Dönts az esküvői hajfonatok mellett! Ámuldozva figyelitek a szebbnél szebb hajfonatokat a barátnőitek esküvői fotóin? Nem csodáljuk! A fonott haj sosem lesz idejétmúlt, így ha ti is ilyenre vágytok, holtbiztos, hogy 20 év múlva is örömmel fogjátok nézegetni az esküvői fotókat, függetlenül attól, hogy milyen stílusú fonatokat választottatok.

Haj smink köröm banner

Az utóbbi években ismét nagyon divatos lett a fonott haj, ám szerencsére újragondolták a klasszikus fonatokat, ennek köszönhetően laza és romantikus loknikat viselhettek a menyasszonyi ruhához. Lehet hosszú, félhosszú, göndör vagy éppen egyenes szálú a hajatok, és az is mindegy, hogy milyen árnyalatban pompázik, biztos, hogy őrült jól néznek majd ki benne a pajkos fonatok.

Mielőtt lehorgonyoznátok egyetlen típus mellett, nézzetek körül, hiszen rengeteg változat létezik, és végtelen variáció. Lehet hableányfonás, holland fonás, hagyományos, kontyos és copfos francia fonás, vízesés-, koszorú-, és halszálkafonás is, és akkor még csak a közismert típusokat soroltuk fel. Az internetnek hála, végigböngészhettek legalább ezerféle hajkölteményt, mielőtt kiválasztjátok azt, amelyik legközelebb áll a személyiségetekhez, és amelyik leginkább illik a menyasszonyi ruhátok stílusához.

Hirdetés

Ha fonott hajat szeretnétek esküvőre, ezeket a tippeket tanácsos megfogadni:

  • Amennyiben a hétköznapokban gyakran fonjátok be magatoknak a hajatokat, az esküvő napján akkor is tanácsos ezt a feladatot inkább fodrászra bízni, mert akkor lehettek biztosak benne, hogy nem csak a szertartás, de a lagzi alatt is végig olyan marad a hajatok, mintha frissen lenne fonva.
  • Sok fodrász azt kéri, hogy ne az esküvő reggelén mossatok hajat, mert akkor nagyon száll, és könnyen szétcsúszhatnak a fonatok. Hagyjátok ezt a feladatot előző estére!
  • Azt gondoljátok, hogy túl rövid vagy túl vékony szálú a hajatok ahhoz, hogy szépen be lehessen fonni? Nem is hinnétek, hogy mire képes egy képzett, profi fodrász! Ne adjátok fel a reményt!
  • És a legjobbat hagytuk a végére! Minden életkorban remek választás a fonott haj. Mindegy, hogy 20 vagy 50 évesen mentek férjhez, mert ahogyan mondani szokták, minden korban lehetsz stílusos!

Nos, nem is húzzuk tovább az időt, beszéljenek helyettünk a képek!

Legyetek kreatívak!

Attól függően, hogy milyen stílusú lesz az esküvőtök és a ruhátok, tehettek a hajatokba virágkoronát, és több apró virágot is, néhány tincset pedig nyugodtan hagyjatok szabadon. A fehér szirmok, és a pasztellszínek is imádni valóak, akár vízparti, akár rusztikus esküvőt terveztek. Arra mindenképpen figyeljetek oda, hogy a smink harmonizáljon a hajatokkal, mert ha a kettő elüt egymástól, akkor hiányozni fog az összhang!

Fonott haj esküvőre

Reméljük, hogy meghoztuk nektek a kedvet ehhez a bájos viselethez. Higgyétek el, a jól megválasztott fonatok keretet adnak majd az arcotoknak, és kiemelik a ruha szépségét is. A nagy nap előtt ragaszkodjatok a próbahaj elkészítéséhez, hogy még időben jelezhessétek a fodrásznak, mi nyerte el leginkább a tetszéseteket.

Nem biztos, hogy ugyanaz a frizura jól áll majd nektek is, amit egy modellen láttok egy katalógusban. Arra viszont mérget vehettek, hogy egy jó fodrász addig nem áll meg, amíg elégedettek nem lesztek a végeredménnyel!

Fotók: brides.com