Ahogy egy csodálatos hajdísz sem mutat tökéletesen kócos frizurában, úgy a karikagyűrű sem fog igazán tündökölni a kezeteken, ha nem harmonikusan és precízen készült az esküvői manikűr. Azonban, ha bementek a kedvenc manikűrösötökhöz, és esküvői körmöt kértek, könnyen úgy érezhetitek magatokat, mint a gyerekek a cukorkaboltban, és azt se tudjátok, hova kapjátok a fejeteket… „Melyiket szeressem?” – segítünk dönteni!

Kezdjük az alapoknál!

Mit sem ér egy csinos köröm, ha nem ápolt a kéz! Ezt a folyamatot nem lehet egy nap alatt véghez vinni, fontos, hogy az esküvő előtt legalább 1 hónappal már kellő figyelmet fordítsatok a kézápolásra! Egy kis krémezés lefekvés előtt, és inkább érezzétek úgy magatokat, mint egy egyiptomi istennő bebalzsamozva, mintsem száraz legyen a kezetek és a körömágyatok!

Ha igazán haladó szintre szeretnétek lépni, szerezzetek be bőrpuhító kesztyűt, így a krém sokkal jobban be fog szívódni a bőrötökbe, és a hatóanyagok is jobban kifejtik a hatásukat. Ha lehet, kerüljétek a sok vízbe nyúlkálást, mert szárítja a bőrötöket. Most nyugodtan megúszhatjátok a mosogatást, csak fogjátok az egészet az esküvői előkészületekre!

Haj smink köröm banner

Tipp!

Ha már csak pár nap van az esküvőtökig, és nem tudtatok kellő figyelmet fordítani a kezetek ápolására, ne essetek pánikba! Kérjetek egy paraffinos kézápolást – más néven virágviasz mélymeleg terápiát – a manikűrösötöktől, így szupergyorsan szuperpuha lesz a bőrötök!

Trendek – hogy trendi legyél!

Szóval ott álltok most az esküvői köröm trendek cukorkaboltjában, és a bőség zavarában inkább megelégedtek egy francia manikűrrel, mert azzal nem tudtok melléfogni? Nem rossz, de olyan, mintha a legfinomabb praliné helyett francia drazsét választanátok. Sokan szeretik, nagy klasszikus, na de azért van még hova fokozni az élvezeteket!

Itt van ugyanis a francia manikűr új, szupertrendi tesója, a Baby Boomer köröm, ami egy szuper esküvői manikűr! Az alap megegyezik, de az ördög –aki mint tudjuk, Prada-t visel – a részletekben rejlik! Egy szolid átmenet a natúr körömágy színből a tejfehérig, és máris sokkal modernebb a hatás.

A minimál még mindig menő! Ha nem szeretnétek semmi faksznit, nyugodtan válasszatok egy babarózsaszín, vagy púder árnyalatot, és legyetek ti a természetesség nagykövetei!

Ha viszont igazán szeretnétek odapirítani a körömtrendeknek, akkor vállaljatok be bátran egy igazán dögös Ferrari pirosat! Higgyétek el, hiába feltűnő szín, rövid körmökön eszeveszett trendi! Azonban az elmúlt években még a Ferrarit is lekörözte a korall szín, és megpróbálta leszorítani a pályáról.

Ha ezt a stílust választjátok, érdemes kihagyni a díszítést a körmökről. Ebben az esetben a kevesebb több, és akkor lesztek igazán sikkesek, ha hagyjátok a színt önmagában tündökölni!

Jöhet a csicsamicsa?

Azért csak óvatosan! A választék igazán lenyűgöző a díszítő elemek terén, azonban érdemes a stílusotoknak, személyiségeteknek legmegfelelőbbet kiválasztani. A kis Swarovski kövek örök darabok maradnak, de kiegészíthetitek apró gyöngyökkel is, így kicsit finomíthattok az összképen.  Ha bármit odaadnátok egy kis csillogásért, a jól bevált csillámpor helyett próbáljátok ki a sellőport, egészen lenyűgöző színjátékot eredményez a körmötökön!

Természetesen egy ügyes kezű szakember bármit meg tud festeni, de kacérkodhattok a különlegesebb díszítőelemekkel is, mint az akril virággal, de vigyázat, ezek térben kidomborodó darabok, könnyen felsérthetitek vele a harisnyátokat! És, ha a csipke szerelmesei vagytok, jó hírünk van! Nemcsak a ruhátokon, de a körmötökön is viselhetitek most már díszítésként.

Esküvői manikűr tipp!

Ha a humor elengedhetetlen fűszere a mindennapjaitoknak, még akár meg is viccelhetitek a kedveseteket egy Yes – felirattal a gyűrűs ujjatokon, hogy, mint jelzőtorony a hajósoknak mutassa, hova is kell felhúzni azt a bizonyos karikagyűrűt.

Ha kezdők vagytok esküvői manikűr témában:

Sokan semmilyen körömlakkot, műkörmöt nem viselnek a hétköznapokon, így fejtörést okozhat, hogy mi legyen a nagy napon a manikűrrel. Ha most magatokra ismertetek, ne essetek kétségbe, jön a felmentő sereg! A gél lakkok most már a szivárvány minden színében beszerezhetők, és nagyon sok előnyük van.

  • Először is, ami a legfontosabb, nem kell attól félnetek, hogy lepattan valahol a körömlakkotok, és még évek múlva is bosszantani fog titeket az esküvői fotókat nézve.
  • Másodszor, erősíti a körmötöket, mivel plusz vastagságot ad, így nem fog az utolsó pillanatban beszakadni a körmötök, ami elrontaná az egész összképet.
  • Harmadszor, fedőlakként már nemcsak fényesre, de mattra száradó lakkot is kérhettek, így tényleg csak rajtatok áll, hogy milyen lesz a végeredmény.
  • Negyedszer, sokkal tartósabb, mint egy sima körömlakk, így, ha az esküvő után nemsokkal nászútra mentek, ott is hibátlan lesz a manikűrötök, hiszen nagyjából 3 hétig tart!

Vőlegények elleni merénylet:

Tudjuk, egy férfi legyen férfi! Igen ám, de attól még az ő kezük is fotózva lesz, így, ha nagyon szépen kérjük őket, talán bevállalnak egy kis szakszerű manikűrt. Nem kell semmi extrára gondolni, de mondjuk, az ő ujjukról sem esik le a karikagyűrű – még mielőtt felvennék egyáltalán – ha kipróbálják a paraffinos bőrápolást egy alkalommal. Attól még, hogy puhább lesz a bőrük, nem lesznek kevésbé macsók!

Ápolt kézfejhez ápolt köröm is dukál, így bátran alávethetik magukat egy orosz manikűrnek, ahol az elhalt szaruréteget távolítják el a körömágyról, vagy japán manikűrnek, mely során tápláló méhviaszt juttatnak a körömbe.

Esküvői manikűr pasiknak?

Mondjátok el, hogy ez volt a japán arisztokrácia titkos fegyvere, így máris jobban kedvet kapnak hozzá, ráadásul most már egyre több szalon létezik, ahol csak férfi vendégeket fogadnak, így megmaradhat a banda szellem manikűrözés közben is!

Legyen színes, köves, csillogós, baby boomer vagy natúr, a lényeg, hogy harmonizáljon veletek, harmonizáljon a személyiségetekkel! Kedves menyasszonyok, ideje abbahagyni a falatozást a cukorkaboltban, és kiválasztani a kedvenceteket!