Már akkor is, amikor ovis korunkban elloptuk anyukánk kopogós cipőjét, és a tükör előtt csimpaszkodva titokban kirúzsoztuk magunkat a legtutibb darabbal, valahogy kislány zsigereinkből tudtuk, hogyan is csinálják ezt a nagyok. Most pedig itt vagyunk, készülünk életünk egyik legfontosabb napjára, és azon morfondírozunk, mi állna nekünk jobban? Egy szolid esküvői smink, vagy valami merészebb?

Hirdetés

Egy menyasszony akkor tündököl a legjobban, ha magabiztos, és akkor lesz igazán magabiztos, ha szépnek érzi magát. Egy szolid esküvői smink tökéletes választás, ha úgy akarunk kinézni, mintha pont ilyen hibátlan pofival kelnénk ki az ágyból minden reggel.

Gyertek, lessük meg együtt, mi is egy tökéletes, szolid esküvői smink titka!

Haj smink köröm banner

A „no makeup”-hatás dívája

Tündérmesék léteznek! Legalábbis ezt éreztük, amikor Meghan Markle feleségül ment egy igazi herceghez, Harryhez. Ha valaki, akkor ő tényleg tökéletesen megmutatta, hogy egy szolid esküvői smink is bőven elég ahhoz, hogy tündököljünk a nagy napon. Pedig, őt aztán tényleg egy egész világ figyelte!

A láthatatlan smink lényege pontosan az, hogy tökéletes bőrképet mutasson, de ne fedje el az arc eredeti vonásait. Se a száj, se a szem nem túl hangsúlyos az összképben.

Egy jól megformált szemöldök, és szépen kifestett szempilla tökéletesen kiemeli a tekintetet.

szolid esküvői smink

A szolid esküvői smink alapjai

Hogy mitől is lesz egy nude smink természetes, mégis ünnepiesen esküvői? Az apró részletektől, a fénytől és harmóniától!

Kezdjük rögtön egy jó alappal! Egy szolid esküvői smink is csak ápolt bőrön tud jól mutatni, így érdemes a nagy nap előtt fokozott figyelmet fordítani a hidratálásra, arcápolásra.

esküvői bőrápolás

Ennek a sminknek pont az a lényege, hogy leheletvékony és könnyed legyen, és megmutassa a menyasszony arcának valódi énjét. A legfontosabb, hogy megtaláljátok a tökéletes alapozó színt, hogy teljesen természetes hatást érjetek el.

Jó tanács!

Az esküvő előtt szinte mindenki szeretne egy kicsit barnább lenni, de érdemes a nagy nap előtt 1 héttel már kerülni a tűző napot vagy szoláriumot. Ezekben a napokban tudjátok megtalálni a tökéletes alapozó színt is, ami igazodik napsütötte tónusotokhoz!

A szemöldök és a szem sminkelése

A szemöldök olyan, mintha az arc vállfája lenne. Nagyon fontos, hogy szépen legyen formázva, így adva keretet az arcunknak. Egy szolid esküvői smink azon áll, vagy bukik, hogy mennyire precízen találjuk meg természetes színeinket. A szemöldökünk akkor hat naturálisnak, ha a hajunkkal megegyező színűre festetjük.

Manapság már csodálatos sminktetoválásokat készítenek a szakemberek, a szemöldöktetoválási technikák rengeteget fejlődtek az elmúlt években! Végtelenül természetesek tudnak lenni, azonban, ha esküvő előtt szeretnétek megcsináltatni, érdemes kellő időt hagyni a tetoválás gyógyulására, esetleges korrekciójára.

Szemöldök sminktetoválás

A szem a lélek tükre, és egy szolid esküvői smink középpontja! A legtöbbször föld színeket érdemes használni, így érhetjük el a legszebb végeredményt.

De persze egy menyasszonynak nem árt egy kis tuning, egy vékony tusvonal tökéletes ívet ad a szemnek, és optikailag dúsítja a rebegő szempillákat.

Esküvői smink

A száj sminkelése

A száj sminkünk akkor fog tökéletesen passzolni ehhez a stílushoz, ha élettel teli, mégis visszafogott rúzst választunk. Világos hajúaknak és világos bőrűeknek érdemes rózsás-mályvás árnyalatok mellett voksolni, míg a barnább bőr –és hajtónushoz tökéletesen passzolnak a nude föld színek.

A természetesség jegyében is figyeljetek arra, hogy a rúzsotok színe pasztell legyen, de semmiképp se sápasszon benneteket!

Smink esküvőre

Koronázzátok meg szolid esküvői sminketeket némi fénnyel, csillogással! Na persze nem azt mondjuk, hogy úgy nézzetek ki, mint akire egy csillámpóni rátüsszentett, de azért egy kis highlighter az arccsontra, szatén fény a szemhéjra egyáltalán nem túlzás.

Esküvői smink

Bízzátok profikra!

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy a világ legegyszerűbb dolga olyan sminket készíteni, ami szinte láthatatlan, ez nem így van! Ahhoz, hogy egy szolid esküvői smink hibátlan legyen, ne legyen hivalkodó, mégis szépítsen, szakember precizitására van szükség.

Ezen felül szupertartósnak kell lennie, hogy kiállja a nagy nap minden eső – izzadtság – és könnycseppét.

Tudjátok mi egy szolid esküvői smink legnagyobb erénye? Mindenkinek jól áll! A természetesség sosem fog kimenni a divatból, így bátran válasszátok ezt a stílust az esküvőtökre. Strasszok nélkül is tündökölni fogtok!

Fotók: pexels.com, pinterest.com