A megfelelő esküvői fehérnemű kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen ennek a ruhadarabnak számos elvárásnak kell megfelelnie a nagy napon. A menyasszonyi ruha alatt olyan fehérneműt kell viselnetek, ami egyszerre kényelmes, praktikus, ugyanakkor gyönyörű is. Több szempont szerint mérlegelhetitek, hogy milyen darabokat vásároltok az esküvőre, ebben szeretnénk most a segítségetekre lenni. Készen álltok a nézelődésre? Akkor fogjunk hozzá!

Hirdetés

 

Az esküvői fehérnemű kiválasztása

 

1. A praktikus esküvői fehérnemű

Olyan fehérneműt szeretnétek viselni a menyasszonyi ruha alatt, amiben nem feszengtek egész este? A hétköznapokon alapvetően a sportosabb darabokat preferáljátok? Akkor válasszatok olyan alsóneműt, ami követi az alakotokat, de nem áll túlságosan távol a személyiségetektől.

Nem minden menyasszony vágya egy szexi esküvői fehérnemű. Van, aki elégedett lenne egy olyan melltartóval, amely valóban tökéletesen passzol rá, nem csúszkál, nem lötyög, és nem esik le állandóan a pántja. Talán furcsán hangzik, de ha magatokra erőltettek olyan anyagokat vagy formákat, amit máskor soha nem viselnétek, nem fogjátok jól érezni magatokat a bőrötökben. Vannak gyönyörű, de kevésbé rafinált darabok, amit biztosan imádni fogtok!

pinterest.com

2. Az esküvői fehérnemű színe

Nem árt, ha odafigyeltek arra, hogy milyen színű fehérneműt viseltek a menyasszonyi ruha alatt. Kötve hisszük, hogy örülnétek annak, ha a felsőn átlátszana, mondjuk a melltartótok, és a szoknyán is átüthet a bugyi színe, és formája is. Bizony, annyi árnyalata létezik a fehérnek, hogy nagyon fontos odafigyelni erre a szempontra is vásárlás közben.

A hófehér, és az ekrü mellett ott vannak még a testszínű fehérneműk is, amelyekből szintén rengeteg változat létezik.

Ha van többféle fehér vagy testszínű fehérneműtök, akkor vigyétek el őket a ruhapróbára, és miután teszteltétek, hogy átütnek-e a ruhán, már bátran nekiállhattok a válogatásnak egy fehérnemű üzletben. Mivel ide a menyasszonyi ruhát nem tudjátok magatokkal hozni, ne feledkezzetek meg erről az apró, ám annál fontosabb részletről!

Sokan esnek abba a hibába, hogy megvásárolják életük legdrágább és legszebb fehérneműjét, ami annyira átüt a menyasszonyi ruhán, hogy a nagyszülők pontosan látják a melltartó csipkedíszítéseit az egyházi ceremónia közben.

Menyasszonyi fehérnemű

pinterest.com

3. Alakformáló esküvői fehérnemű

Ha úgy érzitek, hogy a tökéletes alak eléréséhez szükségetek van egy (vagy több) alakformáló fehérneműre, mindenképpen kérjétek az üzletben egy eladó segítségét. Egy tökéletes fehérnemű már önmagában is segít az alakformálásban, ezt ne feledjétek!

Egy jó melltartó, vagy alsónemű kiválasztása nem egyszer okozhat fejtörést, hiszen ahány márka, annyi méret. Az egyik boltban a 80 B-s melltartó passzol rátok tökéletesen, a másikban már csak a 85 B-s kényelmes, éppen ezért nagyon hasznos, ha kikéritek egy hozzáértő személy segítségét.

Kiegészítők banner

A melltartóvásárlás mellett azért az igazi alakformálást leginkább egy hasleszorító fűző, body, vagy egy harisnya segítheti. A méretek kiválasztása könnyen kifoghat rajtatok, hiszen ezek az alakformáló darabok kisebbnek tűnnek első ránézésre, mint amikor magatokra magatokra húzzátok.

Fontos!

A melltartók kiválasztásánál elengedhetetlen követelmény, hogy ne szúrjanak, nyomjanak mindenütt a pántok. A legfontosabb tanács pedig, amit adhatunk, hogy a szilikonpántot kerüljétek el jó messziről! Szörnyen régimódi darabok, egyáltalán nem divatosak és nagyon nem mutatnak jól egy tökéletes menyasszonyi szett mellett.

pinterest.com

4. Varázslatos csipkecsodák

Amennyiben szeretitek a csipkét, és elképzelhetetlennek tartjátok, hogy nélküle házasodjatok, jó hírünk van! Rengeteg gyönyörű csipke fehérnemű kapható manapság, és szerencsére a legtöbb üzletben úgy variálhatjátok a szetteket, ahogyan szeretnétek. A bugyik ugyanolyan nagy választékban fellelhetőek forma és típus szerint, mint a melltartófajták. Itt a pánt nélküli darabok mellett a sima-, és a keresztpántos verziók sem számítanak ritkaságnak.

Gondoljátok át, hogy merevítős, kosaras vagy valamilyen speciális kialakítású formára vágytok-e, ezután már csak meg kell találni a megfelelő üzletet, a legszebb mintát és a legpraktikusabb színárnyalatot. Ugye, hogy gyerekjáték?

Csipke fehérnemű esküvőre

pinterest.com

5. Esküvői body, köntös és harisnyakötő

Gondoltatok már arra, hogy az esküvő napjára vásároltok egy izgalmas bodyt, harisnyakötőt, esetleg egy szatén vagy csipkeköntöst? Ha még nem, itt az ideje, hogy számításba vegyétek ezt a lehetőséget is!

A body most reneszánszát éli. Az alul kapcsos darabok könnyen használhatók, és anyaguktól függően még az alakformálásban is segítségetekre lehetnek. A menyasszonyi ruha alatt kényelmesek, de gondoljátok át, hogy például az étterem mosdójában egy báli fazonú esküvői ruhával hogyan tudtok úgy mozgolódni, hogy ne kelljen Pókember-pózban kalimpálni, ha hív a természet.

A köntöst felvehetitek a sminkelés és a hajszobrászat idejére, és amíg rohangáltok készülődés közben. Vannak már speciálisan “BRIDE” felirattal készített darabok is, különféle anyagokból és színvariációkkal. Természetesen a nászéjszakán is viselhetitek a köntöst, no de ehhez talán nem szükséges tanácsot adnunk.

pinterest.com

A hagyomány szerint szükségetek lesz az esküvő napján valami újra, valami régire, valami kölcsönre, és valami kékre. Ha nem szeretnétek a kék színt választani kísérőszínnek a szertartásra és a lagzira, praktikus megoldás, ha kék mintás vagy teljes mértékben kék harisnyakötőt viseltek a menyasszonyi ruha alatt.

Mivel sok ara dönt emellett, ezért a legtöbb fehérnemű üzletben könnyen hozzájuthattok egy ilyen darabhoz, a legkisebb nehézség nélkül.

A csokordobás „férfi megfelelője” újabban a harisnyakötő eldobása. Az az egyedülálló férfi ugyanis, aki elkapja ezt a ruhadarabot, az fog legközelebb megházasodni a társaságból. Bár a férfiak nem tolonganak általában ezért annyira, mint a hajadon lányok a dobócsokorért, azért jó móka szokott lenni.

Menyasszonyi harisnyakötő

pinterest.com

6. A harisnya

Mi, nők tudjuk, hogy egy harisnyánál kevés kényelmetlenebb ruhadarab létezik. Míg egy szoknyához szívesen hordunk színes és vidám pamutharisnyákat, addig nem biztos, hogy kibújunk a bőrünkből az örömtől, ha nejlonharisnyát kell viselnünk.

Régen a selyemharisnya státuszszimbólumnak számított, ma azonban a nők többsége, ha tudja, elkerüli ezeket a darabokat. Nyáron nagyon melegítenek, ugyanakkor egy téli esküvőnél nagy hasznotokra lehetnek.

Egy nyitott orrú cipőhöz semmiképpen sem javasoljuk őket, de kár tagadni, gyönyörűen mutatnak egy megfelelő harisnyakötővel. Mérlegeljétek, hogy milyen a menyasszonyi ruhátok, és a cipőtök, és ennek megfelelően döntsetek arról, hogy vásároltok-e ilyen fehérneműt.

Természetesen egy nyári, vízparti esküvőnél bármikor elhagyható elem, ugyanakkor azok, akik élnek-halnak a harisnyákért, most bátran belevethetik magukat a harisnyavadászatba! A választék óriási!

pinterest.com

7. Esküvői fehérnemű menyecske ruhához

Ahogyan a menyasszonyi ruhához, úgy a menyecske ruha mellé is érdemes megtalálni a tökéletes fehérneműt. Mivel a menyecske ruhák már nem csak piros-fehér színben pompáznak, hanem bordó, rózsaszín, de még akár kék vagy zöld színűek is lehetnek, nem lesz egyszerű dolgotok.

A szabályok ugyanazok, mint a fehér vagy testszínű fehérneműk esetében.

Ne viseljetek olyan fehérneműt, amelynek más a színe, mint a ruhátoknak. Ha végképp nem stimmelnek az árnyalatok, vegyetek fel cseles fehérneműt. Lehet keresztpántos, vagy pánt nélküli, ezt tegyétek attól függővé, hogy mekkora a mellbőségetek, mekkora tartást kell biztosítania az adott darabnak.

Ne feledjétek!

Sokszor csak az anyagon múlik, hogy mennyire látszik át rajta egy fehérnemű. Biztosan tudjátok, miről beszélünk. Van olyan fehér melltartó, ami még a fekete és piros ruhákon is átüt!

Fehérnemű menyecske ruhához

pinterest.com

Molett esküvői fehérnemű

+1 tanácsként azt mondjuk nektek, hogy ne ijedjetek meg, ha nincs modell alkatotok. Higgyétek el, azoknak a menyasszonyoknak sincs könnyű dolga, akik nagyon soványak, és azoknak sem, akik plus size méretű ruhákat viselnek. Sok kritikát kapnak a túl vékony lányok is, pedig sokszor valóban csak genetika kérdése, hogy valaki mennyire hajlamos a hízásra.

Egy szó mint száz, a molett menyasszonyok számára is készítenek a fehérnemű gyártó cégek csodaszép esküvői darabokat, nem is akármilyen választékban.

Próbálgassatok türelmesen, és alkalmazzátok itt is azt a szabályt, miszerint a méretek nem egyeznek mindenhol. Minden egyes ruhaboltban fel kell próbálni a fehérneműket, hiába gondoljátok, hogy elég, ha végigpásztázzátok a választékot a szemetekkel. Nem lesz elég.

Molett esküvői fehérnemű

pinterest.com

Egy jó minőségű, mutatós fehérneműszett ára megemelheti ugyan az esküvői költségvetést, azonban érdemes költeni rá, hiszen életetek legszebb napján így tetőtől talpig jól érezhetitek magatokat a ruhátokban (és a bőrötökben).

Ez pedig az egyik legfontosabb dolog a nagy napon, ne ezen spóroljatok. Kellemes vásárlást kívánunk nektek!