Amint kiválasztottátok a számotokra tökéletes menyasszonyi ruhát, jöhet esküvői öltözéketek talán egyik legfontosabb kiegészítője: az esküvői cipő. Olvassatok tovább, hogy megtudjátok, milyen cipő mutatna a lábatokon a legszebben!

Hirdetés

Esküvői cipő tippek

Hacsak nem egy trópusi tengerpart homokjában tartjátok az esküvőtöket, szinte elengedhetetlen, hogy egy elegáns topánkát húzzatok a lábatokra. Mint mindenben, az esküvői cipők divatjában is minden évben új irányvonal jelenik meg, ráadásul az sem mindegy, hogy milyen anyagú, sarkú és színű a választott lábbelitek! A trendek mellett fontos a kényelem és az egyediség is, mi pedig segítünk nektek eligazodni ebben az útvesztőben.

Milyen típusú, színű esküvői cipőt válasszatok?

A hegyes orrú, lábujjgyilkos cipellő ma már egyre kevésbé népszerű, sok menyasszony választja helyette inkább a lyukas orrú topánkákat. A 60-as éveket idéző, kissé masszívabb sarkú (vagyis nem tűhegyes) fazonú lábbelik egy trendi, fiatalos irányvonalat visznek a sokszor túl konzervatív esküvői divatba. Választhattok akár egy hófehér, letisztult darabot is, ám igen keresettek a minél több csillogó-villogó strasszal kirakott pántok, sarkak, cipőorrok is. Egy ilyen pompázatos cipő garantáltan minden tekintetet odavonz, amikor fellibben a menyasszonyi ruhátok!
menyasszonyi_cipo
Ami a cipő színét illeti: az árnyalat minden esetben nagy odafigyelést igényel. Még akkor is, ha a ruhátok fehér. Fontos, hogy hideg vagy meleg árnyalatú darabról van szó, ugyanis a kettő egymás mellett nem mutat jól. Amennyiben két szín szerepel az esküvőtökön, és abból az egyik például egy övként szolgáló selyemkendő a derekatokon, kereshettek ahhoz a színhez passzoló cipellőt!

Kiegészítők banner

Egy rövid fazonú menyasszonyi ruhához remekül illik egy meghökkentő, akár pink, királykék, vagy kiwiszínű cipő, ha pedig annyira vagányak vagytok, hogy nemcsak a legtrendibb, hanem a legmerészebb kiegészítőket is bevállaljátok életetek egyik legfontosabb napján, válasszatok a most hatalmas népszerűségnek örvendő arany, ezüst, bronz, esetleg pezsgőszínű, vagy rosegold árnyalatai közül!

Kényelem és anyag

Az esküvői cipő anyaga sem utolsó szempont, ezért vegyétek figyelembe, hogy ugyan széles a választék, nem minden arany, ami fénylik! A túlságosan zárt, bőr cipő talán túl meleg lesz ezen a napon (persze csak ha nyáron tartjátok az esküvőt), a selyem könnyen koszolódik és kellemetlen lehet, ha esetleg fűben jártok benne. Természetesen minden attól függ, hogy milyen környezetben és időben rendezitek az esküvőt, így lehet szaténtól kezdve a bársonyon át akár csipkével bevont is, a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat benne egész nap!
zold_menyasszonyi_cipo
A menyasszonyi cipellő kiválasztásakor a szín és a forma mellett az egyik legfontosabb szempont mégis a kényelem. Egy esküvő sokszor fizikailag is nagyon megterhelő feladat lehet – a templomban vagy a házasságkötő teremben az is előfordulhat, hogy többet áll az ember, mint amennyit ül. Ráadásul a lagziban minden vendég meg akarja táncoltatni az ifjú arát, így nem érdemes csodaszép, de fél óra után gyötrelmes élményt nyújtó lábbelit választani.

+1 tipp:

Mindig tartsátok szem előtt a sorrendet! Ne szeressetek bele egy álomcipőbe, mert előfordulhat, hogy nagyon nehezen találtok hozzá megfelelő ruhát. Kezdjétek a menyasszonyi ruha kiválasztásával, és csak utána vadásszatok cipőt magatoknak!