Habosbabos Esküvői Magazin > Kiegészítők  > 7 érv a tökéletes fehérnemű mellett

7 érv a tökéletes fehérnemű mellett

A megfelelő fehérnemű kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen ennek a ruhadarabnak számos elvárásnak kell megfelelnie a nagy napon. A menyasszonyi ruha alatt olyan fehérneműt kell viselnetek, ami egyszerre kényelmes, praktikus, ugyanakkor gyönyörű is. Több szempont szerint mérlegelhetitek, hogy milyen darabokat vásároltok az esküvőre, ebben szeretnénk most a segítségetekre lenni.

Kiegészítők banner

Középpontban a praktikus esküvői viselet

Ha olyan fehérneműt szeretnétek viselni a menyasszonyi ruha alatt, amiben nem feszengtek egész este, és a hétköznapokon alapvetően a sportosabb darabokat preferáljátok, akkor válasszatok olyan alsóneműt, ami követi az alakotokat, de nem áll túlságosan távol a személyiségetektől. Talán furcsán hangzik, de ha magatokra erőltettek olyan anyagokat vagy formákat, amit máskor soha nem viselnétek, nem fogjátok jól érezni magatokat a bőrötökben. Vannak gyönyörű, de kevésbé rafinált darabok, amit biztosan imádni fogtok!

Amikor a szín a lényeg

Nem árt, ha odafigyeltek arra, hogy milyen színű fehérneműt viseltek a menyasszonyi ruha alatt. Kötve hisszük, hogy örülnétek annak, ha a felsőn átlátszana, mondjuk a melltartótok, és a szoknyán is átüthet a bugyi színe, és formája is. Bizony, annyi árnyalata létezik a fehérnek, hogy nagyon fontos odafigyelni erre a szempontra is vásárlás közben.

pinterest.com

Ha van otthon többféle fehér vagy testszínű fehérneműtök, akkor vigyétek el őket a ruhapróbára, és miután teszteltétek, hogy átüt-e a ruhán, már bátran nekiállhattok a válogatásnak egy fehérnemű üzletben. Mivel ide a menyasszonyi ruhát nem tudjátok magatokkal vinni, ne feledkezzetek meg erről az apró, ám annál fontosabb részletről!

Alakformálás minden mennyiségben

Ha úgy érzitek, hogy a tökéletes alak eléréséhez szükségetek van egy alakformáló fehérneműre, mindenképpen kérjétek az üzletben egy eladó segítségét. Egy jó melltartó, vagy alsónemű kiválasztása nem egyszer okozhat fejtörést, hiszen ahány márka, annyi méret. Az egyik boltban a 80 B-s melltartó passzol rátok tökéletesen, a másikban már csak a 85 B-s kényelmes, éppen ezért nagyon hasznos, ha kikéritek egy hozzáértő személy segítségét.

Egy hasleszorító fűző, body, vagy egy harisnya méretének kiválasztása könnyen kifoghat rajtatok, hiszen ezek kisebbnek tűnnek kívülről, mintha magatokra húzzátok. A melltartóknál pedig elengedhetetlen követelmény, hogy ne szúrjanak, nyomjanak mindenütt a pántok. A szilikonpántot kerüljétek el jó messziről, ez talán a legfontosabb alapszabály!

pinterest.com

Varázslatos csipkecsodák

Amennyiben szeretitek a csipkét, és elképzelhetetlennek tartjátok, hogy nélküle házasodjatok, jó hírünk van! Rengeteg gyönyörű csipke fehérnemű kapható manapság, és szerencsére már a legtöbb helyen úgy variálhatjátok a szetteket, ahogyan szeretnétek. A bugyik formája és típusa ugyanolyan nagy választékban fellelhető, mint a melltartófajták, ahol a pántnélküli darabok mellett a sima-, és a keresztpántos verziók sem számítanak ritkaságnak.

Gondoljátok át, hogy merevítős, kosaras vagy valamilyen speciális kialakítású formára vágytok-e, ezután már csak meg kell találni a megfelelő üzletet, a legszebb mintát és a legpraktikusabb színárnyalatot. Ugye, hogy gyerekjáték?

„Must-have” darabok

Gondoltatok már arra, hogy az esküvő napjára vásároltok egy izgalmas bodyt, harisnyakötőt, esetleg egy szatén vagy csipkeköntöst? Ha még nem, itt az ideje, hogy számításba vegyétek ezt a lehetőséget is. A body most reneszánszát éli, az alul kapcsos darabok könnyen használhatók, és anyaguktól függően még az alakformálásban is segítségetekre lehetnek. A köntöst felvehetitek a sminkelés és a hajszobrászat idejére, és természetesen a nászéjszakán is viselhetitek. (No de ehhez talán nem szükséges tanácsot adnunk.)

pinterest.com

A „nem szeretem darab”, vagyis a harisnya

Mi, nők tudjuk, hogy egy harisnyánál kevés kényelmetlenebb ruhadarab létezik. Míg egy szoknyához szívesen hordunk színes és vidám pamutharisnyákat, addig nem biztos, hogy kibújunk a bőrünkből az örömtől, ha nejlonharisnyát kell viselnünk. Régen a selyemharisnya státuszszimbólumnak számított, ma azonban a nők többsége, ha tudja, elkerüli ezeket a darabokat. Nyáron nagyon melegítenek, ugyanakkor egy téli esküvőnél nagy hasznunkra lehetnek.

Egy nyitott orrú cipőhöz semmiképpen sem javasoljuk őket, de kár tagadni, gyönyörűen mutatnak egy megfelelő harisnyakötővel. Mérlegeljétek, hogy milyen a menyasszonyi ruhátok, és a cipőtök, és ennek megfelelően döntsetek arról, hogy vásároltok-e ilyen fehérneműt. Természetesen egy nyári, vízparti esküvőnél bármikor elhagyható elem, ugyanakkor azok, akik élnek-halnak a harisnyákért, most bátran belevethetik magukat a harisnyavadászatba.

pinterest.com

Valami kék a Nagy Napra

A hagyomány szerint szükségetek lesz az esküvő napján valami újra, valami régire, valami kölcsönre, és valami kékre. Ha nem szeretnétek a kék színt választani kísérőszínnek a szertartásra és a lagzira, praktikus megoldás, ha kék mintás vagy teljes mértékben kék harisnyakötőt viseltek a menyasszonyi ruha alatt. Mivel sok ara dönt emellett, ezért a legtöbb fehérneműüzletben könnyen hozzájuthattok egy ilyen darabhoz, a legkisebb nehézség nélkül. A csokordobás „férfi megfelelője” újabban a harisnyakötő eldobása, azaz egyedülálló férfi ugyanis, aki elkapja ezt a ruhadarabot, az fog legközelebb megházasodni a társaságból.

Egy jó minőségű, mutatós fehérneműszett ára megemelheti ugyan az esküvői költségvetést, azonban érdemes költeni rá, hiszen életetek legszebb napján így tetőtől talpig jól érezhetitek magatokat a ruhátokban (és a bőrötökben).