Csodás elgondolás a múlt egy darabkájával áthajtani jövőtök kapuján, azonban egy veterán autó bérlés számos feltételhez kötött.  Esküvőtök különleges fűszere lehet megjelenni egy oldtimerben, de még mielőtt bepattannátok a hátsó ülésre, nézzük meg, hogy juthattok hozzá ezekhez a retro gépsárkányokhoz.

Fotó:pinterest.com

Miért érdemes veterán autót választani?

Természetesen a veterán autó bérlés előtt bele kell szeretnetek a gondolatba, hogy egy oldtimer egészítsen ki benneteket a nagy napon. Azonban, ha belegondoltok, hogy milyen egyedi hangulatot teremt egy ilyen autó, azonnal ragaszkodni fogtok hozzá.

Képzeljétek csak el, milyen különleges fotók tudnak megszületni, miközben örök emléket szereztek nem csak magatoknak, de az egész násznépnek is. A ti vőlegényetek is ódzkodik a nagy esküvői felhajtástól? Egy veterán autóban még ő is élvezni fogja a rátok irányuló figyelmet!

Fotó: pinterest.com

Veterán autó bérlés – feltételek

Egy veterán autó bérlés könnyen kivitelezhető esküvőre is, de az autók különlegessége és kora miatt több apróságra is ki kell térni, mielőtt aláírnánk a bérleti szerződést.

Hirdetés
 • Sofőrrel: Egy veterán autó sokszor pénzben ki sem fejezhető értéket képvisel, ezért nagyon sok cég csak saját sofőrrel adja bérbe autóit. Ebben az esetben tisztázni kell, hogy a sofőr milyen munkaidőben dolgozik, és, hogy a bérlés ára tartalmazza-e a sofőr munkadíját.
 • Sofőr nélkül: Ha az autót ti magatok is vezethetitek, fontos, hogy legyen minimum 1 éves érvényes jogosítványotok, nagykorúak legyetek, de van, ahol 21 éves korhatárt szabnak meg.
 • Kaució: Abban az esetben kell kauciót fizetnetek, ha ti vezetitek az autót, és a cég nem biztosít saját sofőrt. Ez általában nagyon magas összeg, több százezer forint, az autó típusától függően.
 • Foglaló: Foglalót minden esetben kell fizetnetek, ez általában a végösszeg 30%-a szokott lenni, és még az esküvő előtt ki kell fizetnetek készpénzben, vagy átutalással.
 • Csereautó: Mivel jól karbantartott, ám igen idős autókról van szó, ebben az esetben a cégek a nagy napon történő esetleges hibákért nem vállalják a felelősséget. Viszont, ha még az esküvő előtt gond adódna, csereautót biztosítanak, ami, ha nem felel meg nektek, vissza kapjátok a foglaló teljes összegét.  
Fotó: pinterest.com
 • Dekoráció: Az esetek többségében a bérleti ár NEM tartalmazza az autó díszítését. Viszont vannak kikötések, amik az általatok történő dekorálásra vonatkoznak. Ilyen lehet a dekoráció súlya, rögzítésének módja és kihelyezésének pontos meghatározása, és az élő virágot sem mindenki preferálja.
 • Óradíj, napidíj: Az óradíj megbeszélésekor tisztázzátok, hogy mikortól számítják az első óradíjat – helyszínre érkezéstől vagy odautazástól – van-e minimum bérlési idő. A napi díj általában 24 órát jelent, de előzetes megbeszélés során a szolgáltatók rugalmasak szoktak lenni.
 • Kiszállási díj: Minden cégnél van egy bizonyos távolság, ami után kiszállási díjat számolnak fel. Ez általában 20-30 kilométer felett szokott lenni.
 • Kilóméterdíj: Ha ti vezethetitek az autót, akkor is számítsatok rá, hogy megszabják hány kilómétert mehettek az autóval, és azon felül milyen kilóméterdíjjal kell esetleg számolnotok.
 • Takarítási díj: Ne lepődjetek meg, ha a veterán autó bérlése takarítási díjat is tartalmaz. Ez általában pár ezer forintos összeg.
Fotó:pinterest.com

Veterán autó bérlés – Árak

Fontos tisztázni, hogy minden oldtimer autó egyedi és megismételhetetlen a maga nemében, de márkától, évjárattól és darabszámtól függően, a veterán autó bérlés során nagyobb árkülönbségekkel is találkozhattok. Figyeljetek a részletekre is, mert a legtöbb helyen a feltüntetett árakhoz még hozzá kell számolni az ÁFA-t!  Íme, néhány klasszikus kedvenc:

 • A Cadillac autók sokakat lázba hoznak, típustól függően óradíjuk 25.000 forinttól indul (pl. Cadillac Deville Coupe), és 60.000 forint környékén áll meg (pl. Cadillac Eldorado).
 • A retro szerelmeseinek ismerősen cseng a Chevrolet Impala, ezek átlagosan 45.000 ft-ba kerülnek óránként, de ebbe az árkategóriába tartozik a rövidebb orrú Chevrolet Master de Luxe is.
 • Ki ne rajongana egy Ford Mustang iránt? Átlagosan 30.000-120.000 ft/óráért bérelhető.
 • Egy régebbi típusú BMW bérlése 45.000 forinttól kezdődik (pl. BMW 520), de kerülhet 60.000 forintba is (pl. BMV E-30).
 • A veterán Mercedeseknél nagyon széles ár ingadozás tapasztalható. A bérlési óradíj 50.000 forinttól indul, de egyes autókat csak egyedi árajánlattal bérelhettek ki…
 • Rengeteg esküvőhöz passzolhat egy sikkes Rolls Royce, 40.000 ft-os óradíjtól kezdődik az áruk. 
Járműbérlés banner

A veterán autó bérlés esküvőre azoknak is remek lehetőség, akik még sosem ültek ezekhez fogható autókülönlegességekben, hisz már ezzel is emelni lehet a nagy nap fényét. Az biztos, hogy a jegyespáron kívül kicsik és nagyok, gyerekek és seniorok is imádni fogják az oldtimerek karcos hangját!

Borítókép: http://www.hunterbride.com.au/