Habosbabos Esküvői Magazin > Haj, smink, köröm  > Szolid esküvői smink – Tippek és praktikák
Szolid esküvői smink

Szolid esküvői smink – Tippek és praktikák

Már akkor is, amikor ovis korunkban elloptuk anyukánk kopogós cipőjét, és a tükör előtt csimpaszkodva titokban kirúzsoztuk magunkat a legtutibb darabbal, valahogy kislány zsigereinkből tudtuk, hogyan is csinálják ezt a nagyok. Most pedig itt vagyunk, készülünk életünk egyik legfontosabb napjára, és azon morfondírozunk, mi állna nekünk jobban? Egy szolid esküvői smink, vagy valami merészebb?

Animacik
Hirdetés

Egy menyasszony akkor tündököl a legjobban, ha magabiztos, és akkor lesz igazán magabiztos, ha szépnek érzi magát. Egy szolid esküvői smink tökéletes választás, ha úgy akarunk kinézni, mintha pont ilyen hibátlan pofival kelnénk ki az ágyból minden reggel.

Gyertek, lessük meg együtt, mi is egy tökéletes, szolid esküvői smink titka!

Haj smink köröm banner

A „no makeup”-hatás dívája

Tündérmesék léteznek! Legalábbis ezt éreztük, amikor Meghan Markle feleségül ment egy igazi herceghez, Harryhez. Ha valaki, akkor ő tényleg tökéletesen megmutatta, hogy egy szolid esküvői smink is bőven elég ahhoz, hogy tündököljünk a nagy napon. Pedig, őt aztán tényleg egy egész világ figyelte!

A láthatatlan smink lényege pontosan az, hogy tökéletes bőrképet mutasson, de ne fedje el az arc eredeti vonásait. Se a száj, se a szem nem túl hangsúlyos az összképben.

Egy jól megformált szemöldök, és szépen kifestett szempilla tökéletesen kiemeli a tekintetet.

szolid esküvői smink

A szolid esküvői smink alapjai

Hogy mitől is lesz egy nude smink természetes, mégis ünnepiesen esküvői? Az apró részletektől, a fénytől és harmóniától!

Kezdjük rögtön egy jó alappal! Egy szolid esküvői smink is csak ápolt bőrön tud jól mutatni, így érdemes a nagy nap előtt fokozott figyelmet fordítani a hidratálásra, arcápolásra.

esküvői bőrápolás

Ennek a sminknek pont az a lényege, hogy leheletvékony és könnyed legyen, és megmutassa a menyasszony arcának valódi énjét. A legfontosabb, hogy megtaláljátok a tökéletes alapozó színt, hogy teljesen természetes hatást érjetek el.

Jó tanács!

Az esküvő előtt szinte mindenki szeretne egy kicsit barnább lenni, de érdemes a nagy nap előtt 1 héttel már kerülni a tűző napot vagy szoláriumot. Ezekben a napokban tudjátok megtalálni a tökéletes alapozó színt is, ami igazodik napsütötte tónusotokhoz!

A szemöldök és a szem sminkelése

A szemöldök olyan, mintha az arc vállfája lenne. Nagyon fontos, hogy szépen legyen formázva, így adva keretet az arcunknak. Egy szolid esküvői smink azon áll, vagy bukik, hogy mennyire precízen találjuk meg természetes színeinket. A szemöldökünk akkor hat naturálisnak, ha a hajunkkal megegyező színűre festetjük.

Manapság már csodálatos sminktetoválásokat készítenek a szakemberek, a szemöldöktetoválási technikák rengeteget fejlődtek az elmúlt években! Végtelenül természetesek tudnak lenni, azonban, ha esküvő előtt szeretnétek megcsináltatni, érdemes kellő időt hagyni a tetoválás gyógyulására, esetleges korrekciójára.

Szemöldök sminktetoválás

A szem a lélek tükre, és egy szolid esküvői smink középpontja! A legtöbbször föld színeket érdemes használni, így érhetjük el a legszebb végeredményt.

De persze egy menyasszonynak nem árt egy kis tuning, egy vékony tusvonal tökéletes ívet ad a szemnek, és optikailag dúsítja a rebegő szempillákat.

Esküvői smink

A száj sminkelése

A száj sminkünk akkor fog tökéletesen passzolni ehhez a stílushoz, ha élettel teli, mégis visszafogott rúzst választunk. Világos hajúaknak és világos bőrűeknek érdemes rózsás-mályvás árnyalatok mellett voksolni, míg a barnább bőr –és hajtónushoz tökéletesen passzolnak a nude föld színek.

A természetesség jegyében is figyeljetek arra, hogy a rúzsotok színe pasztell legyen, de semmiképp se sápasszon benneteket!

Smink esküvőre

Koronázzátok meg szolid esküvői sminketeket némi fénnyel, csillogással! Na persze nem azt mondjuk, hogy úgy nézzetek ki, mint akire egy csillámpóni rátüsszentett, de azért egy kis highlighter az arccsontra, szatén fény a szemhéjra egyáltalán nem túlzás.

Esküvői smink

Bízzátok profikra!

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy a világ legegyszerűbb dolga olyan sminket készíteni, ami szinte láthatatlan, ez nem így van! Ahhoz, hogy egy szolid esküvői smink hibátlan legyen, ne legyen hivalkodó, mégis szépítsen, szakember precizitására van szükség.

Ezen felül szupertartósnak kell lennie, hogy kiállja a nagy nap minden eső – izzadtság – és könnycseppét.

Tudjátok mi egy szolid esküvői smink legnagyobb erénye? Mindenkinek jól áll! A természetesség sosem fog kimenni a divatból, így bátran válasszátok ezt a stílust az esküvőtökre. Strasszok nélkül is tündökölni fogtok!

Fotók: pexels.com, pinterest.com

Animacik gyerek

Témába vág

Őrületesen izgalmas árnyalat az ÉV HAJSZÍNE 2019-ben! Ha az átlagos hétköznapokon imádjátok figyelni az újabbnál újabb frizuratrendeket, akkor a nagy nap előtt egészen biztos, hogy tűkön ülve figyelitek, milyen árnyalat lesz 2019-ben az év hajszíne. 2018-ban egy hihetetlenül bájos árnyalat viselte e...
TOP17 esküvői haj, smink és köröm trend 2019-ben! Bizony nem könnyű eldönteni, hogy milyen legyen a frizurátok, a sminketek és a körmötök a nagy napon. Passzolniuk kell egymáshoz, a menyasszonyi ruhához, az esküvő stílusához és a személyiségetekhez is. Van már tervetek, vagy még egyelőre nézelődtök?...
Póthaj esküvőre – Mit, hogyan, mennyiért? Ha sok van, az a baj. Ha kevés, az a baj. Ha göndör, egyeneset szeretnénk, ha szőke, barnára vágyunk… Kevés embert ismerek, aki tökéletesen elégedett lenne a hajával. Ugye ismerős a helyzet? Az esküvőnkön azonban szeretnénk, ha minden genetikai defek...
Sminktetoválás esküvő előtt – Bevállalnád? „Az, aki szép, az reggel is szép, amikor ébred, még, ha össze is gyűrte az ágy…” Köszönjük Charlie, bárcsak igazad lenne! De valahogy az én tükrömmel néha baj van. És, a tietekkel? Bizony reggel az még csak egy dolog, hogy összegyűrt az ágy, de nem m...
Színes esküvői frizura – Legyél stílusos pinkben is! A tökéletes esküvői frizura kiválasztása függ a menyasszonyi ruha stílusától, a fátyol formájától és hosszától, az ékszerektől, és attól is, hogy a menyasszonynak milyen az arcformája. Mi illik hozzá. Éppen ezért nem egyszerű rátalálni arra a hajra, ...
5+1 esküvői kiegészítő rövid hajú menyasszonyoknak! Drága rövid hajú menyasszonyok! Tegyétek a szívetekre a kezeteket, és valljátok be, hányszor hallottátok már, hogy a rövid haj nem elég nőies? Ugye, hogy milliószor?! Valószínűleg már a hócipőtök tele van, hiszen ez egyáltalán nem igaz! Mutatunk néhá...
Rapid bőrápolás esküvő előtt! Rapid bőrápolás esküvő előtt! Régóta várjátok, hogy végre az oltár elé sétálhassatok a világ legeslegszebb menyasszonyi ruhájában, leghosszabb fátylában, és legcsillogóbb tiarájában? Ahhoz, hogy az összkép tökéletes legyen, nagyon fontos, hogy a bőrá...
Hajápolás esküvő előtt – ezekre figyelj! Az egyik legfontosabb kérdés a nagy nap előtt: az esküvői hajápolás! Talán mondanunk sem kell, hogy a körömápolás és a bőrápolás mellett a hajápolásra is extra figyelmet kell fordítanotok az esküvő közeledtével. Ehhez be kell tartanotok néhány alaps...
Tökéletes esküvői manikűr – ne csak a gyűrű csillogjon! Ahogy egy csodálatos hajdísz sem mutat tökéletesen kócos frizurában, úgy a karikagyűrű sem fog igazán tündökölni a kezeteken, ha nem harmonikusan és precízen készült az esküvői manikűr. Azonban, ha bementek a kedvenc manikűrösötökhöz, és esküvői körm...
A szupertartós esküvői smink fortélyai Tükröm, tükröm mondd meg nékem, kié a legszebb esküvői smink a vidéken?  Természetesen a Tiéd, kedves menyasszony, ha ügyes kezű a sminkesed, jól választod ki a sminked stílusát, felkészülsz a várható könnyzáporra, és csókálló rúzst használsz. A szu...