Habosbabos Esküvői Magazin > Járműbérlés  > Autóbérlés esküvőre – Árak, kaució, hasznos tippek!
autóbérlés esküvőre

Autóbérlés esküvőre – Árak, kaució, hasznos tippek!

Autóbérlés esküvőre! Szívesen megkoronáznátok a nagy napot azzal, hogy egy vagány amerikai veterán autóból szálltok ki az esküvő helyszínén, a vendégek legnagyobb csodálatára? Sok pár bérel autót az esküvőjére, ha ti is erre vágytok, nincs más dolgotok, mint utánajárni az áraknak, és a bérelhető autótípusoknak. Ehhez adunk nektek egy kis segítséget, és néhány igazán hasznos tippet!

Ha elkészítettétek az esküvői költségvetést, mérjétek fel, hogy belefér-e a keretbe az autóbérlés. Ha igen, játsszatok el a gondolattal, hogy milyen autóban gurulnátok szívesen a házasságkötő terem elé vagy a szabadtéri helyszínhez. Egy cabrio autóval vagy egy oldtimerrel nyűgöznétek le a násznépet? Esetleg a koszorúslányokkal és a tanúkkal együtt egy limuzinban szeretnétek megérkezni a lagzira? Nézzük, milyen lehetőségeitek vannak!

Járműbérlés banner

Autóbérlés esküvőre: kaució fizetése

Kevés olyan kölcsönző van, ahol nem kérnek kauciót az autóbérléshez, olyan szolgáltató pedig szinte biztosan nincs, ahol az értékesebb autókra ez érvényes lenne. A limuzinok, a prémium kategóriás autók, oldtimerek, és hintók esetében teljesen természetes, hogy fizetnetek kell kauciót, kivéve persze, ha kizárólag az általuk biztosított sofőrrel engedik használni a járműveket. Az összeg szolgáltatótól függően változhat, általában 50.000-1.000.000 Ft között mozog.

Viszonyításképpen, egy háromnapos, hétvégi autóbérlésnél, egy Tesla S 85-re kb. 800 ezer Ft a kaució, egy BMW 318D-nél mindez körülbelül 300 ezer Ft.

Minden esetben kérdezzetek rá bérlés előtt arra, hogy problémás esetekben hogyan számolnak el a kaucióval, valamint mérjétek fel (és rögzítsétek írásban) a kocsi korábbi sérüléseit, hogy elkerüljétek a kellemetlen helyzeteket!

Kristinus

autóbérlés esküvőre

Autóbérlés esküvőre: Hasznos szempontok

Mielőtt kibérelnétek az autót vagy autókat, fontos hogy tisztában legyetek azokkal a hasznos tudnivalókkal, amelyek minden bérlésnél érvényesek. Természetesen szolgáltatótól függően változhatnak a feltételek és a követelmények, de általában az alábbi dolgokra kell odafigyelnetek:

  • A bérléshez szükséges okmányok: legalább 1 éves jogosítvány, személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, és adókártya. Ezek az iratok a papírok kitöltéséhez kellenek, utána természetesen nálatok maradnak továbbra is!
  • Korhatár követelmény: A minimum korhatár gyakran a 21 éves életkor, de van olyan szolgáltató, ahol ez nem feltétel, csak a jogosítvány.
  • Bérleti nap időtartama: Egy bérleti nap szinte mindenhol 24 órás időtartamot jelent, de a szolgáltatók többsége nem nézi az óráját feszülten, többnyire rugalmasak, ha előre megbeszélitek velük, hogy mikor érnétek vissza a járművel/járművekkel.

autóbérlés esküvőre

  • Bérleti díj: A bérleti díjat a legtöbb esetben (főleg a luxusautóknál) előre kell kifizetni, legkésőbb az autó átvételekor. Ügyeljetek rá, hogy erről minden esetben kapjatok papírt!
  • Napi kilométerlimit: Bizony, sok esetben meghatározzák, hogy naponta hány km-t tehettek meg az autókkal. A limit lehet 150-250 km/nap, ha ezt meghaladjátok, valószínűleg km díjat kell fizetnetek. Azokon az esküvőkön, ahol a lagzi és a szertartás helyszíne messze van egymástól, különösen fontos odafigyelni erre a szempontra.
  • Csereautó szolgáltatás: Ragaszkodjatok hozzá, hogy a bérelt autó meghibásodása esetén kapjatok csereautót. Ha pl. pénteken elhozzátok a vágyott járgányt, és este meghibásodik, akkor a szombati szertartásra igen kellemetlen saját autóval érkezni, ha az volt a vágyatok, hogy luxusautóval érkezzetek a helyszínre. Kérdezzetek rá, hogy az adott napon biztosan tudnak-e csereautót biztosítani probléma esetén!
  • Üzemanyag és takarítási díj: Az autót annyi üzemanyaggal kell visszaszolgáltatni, amennyivel kaptátok. Ha nem így tesztek, ki kell fizetni a különbözetet. A szolgáltató takarítási díjat is felszámolhat, ha nem tisztán viszitek vissza az autót. Az összeg általában 1000-5000 Ft között mozog.

autóbérlés esküvőre

Autóbérlés esküvőre: Bérleti díjak…

Mielőtt megmutatnánk, hogy nagyjából milyen magasak a bérleti díjak egyes járművek esetében, fontos, hogy felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy ezek az összegek nemcsak szolgáltatónként, és településenként változhatnak, de nagy eltérés lehet a budapesti és a vidéki árak között is.

Minden általunk feltüntetett ár körülbelüli értéket mutat, így beleírhatjátok őket az esküvői költségvetésbe még az esküvőszervezés elején.

Prémium kategóriás autók (pl. BMW 118i, Tesla S 85): 20.000-100.000 Ft/nap

Cabrio és sport autók (pl. BMW 640D Cabrio, AUDI R8 SPYDER V10 5.2 FSI): 70.000-500.000 Ft/nap

Oldtimerek (pl. Mercedes 170 S, Rolls Royce Silver Shadow): 20.000-40.000 Ft/óra

Amerikai autók (pl. CHEVROLET IMPALA limousine, CADILLAC ELDORADO cabrio): 20.000-50.000 Ft/óra

Hintók: 20.000-30.000 Ft/óra vagy 70.000 Ft/nap

Limuzinok (pl. CADILLAC DTS, HUMMER H2): 30.000-90.000 Ft/óra/12-22 fő típustól függően

Veterán buszok (pl. Robur LO 3001): 20.000-30.000 Ft/óra

autóbérlés esküvőre

Azoknál a járműveknél, ahol óradíjat kell fizetni a bérlés során, sok esetben lehetőség van egyedi napi árajánlat kérésére is. Ha ez nincs külön feltüntetve a honlapon, a személyes egyeztetés során nyugodtan kérdezzetek rá, valamint arra is, hogy ez esetben hogyan változik a kaució összege.

Autóbérlés esküvőre: TIPP!

Fontos azt is megtudni, hogy feldíszíthetitek-e az autókat, és ha igen, milyen formában. Erre azért van szükség, mert sok kölcsönző (érthető módon) nem tolerálja, ha dróttal, ragasztószalaggal, vagy kétoldalú ragasztóval szeretnétek rögzíteni a dekorációt a járművekre.

Azoknál az autóknál, amelyek mellé sofőrt is biztosítanak a cégek, fontos tudni, hogy a sofőr milyen munkaidőben dolgozik, és ha a bérlés ára tartalmazza a sofőr munkadíját is, van-e lehetőség/kapacitás több sofőrrel is együtt dolgozni (sofőrszolgálathoz hasonlóan) a nap vagy az este folyamán.

autóbérlés esküvőre

Nagyjából körvonalazódott a fejetekben, hogy milyen autóra vágytok a nagy napon? Kerekedjetek fel, és nézzétek meg közelebbről is ezeket az autócsodákat. Meglátjátok, már most is majdnem olyan izgalmas lesz bennük ülni, mint amilyen az esküvő napján lesz!