Habosbabos Esküvői Magazin > Haj, smink, köröm  > Sminktetoválás esküvő előtt – Bevállalnád?

Sminktetoválás esküvő előtt – Bevállalnád?

„Az, aki szép, az reggel is szép, amikor ébred, még, ha össze is gyűrte az ágy…” Köszönjük Charlie, bárcsak igazad lenne! De valahogy az én tükrömmel néha baj van. És, a tietekkel? Bizony reggel az még csak egy dolog, hogy összegyűrt az ágy, de nem mondhatnám túl határozottnak a szemöldököm, a szempillám, mintha nem is létezne, a szám seszínű, és még sorolhatnám.

Majd előkapom a festőkészletem, és mint óvodában, elkezdem kiszínezni az arcomat. Tádám! Na, ez az! Így szeretnék reggel ébredni!

Kristinus
Hirdetés

Ha pár éve – na jó, inkább a kétezres évek elején – azt mondtuk sminktetoválás, mindenkinek a szürkéskék hernyó szemöldök, a feketével kontúrozott száj, és a filctollhoz hasonló tusvonal jutott az eszébe.  Manapság azonban megtévesztően természetes sminktetoválásokat végeznek a kozmetikai ipar Michelangelo-i, így érdemes kacérkodni a gondolattal, hogy végleges sminktetoválást készíttessetek. Azonban ezt nem lehet az utolsó pillanatban kitalálni, és alapos utánajárást igényel a téma. Mi most összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, amiket mindenképp mérlegelnetek kell.

Itt az ideje teljesen kitörölni az emlékezetünkből a bohócarc-hatású sminktetoválásokat, és elképzelni egy teljesen természetes, ámde hangsúlyos arcot. Hisz, ahogy a sminkben, úgy a sminktetoválásban is az a szép, ami olyan, mintha nem is lenne!

Haj smink köröm banner

Sminktetoválás esküvő előtt

Sok minden kell, hogy egy menyasszony igazán ragyogjon a nagy napon. Álmai esküvői ruhája, csodás frizura, lenyűgöző smink… de a legfontosabb, a magabiztosság! Ha egy menyasszony kisugárzása magabiztosságot áraszt, garantáltan minden szem rá fog szegeződni. Ehhez viszont jól kell, hogy érezze magát a bőrében!

Ha titeket is zavar, amikor valaki smink nélkül lát benneteket, szinte pucérnak érzitek magatokat, ne gondoljátok, hogy egyedül vagytok. Azok, akiknek világos a hajuk – főleg a szőkéknek – óriási változást jelent, ha szépen megformált a szemöldökük, és egy vékony tusvonal hangsúlyozza a szemüket. Ha szőke a szemöldökötök és szőke a szempillátok is, üres vászonlap az arcotok, amire érdemes festeni egy kicsit. De mennyivel egyszerűbb lenne az életünk, ha nem kéne minden nap Picassot játszani a tükör előtt!

A kozmetikai ipar mára már olyan hihetetlenül természetes sminktetoválási technikákat és színeket fejlesztett ki, amik teljesen idomulnak mindenki arcához, így a végeredmény bár látható lesz, mégsem lesz feltűnő.  Sminktetoválás esküvő előtt? Mi azt mondjuk: hajrá!

Szemöldök sminktetoválás

Sminktetoválási technikák, főbb arcterületek

Hiába olvasol utána a tetoválási technikáknak, mindenképpen szakemberrel konzultálj, mielőtt végleg beadod a derekad! Ahogy egy smink is máshogy hat fényképen, illetve a te arcodon a valóságban, úgy a különböző smink tetoválási technikák végeredménye is személyenként eltérő lehet.

Sminktetoválás esküvő előtt – A szemöldök

Egy arc keret nélkül olyan, mint egy festmény keret nélkül. Az az érzésünk, hogy nincs befejezve, nem teljes. Éppen ezért az elmúlt pár év divatja elég erőteljesen fókuszál a szemöldök formájára, színére, természetességére. Szerencsére akkor sem kell elkeseredni, ha a természet nem áldott meg ilyen csodákkal. Többféle szemöldök tetoválási stílusból, technikából válogathatunk.

 • Klasszikus satíros: Ebben az esetben erőteljesebb hangsúlyt kap a szemöldök, olyan, mintha ceruzával szép kontúrt rajzoltunk volna, majd a belső területet ezzel elsatírozva hangsúlyoznánk. Itt nemcsak a szőrszálakat, de a bőrfelületet is teljesen elfedjük.
 • Gépi szálas tetoválás: Itt a tetoválást a hagyományoshoz hasonló tetoválógéppel készítik. Sokkal természetesebb, mivel a szálakat egyenként tetoválják, így kialakítható egy nagyon szép, látható, de mégis naturális szemöldök.
 • Microblading: Ez egy japán technika. Nem tetoválógéppel, hanem egy tollszerű eszközzel készítik a szemöldök tetoválást, melynek köszönhetően igazán élethű, háromdimenziós szálas szemöldököt kapunk.
 • Soft powder: Ahogy a nevéből is adódik, ez a technika hangsúlyosabban tölti ki a szemöldök szálai közötti területet, mint egy szálas tetoválás, de sokkal lágyabban, mint egy klasszikus satíros szemöldöktetoválás.
 • Hibrid: Ez a technika a szálas és a púderes technika szerelemgyereke. A természetesség kategóriáján belül egy ponttal többet kap, a hangsúlyosságát tekintve.

Sminktetoválás szemöldökre

Sminktetoválás esküvő előtt – A szemhéj

Fontos, hogy megtaláljátok a megfelelő színt és vastagságot, az igazán harmonikus végeredmény érdekében. Ha ez sikerült, sokkal nyitottabb, nagyobb, élőbb lesz a tekintetetek!

 • Szempillasűrítés: A legcsodásabb dolog a világon! Pont egy leheletvékony vonal a szempilla tövében, ami nem feltűnő, mégis dús szempillasort eredményez. Éljen!
 • Klasszikus tusvonal: Bármilyen vastag lehet, ami nektek tetszik! Megjelenik a cicafarok a felső tusvonalnál, és kontúrozhatjátok az alsó szempilla sort is.
 • Púderes hatás: Másnéven „butterfly”-technika. Ebben az esetben nem feltétlenül a hagyományosan értelmezett természetesség a cél, hanem inkább a játékosság. A szemhéj hangsúlyozása történhet például kék, zöld, lila, szürke színekkel is.

Szemhéj sminktetoválás

Sminktetoválás esküvő előtt – A száj

Manapság már nem készítenek csak szájkontúr tetoválást – hála az égnek – hisz az nem elég naturális, nem elég divatos. Színek tekintetében azonban óriási a választék, a nude színektől kezdve a barackos, rózsaszínes árnyalatokon át, egészen a mélybordóig. Sőt! Az igazán természetes hatás érdekében, kombinálhatják is a színeket, így akár még ombre hatást is el lehet érni!

 • Fél satír: Ebben az esetben a szájkontúrtól indulva, befelé satírozzák a színt, de nem a teljes ajakon. Természetes, mégis hangsúlyos a száj vonala.
 • Teljes satír: Sokkal hangsúlyosabb, mint az előző technika, a teljes bőrfelületet tetoválják. Azonban itt jön be igazán a játékosság a színekkel, hisz itt is megoldható, hogy a száj széle erőteljesebb színű legyen, és befele haladva halványodjon.

Ezekre figyelj sminktetoválás előtt!

Természetesen a szakemberek át fogják veled beszélni a részleteket, de nem árt, ha egy-két előkészülettel már most tisztában vagytok!

 • Beavatkozás előtt utoljára egy héttel végezhető bármilyen kozmetikai kezelés (szemöldökfestés, bajusz- szemöldök gyantázás. stb…), amennyiben az érinti a tetoválandó területet.
 • Ha szemhéj tetoválást szeretnétek, nem lehet fönt 3D vagy 4D műszempilla! 3-4 nappal a beavatkozás előtt el kell távolíttatni!
 • A menstruáció oly sok mindenre kihat, éppen ezért nem tanácsos ezekben a nehéz napokban menni a sminktetoválásra, ugyanis alacsonyabb a fájdalomküszöbünk, kimerültebbek vagyunk, és az egész testünkre kiterjedő vérzékenység-fokozódás tapasztalható.
 • Ha bármilyen hámsérülés tapasztalható az adott területen, esetleg valamilyen bőrbetegség (pl. herpesz) jelent meg, el kell napolni a beavatkozást!
 • Terhesség, illetve szoptatási időszak alatt sem javasolt a sminktetoválás.
 • Tetoválás előtt legalább 1 hétig ne napoztasd, szoláriumoztasd az arcod!

Sminktetoválás tudnivalók

Ezekre figyelj sminktetoválás után!

 • A tetoválás után legalább 2 hétig TILOS napozni, szoláriumozni!
 • TILOS feláztatni az adott bőrfelületet minimum 2 hétig, mert a fellazult bőrfelületből foltosan távozik a festék, és ebben az esetben magas lenne a fertőzésveszély is.
 • Mindegyik sminktetoválást otthon ápolni, kenegetni kell, 1 hét- 10 napig. Erre a megfelelő terméket a szakembertől kérd. Erre azért van szükség, mert, ha kiszárad a tetovált bőrfelület, könnyebben kidobhatja a tetovált színpigmenteket.
 • A felázás veszélye miatt TILOS a szauna, gőzfürdő, uszoda látogatása 2-4 hétig.
 • Nem szabad a friss tetoválást kitenni fertőzésveszélynek! Ha például volt már ajakherpeszed, érdemes felturbózni a szervezeted ellenálló képességét orvos által felírt herpesz elleni gyógyszerrel.
 • Nem szabad a hegesedett bőrfelületet kapargatni, vakargatni. A sérült hámréteget ne szedd le, várd meg, míg magától lepotyog.

A sminktetoválás végleges állapota 2 alkalom után fog megszületni. Így kapjátok meg a végleges színpigmentáltságot. Éppen ezért a tetoválást követő 30-90 napon belül korrekcióra kell mennetek, ennek az árát tartalmazza a beavatkozás ára.

Sminktetoválás tartóssága

Végleges a sminktetoválás?

Röviden, tömören: nem. Gondoljatok csak bele! A test többi bőrfelületén végzett tetoválás színe és kontúrja is kopik az idő előrehaladtával, de mivel itt a festéket a bőr alsóbb rétegeibe juttatják, így a folyamat lassabb, és később következik be. Mivel a sminktetoválás alkalmával a festéket kicsivel a bőrfelszín alá juttatják, így szemöldöktetoválás esetén 1,5-2 évente érdemes újra üttetni, a szájtetoválást, szemhéj tetoválást 3 évente érdemes frissíteni.

Ne ijedj meg, ha a beavatkozás után túlságosan intenzívnek érzed a színeket, a végleges árnyalatot csak hetekkel utána kapod meg! Szemöldök és szemhéj esetén a festék 30 %-kal, míg száj esetén 50 %-kal fog halványodni.

Sminktetoválás szemhéj

Mennyi idő a sminktetoválás gyógyulása?

Esküvő előtt ezt a kérdést kell a leginkább tisztázni! A mai modern technikáknak köszönhetően, mind a fájdalom, mind a kipirosodás, bedagadás is sokkal kisebb mértékben jelentkezik! Ennek ellenére nem elhanyagolható, hogy a tetoválás utáni órákban minimális ödéma jelentkezhet, de ez nagyon hamar elmúlik. Keletkezik azonban egy úgynevezett „mikroseb”, ami miatt nagyjából 5-7 napig húzódik a bőrfelület.

A legfontosabb, hogy a hegesedés a tetoválást követő 48 órában bekövetkezik, de ahhoz, hogy a pigment kellőképp beépüljön a bőrbe, 21 napot várni kell.

De nem csak ezeket kell figyelembe venni, hanem természetesen a 3 hónapon belüli korrekciós beavatkozást is, mely után ezek a folyamatok ismételten bekövetkeznek. Éppen ezért azt ajánljuk nektek, hogy az esküvő előtt legkésőbb 4 hónappal, de inkább fél évvel megelőzően csináltassátok a sminktetoválásotokat, hogy bőven legyen idő a gyógyulásra, és a korrekciókra is.

Ha azonban valamilyen vérhígító hatású vagy cukorbetegségre felírt gyógyszert szedsz, a gyógyulási, hegesedési folyamat eltarthat 7-10 napig is.

Sminktetoválás tudnivalók

Mielőtt belefogsz a sminktetoválásba, nézz bele újra a tükrödbe. Mit látsz most? Mit szeretnél látni? Mi az, amit szívesen hangsúlyoznál az arcodon? Ha megvan a válasz, és ezekre alkalmas a sminktetoválás, mindenképp keress fel egy szakembert időben, mert az igazán ügyes sminktetoválóra akár egy évet is kell várni. Bosszankodhatsz, de ennél jobb ajánlólevelet nem tudnék elképzelni!

Egy valamit azonban ne felejts el! Nincs szebb, nincs jobb a természetes szépségnél, még akkor sem, ha kicsit rá kell segíteni! Ha belenézel a tükörbe, fontos, hogy így lásd magad szépnek, mert, ha mégsem: „… mondok valamit, a tükröd hazudik, nehogy elhidd, hogyha másnak lát!”

Fotók: pinterest.com

Témába vág

Póthaj esküvőre – Mit, hogyan, mennyiért? Ha sok van, az a baj. Ha kevés, az a baj. Ha göndör, egyeneset szeretnénk, ha szőke, barnára vágyunk… Kevés embert ismerek, aki tökéletesen elégedett lenne a hajával. Ugye ismerős a helyzet? Az esküvőnkön azonban szeretnénk, ha minden genetikai defek...
Színes esküvői frizura – Legyél stílusos pinkben is! A tökéletes esküvői frizura kiválasztása függ a menyasszonyi ruha stílusától, a fátyol formájától és hosszától, az ékszerektől, és attól is, hogy a menyasszonynak milyen az arcformája. Mi illik hozzá. Éppen ezért nem egyszerű rátalálni arra a hajra, ...
5+1 esküvői kiegészítő rövid hajú menyasszonyoknak! Drága rövid hajú menyasszonyok! Tegyétek a szívetekre a kezeteket, és valljátok be, hányszor hallottátok már, hogy a rövid haj nem elég nőies? Ugye, hogy milliószor?! Valószínűleg már a hócipőtök tele van, hiszen ez egyáltalán nem igaz! Mutatunk néhá...
Rapid bőrápolás esküvő előtt! Rapid bőrápolás esküvő előtt! Régóta várjátok, hogy végre az oltár elé sétálhassatok a világ legeslegszebb menyasszonyi ruhájában, leghosszabb fátylában, és legcsillogóbb tiarájában? Ahhoz, hogy az összkép tökéletes legyen, nagyon fontos, hogy a bőrá...
Hajápolás esküvő előtt – ezekre figyelj! Az egyik legfontosabb kérdés a nagy nap előtt: az esküvői hajápolás! Talán mondanunk sem kell, hogy a körömápolás és a bőrápolás mellett a hajápolásra is extra figyelmet kell fordítanotok az esküvő közeledtével. Ehhez be kell tartanotok néhány alaps...
Tökéletes esküvői manikűr – ne csak a gyűrű csillogjon! Ahogy egy csodálatos hajdísz sem mutat tökéletesen kócos frizurában, úgy a karikagyűrű sem fog igazán tündökölni a kezeteken, ha nem harmonikusan és precízen készült az esküvői manikűr. Azonban, ha bementek a kedvenc manikűrösötökhöz, és esküvői körm...
A szupertartós esküvői smink fortélyai Tükröm, tükröm mondd meg nékem, kié a legszebb esküvői smink a vidéken?  Természetesen a Tiéd, kedves menyasszony, ha ügyes kezű a sminkesed, jól választod ki a sminked stílusát, felkészülsz a várható könnyzáporra, és csókálló rúzst használsz. A szu...
Dönts az esküvői hajfonatok mellett! Dönts az esküvői hajfonatok mellett! Ámuldozva figyelitek a szebbnél szebb hajfonatokat a barátnőitek esküvői fotóin? Nem csodáljuk! A fonott haj sosem lesz idejétmúlt, így ha ti is ilyenre vágytok, holtbiztos, hogy 20 év múlva is örömmel fogjátok né...
2018-as menyasszony vagy? Startolj rá erre a HAJSZÍNRE! 2018-as menyasszony vagy? Startolj rá erre a hajszínre! Soha máskor nem vágyunk annyira a megújulásra, mint tavasszal, főleg, ha közeleg a nagy nap is. Drasztikus változtatásokat ilyenkor már nem érdemes eszközölni, de egy izgalmas hajszín gyönyörűe...
Menyasszonyi smink – legyen csodaszép bőröd az esküvőn! A hibátlan arcbőr a legjobb alap egy csodás menyasszonyi smink elkészítéséhez, így ezt a lépést semmiképp ne hagyjátok ki az esküvői készülődés folyamatából! Nézzük, mit tehettek a meseszép bőr elérése érdekében! Menyasszonyi smink tippek Keressete...
Viselj stílusos sminket az esküvőd napján Egy igazán stílusos smink kiemeli a menyasszony szépségét, és hozzájárul a tökéletes megjelenéshez. Adunk néhány sminkelési tippet az esküvőtökre, melyekkel elérhetitek a kívánt hatást! Esküvői smink tippek Nagyon ritka, majdhogynem elképzelhetetle...
TOP10 esküvői frizura tipp a nagy napra! Ha már kiválasztottátok a világ legszebb menyasszonyi ruháját, akkor elkezdhetitek tervezgetni, hogy milyen esküvői frizura fazon és stílus illik leginkább hozzátok. Elengedhetetlen a tökéletes összképhez ugyanis, hogy a frizura kiemelje az arcotok l...