a színre, a stílusra vagy a kiválasztott formára, teljesen mindegy. A ruhaszalon tanácsadói pedig egész évben menyasszonyokkal foglalkoznak, és rengeteg tanácsot adhatnak ilyen kérdésekben! Nagyon jó szemük van ahhoz, hogy rátapintsanak a menyasszonyok stílusára, és kiküszöböljék a lehetséges baklövéseket.

És a varrónők?

Róluk sem feledkezhetünk el, hiszen ők talán még intenzívebb, szorosabb kapcsolatot ápolnak a menyasszonyokkal. Ezért őket is érdemes megkérdezni az esküvői frizuráról.

Esküvői ruhapróba

10. Figyelj a részletekre!

Ha azt szeretnétek, hogy a koszorúslányok haja is összhangban legyen a tiétekkel, kérjétek meg a fodrászt, hogy az esküvőtök napjára már ne vállaljon más munkát. Rendezzetek be egy külön helyiséget fodrász szalonnak, itt elkészülhet mindenki haja a délelőtt folyamán, a legnagyobb nyugalomban.

Régóta szemeztek a virágkoronákkal? A koszorúslányok virágkoronája talán egy picivel lehet szolidabb és visszafogottabb, mint a tiétek, elvégre mégis ti lesztek a főszereplői a nagy napnak. Ugyanez vonatkozik a több esküvői kiegészítőre is. Ha ti nem tartjátok túlzásnak, viselhetnek ők is tiarát, vagy egyedi virágékszert, ami passzol a frizurához. Ezeknek persze az ára elég borsos lehet, ám mivel nem látunk bele a pénztárcátokba, nektek kell eldönteni, hogy szeretnétek-e hasonló különlegességet viselni.

Egy kövirózsás hajpánt például telitalálat lehet egy szabadtéri esküvőn, nem gondoljátok?

Koszorúslány frizura

Reméljük, hogy egy kicsivel közelebb kerültetek az áhított menyasszonyi hajhoz, és már nem a sötétben tapogatóztok. Bárhogyan is döntsetek, a legjobb esküvői frizura mindig olyan, amiben megtaláljátok önmagatokat, ezt ne felejtsétek el!

Animacik gyerek

Témába vág

Szolid esküvői smink – Tippek és praktikák Már akkor is, amikor ovis korunkban elloptuk anyukánk kopogós cipőjét, és a tükör előtt csimpaszkodva titokban kirúzsoztuk magunkat a legtutibb darabbal, valahogy kislány zsigereinkből tudtuk, hogyan is csinálják ezt a nagyok. Most pedig itt vagyunk...
Őrületesen izgalmas árnyalat az ÉV HAJSZÍNE 2019-ben! Ha az átlagos hétköznapokon imádjátok figyelni az újabbnál újabb frizuratrendeket, akkor a nagy nap előtt egészen biztos, hogy tűkön ülve figyelitek, milyen árnyalat lesz 2019-ben az év hajszíne. 2018-ban egy hihetetlenül bájos árnyalat viselte e...
TOP17 esküvői haj, smink és köröm trend 2019-ben! Bizony nem könnyű eldönteni, hogy milyen legyen a frizurátok, a sminketek és a körmötök a nagy napon. Passzolniuk kell egymáshoz, a menyasszonyi ruhához, az esküvő stílusához és a személyiségetekhez is. Van már tervetek, vagy még egyelőre nézelődtök?...
Póthaj esküvőre – Mit, hogyan, mennyiért? Ha sok van, az a baj. Ha kevés, az a baj. Ha göndör, egyeneset szeretnénk, ha szőke, barnára vágyunk… Kevés embert ismerek, aki tökéletesen elégedett lenne a hajával. Ugye ismerős a helyzet? Az esküvőnkön azonban szeretnénk, ha minden genetikai defek...
Sminktetoválás esküvő előtt – Bevállalnád? „Az, aki szép, az reggel is szép, amikor ébred, még, ha össze is gyűrte az ágy…” Köszönjük Charlie, bárcsak igazad lenne! De valahogy az én tükrömmel néha baj van. És, a tietekkel? Bizony reggel az még csak egy dolog, hogy összegyűrt az ágy, de nem m...
Színes esküvői frizura – Legyél stílusos pinkben is! A tökéletes esküvői frizura kiválasztása függ a menyasszonyi ruha stílusától, a fátyol formájától és hosszától, az ékszerektől, és attól is, hogy a menyasszonynak milyen az arcformája. Mi illik hozzá. Éppen ezért nem egyszerű rátalálni arra a hajra, ...
5+1 esküvői kiegészítő rövid hajú menyasszonyoknak! Drága rövid hajú menyasszonyok! Tegyétek a szívetekre a kezeteket, és valljátok be, hányszor hallottátok már, hogy a rövid haj nem elég nőies? Ugye, hogy milliószor?! Valószínűleg már a hócipőtök tele van, hiszen ez egyáltalán nem igaz! Mutatunk néhá...
Rapid bőrápolás esküvő előtt! Rapid bőrápolás esküvő előtt! Régóta várjátok, hogy végre az oltár elé sétálhassatok a világ legeslegszebb menyasszonyi ruhájában, leghosszabb fátylában, és legcsillogóbb tiarájában? Ahhoz, hogy az összkép tökéletes legyen, nagyon fontos, hogy a bőrá...
Hajápolás esküvő előtt – ezekre figyelj! Az egyik legfontosabb kérdés a nagy nap előtt: az esküvői hajápolás! Talán mondanunk sem kell, hogy a körömápolás és a bőrápolás mellett a hajápolásra is extra figyelmet kell fordítanotok az esküvő közeledtével. Ehhez be kell tartanotok néhány alaps...
Tökéletes esküvői manikűr – ne csak a gyűrű csillogjon! Ahogy egy csodálatos hajdísz sem mutat tökéletesen kócos frizurában, úgy a karikagyűrű sem fog igazán tündökölni a kezeteken, ha nem harmonikusan és precízen készült az esküvői manikűr. Azonban, ha bementek a kedvenc manikűrösötökhöz, és esküvői körm...