Egy igazán stílusos smink kiemeli a menyasszony szépségét, és hozzájárul a tökéletes megjelenéshez. Adunk néhány sminkelési tippet az esküvőtökre, melyekkel elérhetitek a kívánt hatást!

Esküvői smink tippek

Nagyon ritka, majdhogynem elképzelhetetlen, hogy egy menyasszonyon ne legyen smink az esküvőjén. Persze előfordulhat, hogy valaki elvből elutasítja a sminkelést, vagy a bőre nem bírja a különféle termékeket, de a legtöbb esetben a menyasszonyok számára legalább annyira fontos a hibátlan smink viselése, mint a cipő vagy a fátyol kiválasztása. Ti is nagy hangsúlyt szeretnétek fektetni az esküvői sminkre? Mutatjuk, mire figyeljetek!

Kérjetek segítséget!

A nagy nap reggelén garantáltan türelmetlenebbek lesztek az átlagosnál esküvői izgalmakhoz képest, így bármennyire is büszkék vagytok arra, hogy milyen remek sminkeket tudtok elkészíteni, mi azt javasoljuk, hogy az esküvő előtt másfél, két hónappal keressetek fel egy sminkest, aki majd megvalósítja az elképzeléseiteket. A szertartás előtt célszerű próbasminket készíteni, hogy biztosak legyetek abban, hogy a sminkessel ugyanazokra az árnyalatokra gondoltatok-e, illetve hogy megnézzétek, megfelel-e az igényeiteknek az általa végzett munka. Ekkor érdemes három-négy variációt is kipróbálni, amelyből kiválaszthatjátok a nektek leginkább tetszőt.

Hirdetés

Fontos, hogy a sminketek színe harmonizáljon a menyasszonyi ruha tónusával (és esetleg a virágcsokor színével), nem utolsósorban pedig az egyéniségetekkel. Így lesz a megjelenésetek tökéletes és stílusos.  Az esküvői smink elkészítésénél fontos szempont, hogy tartós és kiváló minőségű alapanyagok kerüljenek a bőrötökre, amelyek könnyű, természetes hatást keltenek. Gondoljatok csak bele, mennyi mindent kell bírnia sminketeknek a nagy napon! A násznép gratulációi, a hőség, és a könnyek nem garantálják, hogy az este folyamán nem kenődik el, vagy csomósodik össze a reggel elkészített, szépséges makeup. A legfontosabb, hogy magas minőségű kozmetikumokat használjatok, és fixáljátok le a sminket egy fixáló spray segítségével. (Ma már nagyon sok ilyen termék kapható, bátran próbáljátok ki őket!)

Esküvői sminkpraktikák

Ha megfogadjátok a tanácsunkat, és néhány héttel a nagy nap előtt felkerestek egy kozmetikust, az esküvőtök napján már nem lesznek látványos bőrhibáitok. A nem várt bőrpírt, foltot, vagy hirtelen felbukkanó pattanást egy világos színű korrektorral tökéletesen el lehet tüntetni, emiatt nem kell aggódnotok. A sminkesek ma már nagyon figyelnek arra is, hogy olyan alapozót használjanak, amely maximálisan igazodik a bőrötök színéhez, így olyan hatást érhetnek el vele, mintha nem is lenne rajtatok semmilyen kence. Ez különösen azért fontos, mert a fehér és dekoltált menyasszonyi ruhában egy apró árnyalateltérés is nagyon szembetűnő lehet.

Haj smink köröm banner

A sminket alapvetően a szemetek festése fogja meghatározni. A szem sminkelésének számtalan variációja létezik, választhattok egy egyszerű tusvonalat, de dönthettek az egész szemhéj árnyékolása, vagy a teljesen naturális, úgynevezett nude szemsmink mellett is. Ezen a napon a szempillaspirál mellett sokan használnak műszempillát, de ezt mindenképpen próbáljátok ki előzőleg, mert szokatlan lehet a viselése első alkalommal.

Egy arany vagy karamell színben játszó púderrel nagyon szépen ki lehet emelni az arccsontokat. A szemeitek és arcotok ragyogása mellett pedig az ajkaitok sminkelése sem elhanyagolható feladat. Használhattok rúzst, amelyet tovább tökéletesíthet egy szájfény, de ügyeljetek arra, hogy – a műszempillához hasonlóan – a rúzst is tudni kell viselni. Vagyis gyakoroljátok a használatát, mielőtt „élesben” vetitek be.

+1 tipp:

A „kevesebb néha több” elvet érdemes figyelembe venni a smink kiválasztásánál is. Törekedjetek a természetes, nem túl erős smink elkészítésére, ami remekül kiemeli a ruhátok, és a csokrotok szépségét.