Az egyik legfontosabb kérdés a nagy nap előtt: az esküvői hajápolás!
Talán mondanunk sem kell, hogy a körömápolás és a bőrápolás mellett a hajápolásra is extra figyelmet kell fordítanotok az esküvő közeledtével. Ehhez be kell tartanotok néhány alapszabályt, melyek segítenek abban, hogy a nagy napon csillogó és erős legyen a hajkoronátok. Nézzük, melyek ezek a bizonyos hajápolással kapcsolatos szabályok!

Az alapszabályok

Ahhoz, hogy megfelelő állapotba kerüljön a hajatok az esküvő előtt, muszáj az év minden napján szem előtt tartani az alapszabályokat vágásnál, mosásnál, szárításnál és fésülésnél is.

1.Vágás

Nem arra buzdítunk benneteket, hogy pont az esküvő előtt kurtítsátok meg a hajatokat, de az elvékonyodott hajvégektől mindenképpen meg kell szabadulnotok. Nem nyújtanak túl szép látványt, és ha nem vágatjátok vissza a hajatokat, akkor a töredezett hajvégek elcsúfíthatják az esküvői frizurátokat is.

Tipp!

Még 2-3 hónappal az esküvő előtt is érdemes felkeresni a fodrászotokat, de ha már nincs ennyi időtök, és hosszú a hajatok, az a 2-3 centi még így sem fog hiányozni, higgyétek el!

2.Mosás

Ügyelnetek kell arra is, hogyan mossátok a hajatokat. Apróságnak tűnhet, de nagyon fontos szabály, hogy a túlságosan forró víz nem tesz jót a fejbőrnek, hiszen könnyen kiszáríthatja, és ez viszketéshez vezethet. Ugyanilyen lényeges az a kérdés is, hogy milyen sampont használtok, illetve hogy hogyan kombináljátok a balzsammal és más hajápoló készítményekkel.

A fodrászok általában nem javasolják a 2in1 verziókat, helyettük érdemes a hajtípusotoknak megfelelően külön sampont és külön balzsamot választani.

3.Szárítás

Ahogyan a forró vizet, úgy a forró levegőt sem szereti közvetlen közelről a hajatok. A hajszárító hőfokát soha nem szabad szárítás közben maximumra állítani, még télen sem. Döntsetek inkább a közepes hőmérséklet mellett! Ha nem szeretitek a hajszárítót, akkor sem érdemes mindenáron ahhoz ragaszkodni, hogy a levegőn száradjon meg a hajatok, mert könnyen megfázhat a fejbőrötök, ami rengeteg kellemetlen tünettel járhat.

Nyáron a 40 fokban nyilvánvalóan nem fenyeget ez a veszély, de azért ügyeljetek rá, hogy az esküvő előtt már ne bravúroskodjatok!

4.Fésülés

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire nehéz kifésülni vizesen a hajunkat, és csak tovább tetézzük a problémát, ha az első kezünkbe kerülő hajkefével rángatni kezdjük a vizes csomókat. Vásároljatok egy – direkt erre a célra kifejlesztett – bontófésűt, és szépen lassan, alulról felfele haladva türelmesen kezdjétek el kibontani a tincseket.

Érdemes akkor kezdeni a fésülést, ha egy törölközővel már jó alaposan felitattátok a vizet a hajatokról, hiszen a fodrászok sem véletlenül hagynak egy kis időt a mosást követően a száradásra, mielőtt nekiesnének a szobrászkodásnak.

Haj smink köröm banner

Vitaminkúra

Vannak olyan ételek és táplálékkiegészítők, amelyekkel támogathatjátok a hajatok egészségét, de mielőtt mindenfélét elkezdenétek egyszerre szedni, kérjétek ki egy háziorvos, egy bőrgyógyász és egy fodrász véleményét. A bab, a borsó, a dió, a lazac és az olívaolaj nagyon hatékony lehet, akárcsak az, ha cukrozott üdítőitalok helyett inkább a zöldség-, és gyümölcsleveket, valamint a vizet választjátok.

Extra ápolás

Bizony, egy kis extra ápolás soha nem árt, főleg akkor, ha a hajtípusotoknak megfelelő termékeket használtok. Rengeteg balzsam, pakolás, krém, szérum és olaj sorakozik a drogériák polcain, melyek mind-mind arra szolgálnak, hogy megerősítsék a hajhagymákat és elősegítsék a hajszálak egészséges fejlődését és növekedését.

Fontos!

Nem akkor lesz kellően rugalmas és erős a hajatok, ha mindenféle csodaszert rákentek egymás után. Sokkal inkább akkor, ha meghatározzátok, hogy mire van igazán szükségetek, majd ezt követően választjátok ki a tökéletes szérumot.

Természetes pakolások

Érdemes kipróbálni néhány természetes pakolást és technikát is annak érdekében, hogy egészségesebb legyen a hajatok. Íme néhány szuper tipp!

Csalán – Zsíros hajra használjatok csalános öblítést! Áztassátok forró vízbe a csalánt, majd amikor már kihűlt, öblítsétek le vele a hajatokat. Meglátjátok, néhány alkalom után már tapintható lesz a különbség.

Méz és tojás – Általában a töredezett hajvégek ellen használják ezt az elegyet. Miután összekevertétek őket egymással, hajmosás előtt kenjétek a hajvégekre, és hagyjátok hatni legalább negyed órán keresztül, mielőtt lemosnátok.

Rozmaring – Sokan használják arra, hogy meggyorsítsák vele a hajszálak növekedését. Csepegtessetek 1-2 csepp rozmaringolajat a samponotokba, és mossatok vele hajat. Nem fogjátok megbánni!

Kamilla – Tudtátok, hogy ha rendszeresen leöblítitek a hajatokat kamillateával, akkor egy-két árnyalattal világosíthattok a hajatok színén?

Ricinusolaj – Hajhullás ellen kiváló megoldás! Kenjétek be a langyos ricinusolajjal a hajatokat, majd csavarjátok be egy törölközőbe és hagyjátok így legalább fél órán keresztül.

Menta – A kiázott és kihűlt mentával minden hajmosás után öblítsétek le a hajatokat, ha gyakran kell harcolnotok a korpásodással. A menta megszünteti a viszketést, hűsít és nyugtatja a fejbőrt is.

Kávézacc és cukor – Radírozásra mindkettőt nyugodtan használhatjátok, jót fog tenni a fejbőrnek!

Ügyeljetek arra is, hogy ne hagyjátok szoros copfban sínylődni egész nap a hajatokat, éjszaka pedig semmiképpen se legyen kontyban. Fontos, hogy a hajhagymák lélegezni és erősödni tudjanak. Éppen ezért teljesen mindegy, hogy hány nap van hátra az esküvőig, érdemes belevágni a hajápolásba még ma. Erős és fényes hajból álomszép menyasszonyi frizura készülhet, ami egész nap szép keretet ad majd arcotoknak! Kellemes készülődést!