A tökéletes esküvői frizura kiválasztása függ a menyasszonyi ruha stílusától, a fátyol formájától és hosszától, az ékszerektől, és attól is, hogy a menyasszonynak milyen az arcformája. Mi illik hozzá. Éppen ezért nem egyszerű rátalálni arra a hajra, amivel maradéktalanul elégedettek lesztek, de nem is muszáj feltétlenül mindenhez passzolnia  a választott hajkölteménynek. Dönthettek olyan rendhagyó, színes esküvői frizura mellett is, amelyek garantáltan feldobják a hagyományos menyasszonyi szetteket.

Haj smink köröm banner

Lehet rózsaszín, kék, vagy akár zöld is a hajkoronátok, az utóbbi években pedig már a szivárvány összes árnyalata szóba jöhet. Nem fog meglepetést okozni a násznépnek, maximum akkor, ha a személyiségetekhez egyáltalán nem passzol a kiválasztott szín. Éppen ezért az egyik legfontosabb szempont a színes menyasszonyi frizuráknál, hogy közel álljon hozzátok a hétköznapokban is ez a vagány stílus.

Mutatjuk, milyen csodálatos kontyok és fonatok készülhetnek színes esküvői frizurákból!

Rózsaszín esküvői haj

A színes esküvői frizura kiválasztása

Szerencsére egy profi fodrásszal viszonylag rövid idő alatt igen izgalmas frizurát vágathattok az esküvő napjára, de loknikban, vagy akár kontyban is érdemes gondolkodni. A lényeg csak, hogy ne pont az esküvő előtti hetekben próbálgassátok, hogy milyen haj vagy szín áll igazán jól nektek.

Az is nagyon fontos, hogy mindig hagyjatok menekülőutat magatoknak, vagyis:

  • nyugodtan vágassatok a hajatokból, de soha ne annyit, hogy ne lehessen belőle kontyot készíttetni, ha mégsem vagytok elégedettek
  • bátran döntsetek egy merész árnyalat mellett, de mindig próbáljátok ki még hónapokkal a nagy nap előtt, hogy jól áll-e majd nektek a szín, illetve
  • csak olyan festékkel, színezővel és fodrásszal dolgozzatok, aki vagy ami elég profi egy színes esküvői frizura elkészítéséhez

Színes esküvői konty

Színes esküvői haj

Nagyon fontos!

Vannak olyan színezők, amelyek kb 5 perc alatt megfogják a ruhátokat és a bőrötöket is, így egy menyasszonyi ruha mellé ezeket a rossz minőségű, gyanúsan olcsó termékeket nem ajánljuk. Ha a nagy napon rohangáltok, és esetleg izzadtok is, nem szabad, hogy a menyasszonyi ruha, vagy a fátyol is kék/zöld/pink színben pompázzon. Főleg akkor, ha bérlitek őket (de egyébként sem szép látvány). Ezért fontos nagyon a frizurapróba!

A próba során kiküszöbölhetitek a problémákat, és élesben már ilyen gyönyörűséges, színes frizura készül majd a hajkoronátokból. A póthajtól se féljetek, ma már nagyon jó minőségű póthajakat lehet vásárolni, de a fodrászok a kevés, és vékonyszálú hajból is meglepően mutatós frizurát tudnak varázsolni.

Rózsaszín esküvői frizura

https://www.youtube.com/watch?v=k1AfpsL8PtM

Színes esküvői frizura tippek

Arra azért ügyeljetek, hogy a hajatok színéhez mindenképpen passzoljon a menyasszonyi csokor, mert a tökéletes összhang nagyon fontos az esküvői fotókon és a szertartás alatt is. Egy hamvas szőkés-pasztell rózsaszínes festés mellé jó választás egy hófehér menyasszonyi ruha. Mondjuk egy napraforgó csokrot nehezen tudnánk mellé elképzelni…

Ebben az esetben a napraforgó színe üti majd a hajatok árnyalatát, és nem érvényesül eléggé. Nem papagájnak készültök, hanem menyasszonynak, így ha mindenféle árnyalat helyet kap a hajatokban, az összhatásra akkor is figyelnetek kell. A számotokra legkedvesebb szín visszaköszönhet a cipőtökön, és a manikűrötökön is, de a vőlegény nyakkendője, vagy sportcipője (esetleg tornacipője) is kaphat hasonló árnyalatot.

Tipp! 

Ha van olyan barátnőtök vagy családtagotok, akinek megbíztok az ízlésében, érdemes lesz kikérni a véleményét a szettről és a hajatokról is. Ő ugyanis biztosan felhívja a figyelmeteket az apró hibákra, és a legelőnyösebb árnyalatokra is!

Rózsaszín esküvői haj

Ne hagyjátok magatokat lebeszélni a színes esküvői frizuráról, de gondoljátok át alaposan, hogy nem csak egy hirtelen fellángolásról van-e szó. Ha biztosak vagytok a döntésben, indulhat a festés, színezés, és a fotózás. Remek móka lesz!

Forrás és fotók: bmodish.com

Borítókép: br.freepik.com