Az őszi esküvők rendkívül izgalmasak lehetnek, hisz a természet ilyenkor felveszi színes gúnyáját, igazi összebújós hangulatot teremt hűvösebb szellőivel, és ezáltal lehetőséget ad arra, hogy a farmerkabát esküvőre is teljes értékű viselet legyen.

Ugorjunk fejest a színes levélkupacokba, és inspiráljon minket az őszi természet, néhány vagány farmerkabát társaságában! Éljenek a sportosan elegáns menyasszonyok! 

Farmerkabát esküvőre? Naná, hogy igen!

A vénasszonyok nyara csodálatos esküvői miliőt teremthet egy esküvőre, és bár a vőlegényeknek könnyebb a dolguk – csak felkapnak egy csinos zakót – a menyasszonyoknak nehezebb a helyzete, ám a bőrdzseki, vagy farmerkabát esküvőre is tökéletes választás lesz! Manapság már nyugodtan átlépheti a jegyespár az évtizedes konvenciókat, és kiválaszthatja a saját dress code-ját az esküvőjére.

A farmerkabi egy szempillantás alatt az elegáns menyasszonyból sportosabbat varázsol, a bohókásból vagányat, az hagyományosból izgalmasat. Nem lehet vele melléfogni!

Kiegészítők banner

Farmerkabát típusok menyasszonyoknak

A legtöbb farmerkabát esküvőre egyedileg készül, ha nincs más, egy kicsit átszabva a boltban kapható fazonokat. Persze, ha szerencsések vagytok itt-ott rálelhettek különleges, egyedi darabokra, de valószínűleg nagy segítségetekre lesz egy ügyes varrónő.

  1. Derékig érő: A derékban végződő farmerkabát minden alkatú menyasszonynak jól áll, nem mellesleg, minden ruhához tökéletesen passzol. Karcsúsítja a derekat, homokóra sziluettet formáz, de hagyja érvényesülni a menyasszonyi ruhát.
  2. Rövidített frakk: A maszkulin stílusjegyek egyre nagyobb teret hódítanak a női ruhadarabok körében, így farmerkabátból is divatosak az elöl rövid, hátul pedig fecskefarokban végződő farmerkabátok.
  3. Fordított frakk: Aki igazán bevállalós, vihet egy kis extra csavart a farmerkabiba, egészen pontosan 180 fokban! A hátul derékig végződő, ám elől frakk fazonban hosszabbodó farmerkabátok az 1800-as évek bárói hangulatát idézik.
  4. Oversize: Az úgynevezett Mix &Match elve alapján – azaz, hogy a férfi és női eszköztárat vegyítsük – divatba jöttek a nagyobb méretű, egyenes szabású farmerkabátok is a hétköznapok során. Bár a farmerkabát esküvőre általában nőiesebb fazonú szokott lenni, egy kontrasztokat kedvelő menyasszony akár egy testhez simuló sellőfazonú csipkeruhát is erőteljesebbé tehet, egy feltűrt ujjú oversize farmerkabáttal.

Farmerkabát esküvőre – Díszítőelemek és kiegészítők

Egy farmerkabát esküvőre úgy tud még különlegesebb lenni, ha feldobjuk egy kicsit. Dekorálhatjuk gyönggyel, csipkével, strasszokkal, de profi segítséget igénybe véve jól mutathat a hímzés, varrás, festés vagy akár a rávasalt matrica is.

Hirdetés

Ha farmerkabáttal fűszerezitek meg menyasszonyi viseleteteket, bátran választhattok tornacipőt a tűsarkú helyett, hozzá bohém tüllszoknyát, lófarokba kötött frizurát, és egy vibráló piros rúzst. A manikűrötöket sem kell a legszolidabb színekből összeválogatni, jöhet egy merész piros, vagy vagány fekete is akár. Ékszerek tekintetében izgalmas kontrasztot teremthet a sportos farmer anyaghoz az elegáns gyöngyből készült karkötő vagy nyaklánc.

A vőlegényeteknek is biztos jól állna egy farmerkabát az esküvőre, de, ha maradna az öltönyös megjelenésnél, semmi gond! Össze tudjátok hangolni a megjelenéseteket egy farmer anyagból készült csokornyakkendővel, vagy farmeringgel is.

 Az ősz beköszöntével nem kell búcsúzni az esküvőszezontól, sőt! A hulló levelek társaságában is csodás kimondani a boldogító igent, és a farmerkabát esküvőre az egyik legvagányabb viselet. A farmerkabi évtizedek óta hódít, sosem tud kimenni a divatból, nadrághoz-szoknyához is tökéletesen passzol, és végre az esküvőkön is tarol!

Borítókép: www.weddingchicks.com