Ha sok van, az a baj. Ha kevés, az a baj. Ha göndör, egyeneset szeretnénk, ha szőke, barnára vágyunk… Kevés embert ismerek, aki tökéletesen elégedett lenne a hajával. Ugye ismerős a helyzet? Az esküvőnkön azonban szeretnénk, ha minden genetikai defektünket egy varázsütésre eltüntethetnénk. Mindegy, hogy természetes bájával vállunkra omló hullámokat, vagy drámai kontyot szeretnénk, mindegyikhez dús, egészséges alapanyag kell. Ha épp eltörött a varázspálcánk, és a varázsporunk is kifogyott, az első kérdés, ami felmerül bennünk: Póthaj esküvőre?

Hirdetés

A kérdést pedig sok más kérdés követ. Milyen lehetőségek közül választhatunk? Mennyire tartósak? Mennyire természetesek? Mennyibe kerülnek? Senki ne essen pánikba, itt a felmentősereg! Hagyjátok a törött varázspálcát pihenni, majd mi segítünk!

Haj smink köröm banner

Póthaj esküvőre 

Még mielőtt belemennénk a részletekbe, egy valamit érdemes tisztázni. Személyre szabott segítséget csak szakember tud adni, hiszen, ahogy az ujjlenyomatunk, úgy a személyiségünk is egyedi. A legfontosabb, hogy összhangban legyen a végeredmény, ezért mindenképp konzultáljatok a fodrászotokkal!

Azonban célzott kérdéseket is csak úgy tudtok majd feltenni, ha egy-két aprósággal nagyvonalakban tisztában vagytok, ezért összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat!

Póthaj típusok

A póthaj esküvőre nem rossz opció, de érdemes végiggondolni, hogy mennyire szeretnétek tartós verziót, és mennyi pénzt áldoznátok rá. Hosszabbítanátok? Dúsítanátok? Mindenre van megoldás!

Bármelyik típust is választjátok, a legfontosabb, hogy csak természetes póthajat vegyetek! Felejtsétek el az olcsóbban beszerezhető szintetikus anyagokból készült póthajakat!

I. Tincses póthaj

Teljesen mindegy, hogy a póthaj esküvőre készül, vagy szimpla hétköznapokra, minden esetben figyelembe kell vennetek, hogy mint mindennek, a tincses póthajnak is rengeteg előnye, és némi hátránya is van.

 • Tartósan fent marad, mivel a póthajat keratinnal „ragasztják” a hajadhoz. A keratint felmelegítik, majd egy speciális eszközzel a hajtőhöz rögzítik.
 • Egyszerre tudod hosszabbítani és dúsítani a hajadat! Több hossz is vásárolható (30 cm, 50 cm, 80 cm, stb…), de ha csak dúsítani szeretnél, nincs más dolgod, mint a saját hajaddal megegyező hosszúságot választani.
 • Mint mindegyik természetes póthaj, ez is formázható, festhető.
 • Természetes végeredményt ad, szépen belesimul a saját hajkoronádba.
 • 2-3 hónapig fent marad. Utána azonban le kell szedetni, és újra felhelyezni, mivel a póthaj az eredeti hajunkkal együtt lenő.
 • Érdemes a nagy nap előtt 2-3 héttel feltetetni, hogy megszokja a fejbőr a plusz súlyt, ami kicsit furcsa érzés lehet az első napokban.
 • Csak szakemberrel lehet feltetetni, eszetekbe se jusson otthon próbálkozni vele!
 • Ez nem az a fodrászkodás, ami pillanatok alatt elkészül. Hossztól és mennyiségétől függően 6-7 órát a fodrászszékben kell tölteni.
 • Nem lesz olcsó mulatság! Szalontól és fodrásztól is függ, de nagyjából 80-120.000 forintba kerül.

II. Soros póthaj

A soros póthajat úgy kell elképzelnetek, mint amikor a fodrász szárítja a hajatokat, és egy sor hajat leválaszt. Egy csomag póthajban találtok egy hosszú sort, amire kicsi „csatokkal” vannak felhelyezve a póthaj tincsek.

 • Mivel ezeket a sorról leválasztott póthajakat nem kell ragasztani, hanem a végükre helyezett csatokkal kell felhelyezni, otthon is elvégezhető a művelet, nem feltétlenül kell fodrászhoz mennetek.
 • Nem lesz sokáig tartós, mivel senki sem szeretne csatokkal a fején aludni, ugye?
 • Többször is felhasználható, ez a fajta póthaj esküvőre, és más hétköznapibb eseményekre is tökéletes.
 • Ha csak egy alkalomra szeretnétek, hogy dúsabb, hosszabb legyen a hajatok, sokkal jobban megéri anyagilag, mint a tartós póthaj.
 • Természetesen ez is festhető, formázható.
 • Többféle hosszúságú póthaj van a sorra feltéve, így a póthaj követni tudja a fejformát, és a menetelesen levágott frizurát is.
 • Jóval olcsóbb, mint egy tartós póthaj, átlagosan 30.000 forinttal kell számolni.

Tudtátok?

Létezik olyan soros póthaj, amit nem csíptetni kell, hanem egy különleges technikával fel lehet varrni. Ezt viszont jobb szakemberre bízni. A saját hajadból egy-egy sort a fejbőrödhöz fonnak, majd ahhoz egy speciális cérnával odavarrják a póthajat. Ez így tartósabb is lesz, de kényelmetlenebb is, hiszen a szorosan lefont haj húzhatja a fejbőrödet, és mivel nem lehet teljesen kifésülni ott a hajat, könnyen „berasztásodhat”.

III. Alternatív tuning  

Ha csodás kontyról álmodoztok, de nem érzitek elég dúsnak a hajatokat, nem kell rögtön a póthajat választanotok. Rengeteg kontyalátét létezik, csak győzzetek választani!

 • Csak feltűzött kontynál alkalmazható.
 • Többféle színű, és alapanyagú kapható. Vannak szintetikus anyagból, és természetes hajból készültek is.
 • Nem egyforma méretűek, így a stílusodhoz és kontyod nagyságához mérten tudsz választani.
 • Különböző formájú kontyhoz, különböző formájú kontyalátét dukál. Van henger, kifli, fánk. Mint egy pékségben!
 • Nem is kell megvenni minden esetben, előfordul, hogy a fodrásznak több fajta is van, felhelyezi, majd a lagzi után csak vissza kell vinni.
 • Ha mégis szeretnéd megvásárolni, maximum pár ezer forintba kerül!

Póthaj esküvőre – Ezekre jó, ha figyelsz!

Az esküvői hajrában mi sem hiányozna jobban, minthogy esetleg átverjenek a póthajakkal… Persze lehet interneten is megbízható oldalakat találni, de, ha valami gyanúsan olcsó, akkor az valószínűleg nem jó, azaz nem eredeti hajból készült. Érdemesebb a fodrászotokkal konzultálni, biztosan van megbízható forrása!

Akkor sem kell kétségbe esni, ha eredetileg göndör a hajatok, vagy esetleg afro génekkel rendelkeztek. Mindenféle formájú póthaj kapható, hogy tényleg teljesen természetes legyen a végeredmény!

Ha – a Trónok Harcát idézve – titeket is megcsókolt a tűz, semmi ok a pánikra, színek teljes kavalkádjában lehet póthajat kapni, mindegy, hogy vörös, szőke, barna vagy fekete!

Ugye, hogy nem is volt szükség a varázspálcánkra? Póthajjal is lehet természetes végeredményt elérni, csak nagyon kell figyelnetek, hogy a stílusotokhoz, személyiségetekhez, és az esküvői kontyotokhoz passzoljon.

A sok jó tanács közül azonban egyet mindenképp fogadjatok meg! Az olcsó póthaj nem jó, a jó póthaj nem olcsó…

Borítókép: weylin.ru