Habosbabos Esküvői Magazin > Haj, smink, köröm  > Póthaj esküvőre – Mit, hogyan, mennyiért?
Póthaj esküvőre

Póthaj esküvőre – Mit, hogyan, mennyiért?

Ha sok van, az a baj. Ha kevés, az a baj. Ha göndör, egyeneset szeretnénk, ha szőke, barnára vágyunk… Kevés embert ismerek, aki tökéletesen elégedett lenne a hajával. Ugye ismerős a helyzet? Az esküvőnkön azonban szeretnénk, ha minden genetikai defektünket egy varázsütésre eltüntethetnénk. Mindegy, hogy természetes bájával vállunkra omló hullámokat, vagy drámai kontyot szeretnénk, mindegyikhez dús, egészséges alapanyag kell. Ha épp eltörött a varázspálcánk, és a varázsporunk is kifogyott, az első kérdés, ami felmerül bennünk: Póthaj esküvőre?

Hirdetés

A kérdést pedig sok más kérdés követ. Milyen lehetőségek közül választhatunk? Mennyire tartósak? Mennyire természetesek? Mennyibe kerülnek? Senki ne essen pánikba, itt a felmentősereg! Hagyjátok a törött varázspálcát pihenni, majd mi segítünk!

Haj smink köröm banner

 

Póthaj esküvőre 

 

Még mielőtt belemennénk a részletekbe, egy valamit érdemes tisztázni. Személyre szabott segítséget csak szakember tud adni, hiszen, ahogy az ujjlenyomatunk, úgy a személyiségünk is egyedi. A legfontosabb, hogy összhangban legyen a végeredmény, ezért mindenképp konzultáljatok a fodrászotokkal!

Azonban célzott kérdéseket is csak úgy tudtok majd feltenni, ha egy-két aprósággal nagyvonalakban tisztában vagytok, ezért összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat!

Póthaj típusok

A póthaj esküvőre nem rossz opció, de érdemes végiggondolni, hogy mennyire szeretnétek tartós verziót, és mennyi pénzt áldoznátok rá. Hosszabbítanátok? Dúsítanátok? Mindenre van megoldás!

Bármelyik típust is választjátok, a legfontosabb, hogy csak természetes póthajat vegyetek! Felejtsétek el az olcsóbban beszerezhető szintetikus anyagokból készült póthajakat!

Menyasszony haj póthajból

Fotó: pinterest.com

I. Tincses póthaj

Teljesen mindegy, hogy a póthaj esküvőre készül, vagy szimpla hétköznapokra, minden esetben figyelembe kell vennetek, hogy mint mindennek, a tincses póthajnak is rengeteg előnye, és némi hátránya is van.

 • Tartósan fent marad, mivel a póthajat keratinnal „ragasztják” a hajadhoz. A keratint felmelegítik, majd egy speciális eszközzel a hajtőhöz rögzítik.
 • Egyszerre tudod hosszabbítani és dúsítani a hajadat! Több hossz is vásárolható (30 cm, 50 cm, 80 cm, stb…), de ha csak dúsítani szeretnél, nincs más dolgod, mint a saját hajaddal megegyező hosszúságot választani.
 • Mint mindegyik természetes póthaj, ez is formázható, festhető.
 • Természetes végeredményt ad, szépen belesimul a saját hajkoronádba.
 • 2-3 hónapig fent marad. Utána azonban le kell szedetni, és újra felhelyezni, mivel a póthaj az eredeti hajunkkal együtt lenő.
 • Érdemes a nagy nap előtt 2-3 héttel feltetetni, hogy megszokja a fejbőr a plusz súlyt, ami kicsit furcsa érzés lehet az első napokban.
 • Csak szakemberrel lehet feltetetni, eszetekbe se jusson otthon próbálkozni vele!
 • Ez nem az a fodrászkodás, ami pillanatok alatt elkészül. Hossztól és mennyiségétől függően 6-7 órát a fodrászszékben kell tölteni.
 • Nem lesz olcsó mulatság! Szalontól és fodrásztól is függ, de nagyjából 80-120.000 forintba kerül.
Póthaj készítése esküvőre

Fotó: pinterest.com

II. Soros póthaj

A soros póthajat úgy kell elképzelnetek, mint amikor a fodrász szárítja a hajatokat, és egy sor hajat leválaszt. Egy csomag póthajban találtok egy hosszú sort, amire kicsi „csatokkal” vannak felhelyezve a póthaj tincsek.

 • Mivel ezeket a sorról leválasztott póthajakat nem kell ragasztani, hanem a végükre helyezett csatokkal kell felhelyezni, otthon is elvégezhető a művelet, nem feltétlenül kell fodrászhoz mennetek.
 • Nem lesz sokáig tartós, mivel senki sem szeretne csatokkal a fején aludni, ugye?
 • Többször is felhasználható, ez a fajta póthaj esküvőre, és más hétköznapibb eseményekre is tökéletes.
 • Ha csak egy alkalomra szeretnétek, hogy dúsabb, hosszabb legyen a hajatok, sokkal jobban megéri anyagilag, mint a tartós póthaj.
 • Természetesen ez is festhető, formázható.
 • Többféle hosszúságú póthaj van a sorra feltéve, így a póthaj követni tudja a fejformát, és a menetelesen levágott frizurát is.
 • Jóval olcsóbb, mint egy tartós póthaj, átlagosan 30.000 forinttal kell számolni.
Tudnivalók az esküvői póthajról

Fotó: pinterest.com

Tudtátok?

Létezik olyan soros póthaj, amit nem csíptetni kell, hanem egy különleges technikával fel lehet varrni. Ezt viszont jobb szakemberre bízni. A saját hajadból egy-egy sort a fejbőrödhöz fonnak, majd ahhoz egy speciális cérnával odavarrják a póthajat. Ez így tartósabb is lesz, de kényelmetlenebb is, hiszen a szorosan lefont haj húzhatja a fejbőrödet, és mivel nem lehet teljesen kifésülni ott a hajat, könnyen „berasztásodhat”.

Esküvői póthaj

Fotó: pinterest.com

III. Alternatív tuning  

Ha csodás kontyról álmodoztok, de nem érzitek elég dúsnak a hajatokat, nem kell rögtön a póthajat választanotok. Rengeteg kontyalátét létezik, csak győzzetek választani!

 • Csak feltűzött kontynál alkalmazható.
 • Többféle színű, és alapanyagú kapható. Vannak szintetikus anyagból, és természetes hajból készültek is.
 • Nem egyforma méretűek, így a stílusodhoz és kontyod nagyságához mérten tudsz választani.
 • Különböző formájú kontyhoz, különböző formájú kontyalátét dukál. Van henger, kifli, fánk. Mint egy pékségben!
 • Nem is kell megvenni minden esetben, előfordul, hogy a fodrásznak több fajta is van, felhelyezi, majd a lagzi után csak vissza kell vinni.
 • Ha mégis szeretnéd megvásárolni, maximum pár ezer forintba kerül!
Különleges menyasszony póthajak

Fotó: pinterest.com

Póthaj esküvőre – Ezekre jó, ha figyelsz!

Az esküvői hajrában mi sem hiányozna jobban, minthogy esetleg átverjenek a póthajakkal… Persze lehet interneten is megbízható oldalakat találni, de, ha valami gyanúsan olcsó, akkor az valószínűleg nem jó, azaz nem eredeti hajból készült. Érdemesebb a fodrászotokkal konzultálni, biztosan van megbízható forrása!

Akkor sem kell kétségbe esni, ha eredetileg göndör a hajatok, vagy esetleg afro génekkel rendelkeztek. Mindenféle formájú póthaj kapható, hogy tényleg teljesen természetes legyen a végeredmény!

Ha – a Trónok Harcát idézve – titeket is megcsókolt a tűz, semmi ok a pánikra, színek teljes kavalkádjában lehet póthajat kapni, mindegy, hogy vörös, szőke, barna vagy fekete!

Esküvői póthaj

Fotó: pinterest.com

Ugye, hogy nem is volt szükség a varázspálcánkra? Póthajjal is lehet természetes végeredményt elérni, csak nagyon kell figyelnetek, hogy a stílusotokhoz, személyiségetekhez, és az esküvői kontyotokhoz passzoljon.

A sok jó tanács közül azonban egyet mindenképp fogadjatok meg! Az olcsó póthaj nem jó, a jó póthaj nem olcsó…

Borítókép: weylin.ru