Habosbabos Esküvői Magazin > Haj, smink, köröm  > Középpontban a bámulatos esküvői frizura
Esküvői frizura

Középpontban a bámulatos esküvői frizura

Ha már kiválasztottátok a legfontosabb kiegészítőket az esküvőre, akkor elkezdhetitek tervezgetni hajkoronátok fazonját, stílusát is, ugyanis egy csodaszép frizura elengedhetetlen a tökéletes összképhez. Lássuk, milyen lehetőségeitek vannak.

Haj smink köröm banner

Legyen szó a ruháról, a ceremónia helyszínéről és az egész esküvő hangulatáról, fontos odafigyelni arra, hogy minden összhangban legyen. Érdemes először a ruhátokat kiválasztani, és ha ez már megvan, fényképezzétek le magatokat benne és a fotót vigyétek el a fodrászhoz! Utána már együtt kitalálhatjátok, hogy a ruha stílusához milyen hajkorona illik leginkább. Az esküvő előtt 3 hónappal a színeket is kísérletezzétek ki, ne közvetlenül az esküvő előtt vállaljátok a rizikót, hogy esetleg nem tetszik a felfestett szín!

Kristinus

A következő stílusok útmutatóként szolgálhatnak nektek, ha válaszút előtt álltok a hajatok stílusát illetően.

A klasszikus konty

Amennyiben a klasszikus, romantikus kiegészítőket és kellékeket kedvelitek, akkor csináltassatok hosszú hajatokból egy divatos kontyot! Tűzhettek rá egy visszafogott, igazi királylányos diadémot, esetleg egy virágos fejdíszt, amiben visszaköszön a ruhátok színe, anyaga, dekorációja. Ha a menyasszonyi ruhán egy finom selyem- vagy szaténszalag fut végig, akkor ugyanabból az anyagból és árnyalatból választhattok hajpántot a konty fölé, ha pedig fátylat tűztök a hajatokba, akkor bánjatok csínján az egyéb, frizurába való kiegészítőkkel, nehogy túldíszített legyen a végeredmény! Felejtsétek el a mindenfelé kilógó tincseket is, mert ez már egyáltalán nem számít trendinek.

eskuvoi_konty

eskuvoifrizura.com

Természetesen az arcformát is alapul kell venni egy csinos kis kontyhoz, amennyiben túlságosan kerek az arcotok formája, akkor kerüljétek a gömbölyű kontyot és a váll felett érő fátylat! Ilyen esetben érdemesebb egy tarkón banán alakban feltűzött konty mellett döntetni, és egy hosszabb fátylat feltűzni. Amennyiben párotoknál magasabbak vagytok, akkor is választhatjátok ezt a feltűzést, viszont ha jóval alacsonyabbak vagytok mellette, akkor a fej fölé is tornyosulhat a kontyotok.

Kiengedett frizura

Igen ritka, hogy egy menyasszony úgy dönt, hogy szabadon lobogó hajjal megy férjhez, mégis akadnak, akik bevállalják ezt a stílust. A kiengedett hajjal az a probléma, hogy a tartása nem bírja egész éjszaka úgy, mint egy szorosan feltűzött kontyé, emellett csak akkor érdemes ezt a megoldást választani, ha tökéletes a hajatok állapota, és igazán szépen mutat kiengedve is. A fátylat ilyenkor tűzhetitek a fejtetőre és a tarkóra is, mindenhogy szépen mutat, csak kísérletezzétek ki még a
nagy nap előtt.

Variációk rövid hajra

Ha rövid a hajatok és igazán illik is hozzátok ez a stílus, akkor csupán az esküvő kedvéért ne akarjátok megváltoztatni személyiségeteknek ezt a részét azzal, hogy esetleg megnövesztitek, különben lehet, hogy a végén kényelmetlenül fogjátok érezni magatokat. Tehettek a hajatokba virágot, ami passzol a ruhához és beleillik az összképbe. A rövid hajon nagyon jól szokott mutatni a kalap, ha pedig ragaszkodtok a fátyolhoz, akkor választhattok egy aprócska hálós szövésűt is, amit akár az arcotok elé is tűzhettek.

rovid_eskuvoi_frizura

onewed.com

Divatos fonatok

Manapság nagyon gyakori, hogy a menyasszonyok fonott hajjal állnak oltár elé. A fodrászok is felkészültek rá, hogy különféle stílusú kontyokat készítsenek fonott hajból, így bátran álmodjatok nagyot, és nyugodtan vihettek magatokkal a próbahaj készítéséhez képet is a frizuráról. Egy bonyolult mintához remekül illik a sellő vagy a trombita stílusú ruha, de a laza fonatokhoz is gyönyörűen passzol például a csipke minta, a görög stílusú, vagy a rövid menyasszonyi ruha. Egy vízparti esküvőnél pedig a legtökéletesebb választás lehet, ha ilyen hajat készíttettek.

Milyen kiegészítőt érdemes választani?

A fátylon kívül számtalan dísz közül választhattok, ha hajatok ékesítéséről van szó. Tehettek a fejetek tetejére egy királylányos, strasszos diadémot, egy kristályos hajtűt, vagy akár gyöngyökkel díszített hajpántot is viselhettek. Díszíthetitek frizurátokat selyemszalaggal, de tűzhettek bele több apró, vagy egy-két nagyobb virágot is, ami akár elő növény is lehet. Egy a lényeg: ne vigyétek túlzásba a hajatok dekorálását, és a ruhátokkal, a kiegészítőkkel együtt ugyanazt a stílust képviselje a frizurátok is.

eskuvoi_fejdisz
+1 tipp
: ha bizonytalanok vagytok abban a kérdésben, hogy milyen hajviselet és milyen kiegészítő illene igazán a személyiségetekhez és a ruhátokhoz, nem csak a fodrásztól tudtok tanácsot kérni, de a ruhaszalon munkatársaitól is. Ők egész évben menyasszonyokkal foglalkoznak, és rengeteg tanácsot adhatnak ilyen kérdésekben!