Ahogy esküvőnkön összhangba hozzuk a terítéket az ültetőkártyával, a virág színeit a teremdekorációval, úgy figyelnünk kell arra is, hogy menyasszonyi ruhánkkal összhangban legyenek a kiegészítők. Esküvői kiegészítő viselése közben érdemes egy aranyszabályt folyamatosan mantrázni:

A kevesebb néha több!

Kalandozzunk kicsit a menyasszonyi ruhák között, és nézzük meg, milyen ruhához, milyen kiegészítő illik!

„A divat változik, a stílus örök.” /Coco Chanel/

Kiegészítők banner

Esküvői kiegészítő viselése – Mit-mivel szabályok

Csodálatos nyakláncokat, tiarákat, kesztyűket és karkötőket lehet kapni, és bár külön-külön gyönyörűek, együtt mégis diszharmóniát teremthetnek. Túl kevés esküvői kiegészítő viselése esetén elmaradhat az a különleges „Menyasszony vagyok!” érzés, túl sok esküvői kiegészítő viselése közben pedig úgy érezhetjük magunkat, mint egy karácsonyfa. Nézzük, hol bújuk az arany középút!

Hirdetés

1. Királylányos menyasszonyi ruha

Általában ezek az impozáns ruhák gazdagon díszítettek, ezért úgy gondolhatjuk elsőre, hogy a kiegészítők terén is valami nagyot kell durrantani. A tiarák, selyemkesztyűk, strasszos statement nyakláncok és csillogó karkötők bár stílusában passzolnak a ruhához, együtt viselve vizuálisan megfojtják a menyasszonyt.

Válasszunk ki maximum kettő kiegészítőt! Ha a ruha dekoltázs része díszített, akkor inkább karkötőt viseljünk és egy szolid fülbevalót, ha azonban a ruha szoknya díszítése dominál, választhatunk nyakláncot, és fejdíszt.

Menyasszonyi tiara, királylányos esküvői kiegészítő viselése

2. Modern menyasszonyi ruha

Egyre közkedveltebbek a teljesen letisztult, szinte díszítésmentes menyasszonyi ruhák. Közkedveltségüket csak fokozta Meghan Markle, amikor hercegnő mivolta ellenére, cseppet sem hercegnős ruhát viselt a királyi esküvőn.

Egy ilyen letisztult összképnél legyenek nagyon szolidak a kiegészítők is! Egy aprócska fülbevaló, vagy egy vékony karkötő bőven elég!

3. Tengerparti menyasszonyi ruha és esküvői kiegészítő viselése

Ki ne imádná a Mamma Mia forró görögös hangulatát, és Amanda Seyfried könnyed tengerparti menyasszonyi ruháját? A légies áttetsző anyag, az apró virágdíszítés, az abroncs nélküli lágy esés nagyon közkedvelt a mai menyasszonyok körében is. Ehhez a megjelenéshez elengedhetetlen egy virágkoszorú a hajban, ami mellett más esküvői kiegészítő viselése szinte felesleges is.

Ha azonban mégis szeretnétek karkötőt vagy nyakláncot hordani, válasszatok egyet, mely régies antik hatású, ezzel idézhetitek meg a tengerparti óvárosok történelmi hangulatát.

4. Romantikus menyasszonyi ruha

Ha a nagy napon egy fodrokkal és tüllcsodákkal díszített ruhát fogtok viselni, tökéletes választás lehet a gyöngyből készült kiegészítő, mely fokozza a romantikus összképet. Ha egysoros, vékony gyöngysort viseltek, megengedhetitek magatoknak a fülbevalót és a karkötőt is, csak figyeljetek rá, hogy mindegyik visszafogott legyen.

Gyöngy esküvői kiegészítő viselése

5. Vintage menyasszonyi ruha

A vintage stílus tökéletes ötvözete a tengerparti hangulat könnyedségének és a romantika díszítettségének. Esküvői kiegészítők terén bátran választhattok pasztellszínű darabokat, melyekben visszaköszön a csipke és a gyöngy finomsága, a lényeg, hogy antik legyen! Ha Provence stílusú esküvőt szeretnétek, kihagyhatatlan a lilás – olivás színharmóniájú élővirágból készített hajtű, vagy egy csipkehálós, arcot finoman takaró kalap.

Provence stílusú esküvő

6. Art deco menyasszonyi ruha

Ha titeket is magával ragadott a húszas évek Amerikájának stílusa, és egy flapper-lány rojtos, csillogó, strasszokkal és gyöngyökkel gazdagon díszített egyenesvonalú ruháját szeretnétek viselni a nagy napon, rendkívül stílusos kiegészítőkre lesz szükségetek!

A legfontosabb kiegészítő a fejdísz, mely lehet homlokpánt, hajpánt vagy kendő is, a lényeg, hogy vissza tükröződjön benne a ruhán használt díszítőelem. A többsoros, hosszan lógó gyöngysor és a vállra lecsúsztatott boa szintén kötelező elem!

Amikor menyasszonyi ruhátokhoz kiegészítőt kerestek, ne csak a ruhára fókuszáljatok, hanem egész esküvőtök stílusára! Ebben az esetben érdemes elveszni a részletekben, hogy a kiegészítők megalkossák a tökéletes összhangot.

Nem is gondolnátok, a tökéletes esküvői kiegészítő viselése micsoda magabiztosságot fog adni, főleg, ha megfogadjátok Coco Chanel örökérvényű szabályát:

„Mielőtt kilépsz az ajtón, vegyél le magadról egy ékszert…”

Borítókép: pexels.com