Habosbabos Esküvői Magazin > Járműbérlés  > Autóbérlés esküvőre – Árak, kaució, hasznos tippek!
autóbérlés esküvőre

Autóbérlés esküvőre – Árak, kaució, hasznos tippek!

Autóbérlés esküvőre! Szívesen megkoronáznátok a nagy napot azzal, hogy egy vagány amerikai veterán autóból szálltok ki az esküvő helyszínén, a vendégek legnagyobb csodálatára? Sok pár bérel autót az esküvőjére, ha ti is erre vágytok, nincs más dolgotok, mint utánajárni az áraknak, és a bérelhető autótípusoknak. Ehhez adunk nektek egy kis segítséget, és néhány igazán hasznos tippet!

Ha elkészítettétek az esküvői költségvetést, mérjétek fel, hogy belefér-e a keretbe az autóbérlés. Ha igen, játsszatok el a gondolattal, hogy milyen autóban gurulnátok szívesen a házasságkötő terem elé vagy a szabadtéri helyszínhez. Egy cabrio autóval vagy egy oldtimerrel nyűgöznétek le a násznépet? Esetleg a koszorúslányokkal és a tanúkkal együtt egy limuzinban szeretnétek megérkezni a lagzira? Nézzük, milyen lehetőségeitek vannak!

Járműbérlés banner

Autóbérlés esküvőre: kaució fizetése

Kevés olyan kölcsönző van, ahol nem kérnek kauciót az autóbérléshez, olyan szolgáltató pedig szinte biztosan nincs, ahol az értékesebb autókra ez érvényes lenne. A limuzinok, a prémium kategóriás autók, oldtimerek, és hintók esetében teljesen természetes, hogy fizetnetek kell kauciót, kivéve persze, ha kizárólag az általuk biztosított sofőrrel engedik használni a járműveket. Az összeg szolgáltatótól függően változhat, általában 50.000-1.000.000 Ft között mozog.

Viszonyításképpen, egy háromnapos, hétvégi autóbérlésnél, egy Tesla S 85-re kb. 800 ezer Ft a kaució, egy BMW 318D-nél mindez körülbelül 300 ezer Ft.

Minden esetben kérdezzetek rá bérlés előtt arra, hogy problémás esetekben hogyan számolnak el a kaucióval, valamint mérjétek fel (és rögzítsétek írásban) a kocsi korábbi sérüléseit, hogy elkerüljétek a kellemetlen helyzeteket!

Animacik

autóbérlés esküvőre

Autóbérlés esküvőre: Hasznos szempontok

Mielőtt kibérelnétek az autót vagy autókat, fontos hogy tisztában legyetek azokkal a hasznos tudnivalókkal, amelyek minden bérlésnél érvényesek. Természetesen szolgáltatótól függően változhatnak a feltételek és a követelmények, de általában az alábbi dolgokra kell odafigyelnetek:

  • A bérléshez szükséges okmányok: legalább 1 éves jogosítvány, személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, és adókártya. Ezek az iratok a papírok kitöltéséhez kellenek, utána természetesen nálatok maradnak továbbra is!
  • Korhatár követelmény: A minimum korhatár gyakran a 21 éves életkor, de van olyan szolgáltató, ahol ez nem feltétel, csak a jogosítvány.
  • Bérleti nap időtartama: Egy bérleti nap szinte mindenhol 24 órás időtartamot jelent, de a szolgáltatók többsége nem nézi az óráját feszülten, többnyire rugalmasak, ha előre megbeszélitek velük, hogy mikor érnétek vissza a járművel/járművekkel.

autóbérlés esküvőre

  • Bérleti díj: A bérleti díjat a legtöbb esetben (főleg a luxusautóknál) előre kell kifizetni, legkésőbb az autó átvételekor. Ügyeljetek rá, hogy erről minden esetben kapjatok papírt!
  • Napi kilométerlimit: Bizony, sok esetben meghatározzák, hogy naponta hány km-t tehettek meg az autókkal. A limit lehet 150-250 km/nap, ha ezt meghaladjátok, valószínűleg km díjat kell fizetnetek. Azokon az esküvőkön, ahol a lagzi és a szertartás helyszíne messze van egymástól, különösen fontos odafigyelni erre a szempontra.
  • Csereautó szolgáltatás: Ragaszkodjatok hozzá, hogy a bérelt autó meghibásodása esetén kapjatok csereautót. Ha pl. pénteken elhozzátok a vágyott járgányt, és este meghibásodik, akkor a szombati szertartásra igen kellemetlen saját autóval érkezni, ha az volt a vágyatok, hogy luxusautóval érkezzetek a helyszínre. Kérdezzetek rá, hogy az adott napon biztosan tudnak-e csereautót biztosítani probléma esetén!
  • Üzemanyag és takarítási díj: Az autót annyi üzemanyaggal kell visszaszolgáltatni, amennyivel kaptátok. Ha nem így tesztek, ki kell fizetni a különbözetet. A szolgáltató takarítási díjat is felszámolhat, ha nem tisztán viszitek vissza az autót. Az összeg általában 1000-5000 Ft között mozog.

autóbérlés esküvőre

Autóbérlés esküvőre: Bérleti díjak…

Mielőtt megmutatnánk, hogy nagyjából milyen magasak a bérleti díjak egyes járművek esetében, fontos, hogy felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy ezek az összegek nemcsak szolgáltatónként, és településenként változhatnak, de nagy eltérés lehet a budapesti és a vidéki árak között is.

Minden általunk feltüntetett ár körülbelüli értéket mutat, így beleírhatjátok őket az esküvői költségvetésbe még az esküvőszervezés elején.

Prémium kategóriás autók (pl. BMW 118i, Tesla S 85): 20.000-100.000 Ft/nap

Cabrio és sport autók (pl. BMW 640D Cabrio, AUDI R8 SPYDER V10 5.2 FSI): 70.000-500.000 Ft/nap

Oldtimerek (pl. Mercedes 170 S, Rolls Royce Silver Shadow): 20.000-40.000 Ft/óra

Amerikai autók (pl. CHEVROLET IMPALA limousine, CADILLAC ELDORADO cabrio): 20.000-50.000 Ft/óra

Hintók: 20.000-30.000 Ft/óra vagy 70.000 Ft/nap

Limuzinok (pl. CADILLAC DTS, HUMMER H2): 30.000-90.000 Ft/óra/12-22 fő típustól függően

Veterán buszok (pl. Robur LO 3001): 20.000-30.000 Ft/óra

autóbérlés esküvőre

Azoknál a járműveknél, ahol óradíjat kell fizetni a bérlés során, sok esetben lehetőség van egyedi napi árajánlat kérésére is. Ha ez nincs külön feltüntetve a honlapon, a személyes egyeztetés során nyugodtan kérdezzetek rá, valamint arra is, hogy ez esetben hogyan változik a kaució összege.

Autóbérlés esküvőre: TIPP!

Fontos azt is megtudni, hogy feldíszíthetitek-e az autókat, és ha igen, milyen formában. Erre azért van szükség, mert sok kölcsönző (érthető módon) nem tolerálja, ha dróttal, ragasztószalaggal, vagy kétoldalú ragasztóval szeretnétek rögzíteni a dekorációt a járművekre.

Azoknál az autóknál, amelyek mellé sofőrt is biztosítanak a cégek, fontos tudni, hogy a sofőr milyen munkaidőben dolgozik, és ha a bérlés ára tartalmazza a sofőr munkadíját is, van-e lehetőség/kapacitás több sofőrrel is együtt dolgozni (sofőrszolgálathoz hasonlóan) a nap vagy az este folyamán.

autóbérlés esküvőre

Nagyjából körvonalazódott a fejetekben, hogy milyen autóra vágytok a nagy napon? Kerekedjetek fel, és nézzétek meg közelebbről is ezeket az autócsodákat. Meglátjátok, már most is majdnem olyan izgalmas lesz bennük ülni, mint amilyen az esküvő napján lesz!

Animacik gyerek

Témába vág

Limuzin bérlés esküvőre – Hajts a luxusra! Limuzin bérlés esküvőre! Ugye nektek is megfordult már a fejetekben, hogy egy csodaszép limuzinon gördüljetek be az esküvő helyszínére? Fekete, fehér, arany, de akár rózsaszín limuzin is rendelkezésetekre állhat erre a szép napra, így ha kedvet kapta...