Habosbabos Esküvői Magazin > Kiegészítők  > Gyűrűpárna – Árak, ötletek, inspirációk
Gyűrűpárna

Gyűrűpárna – Árak, ötletek, inspirációk

A gyűrűpárna igen előkelő helyet foglal el az esküvői kellékek díszes sorában. Manapság már rengeteg fazonból, stílusból és színből választhatunk, éppen ezért, a bőség zavarában egyre nehezebb feladat a tökéletes gyűrűpárna mellett letenni a voksunkat.

Hirdetés

És, mintha az elmúlt években a gyűrűpárnákat megcsípte volna valami radioaktív csodabogár, és már képesek lennének szuper erejükkel alakot váltani, ugyanis a gyűrűpárna már nem is feltétlenül párna, sokkal inkább egyedi módon elkészített gyűrűtartó izé meg bigyó.

Na, de mielőtt még ellopná az alakváltó szuperhős-gyűrűpárna ötletünket a Marvel, nézzük meg, mi mindenen csücsülhetnek csillogó karikagyűrűink.

Gyűrűpárna kiválasztása

Kezdjük rögtön a legelejétől. A gyűrűpárna kiválasztása során először is gondoljuk végig, hogy ki fogja behozni a szertartásra a gyűrűket.

Elképesztően cuki a gondolat, hogy imádott négylábúnk hátára rákötjük valahogy a gyűrűpárnát, és ő hozza be a szertartásra, de sokkal reálisabb kép, hogy kedvencünk az első madár láttán fejvesztve rohan a susnyásba, vagy éppen romantikus tóparti esküvőnket szétzúzza egy nagy csobbanással, és már el is merültek a gyűrűk.

Kiegészítők banner

Ha kisgyerekek vannak a családban, és szeretnénk, hogy ők totyogjanak be a gyűrűkkel, akkor is fontos, hogy mennyire stabilan lehet rögzíteni a gyűrűt a tartójába.

Tehát mielőtt a stíluson agyalnánk, találjuk ki, hogy a gyűrűpárna csak dekorációs kellék, vagy funkcionális kiegészítő lesz-e.

Gyűrűpárna beszerzése

Gyűrűpárnát rengeteg hazai honlapról rendelhetünk, de külföldi webshopokból is beszerezhetünk. Ezek általában jóval olcsóbbak, de feltétlenül nézzétek meg, hogy milyen anyagból készültek, mert minőségét tekintve óriási különbségek lehetnek.

Gyűrűpárnát vásárolhattok esküvői ruhaszalonokban, hobbiboltokban, nagyobb írószer üzletekben, de, ha van egy kis időtök és kézügyességetek, egyedileg is elkészíthetitek. Nem kel feltétlenül profi varrótudomány birtokában lennetek, akár faládából is megvalósíthatjátok saját gyűrűtartótokat.

Gyűrűpárna – ötletek, stílusok, inspirációk

Azt szokták mondani, hogy úriember biztosban nem fogad. De mivel mi nem vagyunk úriemberek, bátran fogadunk veletek, hogy akármilyen stílusú esküvőt terveztek, meg fogjátok találni a dizájnban hozzá passzoló gyűrűpárnát.

Ugyanis a teljesen letisztulttól a csiricsárén át a rusztikusig, minden kapható már.

Klasszikus gyűrűpárna

Természetesen ezen belül is milliónyi variáció áll rendelkezésünkre, de itt a szó szoros értelmében párnára vannak rögzítve a karikagyűrűk.

Anyagát tekintve a legklasszikusabb a fényes szatén párna, de választhatunk letisztultabb matt anyagokat, vagy rusztikus juta anyagot is. Ezeket díszíthetik strasszokkal, gyöngyökkel, kövekkel, szalagokkal vagy akár egyedivé tehetjük egy hímzéssel is.

Mérettől és díszítettségtől függően, áruk 2000-6000 ft között mozog.

Klasszikus gyűrűpárna

Gravírozott gyűrűtartó fából

Itt különböző, előre megformált fadarabokba gravírozzák bele a neveteket és esküvőtök dátumát, hogy igazán egyedi legyen. Lehet sima kör alakú, szögletes, vagy szívecske, dekorálni ezerféleképp lehet, sőt, le is festhetitek.

Ezek ára 4000-5000 ft körül van.

Gravírozott gyűrűpárna

Moha gyűrűpárna

Elképesztően szép és rusztikus, ahogy egy fadarabra ránőtt mohába ültetik bele a gyűrűket.

Kapható olyan is, ahol egy nagyobb fakorongból lézerrel kivágnak egy szívet, és abba ültetik be a mohát. Itt felejtsétek el a csillogó dekorációt, jöjjenek a juta szalagok, csipkék, vagy hagyhatjátok díszítés nélkül érvényesülni a moha természetességét.

3000-4000 ft-ba kerülnek átlagosan.

Moha gyűrűpárna

Dobozos gyűrűtartó

Nagyon jó alternatívája a gyűrűpárnának, hisz minden stílushoz passzol, attól függően, hogy például fényes szatén szalaggal, vagy épp fa rátétekkel dekoráljuk-e. Könnyen egyedivé tehető gravírozással vagy esetleg festéssel.

Választhatunk kis ládikát, szögletes dobozt, kör alakút vagy épp szívecskéset, maga a doboz készülhet vékony falemezből vagy akár papírból is. Sokkal biztonságosabb, így tökéletes megoldás, ha kisgyerekek hozzák be a gyűrűket.

Áruk 4000-6000 ft között mozog.

Dobozos gyűrűpárna

Rusztikus fatörzs gyűrűtartó

Olyan, mintha a kezetekben tartanátok a természet esszenciáját. Az egyik legegyedibb megoldás, hisz soha nem lesz két egyforma fadarab, és természetesen ezeket is gravíroztathatjátok, vagy vágathattok bele formát lézeres technikával is.

Strapabíró és romantikus egyszerre! 4000-5000 ft környékén már beszerezhetők.

Fa gyűrűpárna

Fakorong

Tökéletes kombináció, hisz egyrészről ugyanolyan kérges és rusztikus, mint a fatörzsből készült doboz, de közben sokrétűen dekorálható, mint a gravírozott gyűrűtartók. Érdemes azonban itt is megfogadni, a kevesebb néha több aranyszabályt.

Átlagosan 3000-4000 ft-ba kerülnek.

Fakorong gyűrűpárna

Természetesen csak a fantáziátok – na meg persze a kézügyességetek – szabhat határt a gyűrűpárnátok megálmodásában. Az idei évben még inkább hódítani fognak a természetet visszaidéző dekorációk, a rusztikus fa kérgessége, a juta anyag durvasága és a csipke kifinomultsága.

Ti azonban ne a divattal, hanem a saját esküvőtök hangulatával törődjetek, melynek meghatározó eleme, és örök emléke lesz a gyűrűpárna.