Habosbabos Esküvői Magazin > Kiegészítők  > Elengedhetetlen esküvői kiegészítők
Esküvői kiegészítők

Elengedhetetlen esküvői kiegészítők

A menyasszonyi ruha, a mesébe illő cipő és a gyűrű kiválasztása után arra is gondolnotok kell, hogy milyen egyéb kellékekkel egészítenétek ki az esküvői megjelenéseteket. Mi segítünk nektek kiigazodni a kiegészítő-kérdésben!

Kiegészítők banner

Jól mutatna rajtatok egy kalap? Inkább a fátyol hívei vagytok, de szívesen húznátok kesztyűt is? Nem könnyű kiválasztani azokat a kiegészítőket, amelyek kiemelik a ruha szépségét, ugyanakkor nem túlságosan hivalkodóak, és még egymással is összeillenek. Ne felejtsétek el, hogy a nagy napon minden szem a menyasszonyra szegeződik, ezért a kiegészítőknek is ezt a célt kell szolgálniuk. Nézzük, milyen lehetőségeitek vannak!

Kristinus

Tudjátok már, hogy milyen ékszert fogtok viselni az esküvőtökön?

A jegygyűrű mellett más ékszerek is szerepet kaphatnak az oltár előtt. Ha a ruhátok pánt nélküli, vagy V-alakban, elegánsan dekoltált, érdemes egy, a gyűrűhöz színében és anyagában passzoló nyaklánccal feldobnotok az összhatást. Figyeljetek arra, hogy ez az ékszer ne legyen feltűnő vagy túl nagyméretű, hiszen csupán kiemelni hivatott a ruhát. Nem érdemes másik gyűrűt, vagy karkötőt felvennetek, hiszen előbbi elvonja a figyelmet a jegygyűrűről, utóbbi pedig zavaró lehet az este folyamán, ha a karotokon csúszkál. A visszafogott, szintén nem túl kihívó, gyönggyel vagy kővel díszített fülbevaló is nagyon mutatós lehet egy esküvőn. Kerüljétek a nagy, mélyen lelógó vagy karika fülbevalókat, hiszen azok a hétköznapokra valók!

menyasszonyi-ekszer

Hári Ékszertervező és Készítő Műhely

Kinek ajánljuk a kesztyű viselését?

Ma is nagy divat, és az örök elegancia jele a kesztyű, így például egy csipkéből készült darab csodaszépen mutathat a gratulációk fogadásánál. Ez felér egy ékszerrel is, azonban itt is van néhány aranyszabály, amit nem árt szem előtt tartani. A kesztyű színének és anyagának összhangban kell lennie a ruhával és a cipővel, hiszen a legkisebb eltérés is nagyon szembetűnő lehet, még a kevésbé avatott szemeknek is. Egy forró nyári napon talán nem a legpraktikusabb viselet, mint ahogyan egy tengerparti, vízparti esküvőn is kissé szokatlannak tűnhet a kezeteken, ugyanakkor egy szabadtéri esküvőn egy visszafogott fátyol és egy csipke menyasszonyi ruha remek kiegészítője lehet. Hatalmas a választék, bátran válogassatok!

Milyen kiegészítő kerüljön a hajatokba?

A menyasszonyi fátyol egyesek számára kissé idejemúltnak tűnhet, és a funkciója megváltozott az elmúlt évek során. Míg régen a szűziesség, tisztaság jelképe volt, már inkább díszítő funkciót lát el, és remekül kiemelhetjük vele a menyasszonyi ruhát. A romantikus lelkek a mai napig ragaszkodnak az oltár előtti csókot megelőző szertartásról, amikor a vőlegény felemeli jövendőbelije fátylát, sok menyasszony azonban jelképesen visel fátylat, vagyis rövid, trendi formában ölti magára ezt a kiegészítőt.

A fátylatok lehet rövid, közepes vagy hosszú, a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat benne és ne zavarjon a jeles napon. Ha hosszú fátylatok van, oda kell figyelnetek arra, hogy mindig szép esésű legyen, hiszen csak úgy igazán látványos. Ebben nagy segítségetekre lehetnek a kis koszorúslányok, akik bizonyára örömmel emelik meg és viszik utánatok a fátyol végét, így azt is el tudjátok kerülni, hogy rálépjetek. A fátylak közül csak akkor válasszatok mintásat vagy mintás szegéllyel ellátott verziót, ha a ruhátok anyagának egyszerűsége, mintája ezt megengedi. A közepesen hosszú fátylat viselhetitek a kontyba tűzve, így akár a hátatok közepéig ér, akár még ennél is rövidebb, csodaszépen kiemelheti egy szép fejdísszel a kontyot is, nem csak a ruhát.

Amikor pedig vége a polgári vagy templomi szertartásnak, a fotózás is megvolt, és célba veszitek a következő helyszínt (vacsora, lagzi), az autóban már megszabadulhattok tőle, hiszen a következő órákban már nem lesz szükség erre a kiegészítőre.

Milyen fejdíszt választhattok, ha nem szeretnétek fátylat viselni?

Ha nem vagytok a fátylas megoldás hívei, de nem szeretnétek teljesen fedetlen fővel megjelenni, jó megoldás lehet egy elegáns kalap vagy egy szép tiara, csat, esetleg apróbb, virág formájú díszek is könnyedén feldobják az alkalmi frizurát. Amennyiben a virágdíszek elég nagy hangsúlyt kapnak a menyegzőn, a hajatokban is remekül mutathat egy darab! Ma már rengeteg virágos fejdísz közül választhattok, hiszen ezek a kiegészítők az elmúlt években megjelentek a ruhaüzletek kiegészítő részlegein és a legtöbb ékszerüzletben is megtaláljátok őket.

eskuvoi_virag_fejdisz

Fotó: Wedding Works

Harisnya vagy combfix?

A kényelmetlen, nehezen hordható darabok ideje lejárt, manapság már a legjobb minőségű, praktikus, nyáron, nagy melegben is jól szellőző változatokat kínálják az üzletek. Az alkalmi öltözék tradicionálisan elengedhetetlen kelléke a harisnya, ám ha egy kis pikantériát is belevinnétek a megjelenésetekbe, válasszatok inkább combfixet! Szinte már tradíció, hogy a menyasszonyi ruha alatt egy-egy harisnyakötő rejlik, amelyet az est folyamán egy játék közben az újdonsült férjnek kell lehúznia a menyasszony lábáról, érdemes tehát alapos megfontolás után megvennetek, hiszen az egész vendégsereg tanúja lesz a szerzeménynek.

Milyen fehérneműt válasszatok?

Ne felejtkezzetek el arról sem, hogy az esküvői ruhatáratokból az alkalomhoz illő fehérnemű sem hiányozhat! Melltartóból – talán ezt mondanunk sem kell – mindig olyat válasszatok, amely nem lóg ki a ruha alól. A szilikon pántos megoldás már egyáltalán nem divat, ezt a lehetőséget még idejében vessétek el! Szintén érdemes észben tartanotok, hogy a menyecskeruhához is illenie kell az alsóruházatnak, illetve arra is figyeljetek, hogy az éjszaka folyamán a ruhaköltemény egyszer csak lekerül rólatok, tehát egy újabb programnak is meg kell felelnie annak, ami addig nem látszott.

+1 tipp: Készítsetek listát azokról a kiegészítőkről, amelyeket mindenképpen be szeretnétek szerezni, így biztosan nem fogtok semmit elfelejteni. Érdemes kikérnetek a barátok, az ismerősök és a szakemberek tanácsait, ugyanakkor ne felejtsétek el, hogy ez a ti nagy napotok lesz, aminek a ti elképzelésetek és álmaitok szerint kell zajlania.