A hibátlan arcbőr a legjobb alap egy csodás menyasszonyi smink elkészítéséhez, így ezt a lépést semmiképp ne hagyjátok ki az esküvői készülődés folyamatából! Nézzük, mit tehettek a meseszép bőr elérése érdekében!

Menyasszonyi smink tippek

Keressetek fel egy kozmetikust!

Ha alapvetően problémamentes a bőrötök, még akkor is érdemes meglátogatni néhányszor egy kozmetikust az esküvő előtt. Ő bársonyos, puha tapintású arcbőrt tud varázsolni nektek pillanatok alatt! Akármilyen szép is az arcbőrötök, egy tisztítást mindenképpen ajánlatos beiktatni, hiszen így sokkal üdébb, hamvasabb lesz. Amennyiben gyakran meggyűlik a bajotok a pattanásokkal vagy tág pórusokkal, már hónapokkal a nagy nap előtt kezdjetek el egy komplett kozmetikai kezelést, higgyétek el, mire a végére értek, hatalmas változást fogtok tapasztalni!

Hirdetés

Ha tisztítást is végez rajtatok a kozmetikus, arra mindenképpen figyeljetek oda, hogy jóval az esküvő előtt essetek túl rajta, hiszen idő kell ahhoz, hogy visszahúzódjon a gyulladás és begyógyuljanak a kis sebek. (Ha érzékeny a bőrötök, akkor pedig különösen ügyeljetek erre!) Közvetlenül az esküvő előtt már ne próbáljatok ki új termékeket, csak egy arcradírozást, egy tápláló, feszesítő pakolást, esetleg egy lazító masszázst kérjetek.

Próbáljatok ki egy alapos, átfogó kezelést!

Ma már sok kozmetikában komplett kezelési programot vehettek igénybe, amit speciálisan menyasszonyoknak állítottak össze. Egy ilyen esküvői csomagban általában benne van az arcradírozás, egy hidratáló, oxigénes vagy feszesítő arcpakolás, szemápolás, tartós szempillafestés, sőt, valahol még az esküvői smink is.

Az otthoni bőrápolás lépései

Ha otthon szeretnétek megoldani a bőrszépítést, akkor csakis csúcsminőségű termékeket használjatok! Ezeket jóval az esküvő előtt próbáljátok ki, hogy megbizonyosodjatok róla, nem vagytok érzékenyek egyik összetevőjükre sem. Tudjátok, melyik bőrtípusba tartoztok? Ahhoz, hogy fel tudjátok mérni, milyen kezelést vagy kozmetikai eszközöket kell alkalmaznotok, tudnotok kell, hogy mi jellemző a bőrtípusotokra leginkább az alábbiak közül:

Zsíros bőrtípus:

A homlok, az orr, és az áll (vagyis a T-vonal) területe gyakran olajosan csillog.

Száraz bőrtípus:

Gyakran feszül az arcbőr, és előfordulhat, hogy bizonyos helyeken hámlik is.

Vegyes bőrtípus:

A zsíros és a száraz bőrtípus keveréke.

Érzékeny bőrtípus:

Bizonyos kozmetikumok, hő, vagy érintés hatására a bőr bepirosodik, és irritáltnak látszik.

Az esküvői előtti otthoni bőrápolás első lépése a tisztítás. Nem elég, ha esténként lemossátok nagyjából a sminket, egy megfelelő minőségű, bőrtípusotokhoz passzoló micellás vízzel tisztítsátok meg az arcotokat és a nyakatok területét is. Ezt követi a radírozás, amikor ledörzsölitek az elhalt hámsejteket és kitisztítjátok az eltömődött pórusokat. Fontos a mértékletesség, vigyázzatok, hogy ne okozzatok irritációt a radírozással. A harmadik lépés a tonizálás. Ezzel eltüntetitek a maradék sminket, helyrehozhatjátok a pórusok állapotát, és előkészítitek a terepet a hidratáló anyagok bőrbe jutásához. Ilyen lehet például egy vitaminokban gazdag szérum, amit a nyakatokon és a dekoltázsnál is használhattok.

További tippek

Szánjatok időt a szemkörnyékápolásra is, hogy ne karikás vagy táskás szemekkel álljatok az oltár elé. A szemkörnyékcsont felett található területre apró, körkörös mozdulatokkal masszírozzátok be a krémet, akár apró, finomat ütögető mozdulatokkal is dolgozhattok. A bőrápolási folyamat végén felfelé irányuló mozdulatokkal oszlassátok el az arcotokon a bőrtípusotoknak megfelelő hidratáló krémet, és hagyjátok hatni, mielőtt elkezdenétek sminkelni.

Haj smink köröm banner

Akár egy pakolást is felvihettek a bőrötökre az esküvő előtti hetekben. Ha a bőrötök kissé megereszkedett, akkor használjatok feszesítő maszkot. Ha pedig száraz, akkor mélyen hidratálót, ha pedig kissé megviselt, akkor egy tisztító agyagmaszkot! Érdemes forró vízzel is gőzölni az arcotokat, de ne nyomkodjátok a pattanásokat, mert csúnya hegek maradhatnak utána, amik akár örökre elcsúfíthatják a bőrötöket! Ebből a kezelésből se hagyjátok ki a nyak- és dekoltázsrészt, hiszen ezek – hacsak nem zárt nyakú ruhában esküdtök – ugyanolyan figyelmet kapnak az esküvőn, mint az arcotok.

+1 tipp: Használhattok gyógynövényeket is az otthoni bőrápoláshoz. Tudtátok? Az aloe verának hidratáló, bőrpuhító, enyhe összehúzó tulajdonsága van, a cickafark kiváló a zsír- és vízhiányos bőr kezeléséhez, míg a csipkebogyó szirmából nyert kivonatok lágyítják, simítják a bőrt.