Habosbabos Esküvői Magazin > Kiegészítők  > Lapos cipőben is divatosan – lépkedj magabiztosan az esküvőn!

Lapos cipőben is divatosan – lépkedj magabiztosan az esküvőn!

Gondoltátok volna, hogy legalább annyi menyasszony dönt a lapos cipő viselése mellett a nagy napon, mint ahányan a magassarkút választják? Szerencsére rengeteg gyönyörű lapos topánka száll versenybe azért, hogy végül őt válasszátok a menyasszonyi ruha mellé, mutatjuk, hogyan érdemes kiválasztani az igazit!

Kiegészítők banner

Korábban már írtunk arról, hogy a tornacipők és a Keds cipők mennyire népszerűbb esküvői kiegészítők, de ha elegánsabb és szolidabb hangulatra vágytok, mint amit a csillogó vagy színes tornacipők képviselnek, döntsetek a visszafogott balerinák mellett. Nyilvánvalóan hosszabb és formásabb lábakat varázsolnak a tűsarkú cipők, mint a lapos sarkú társaik, ám ha nem rövid menyasszonyi ruhában mondjátok ki a boldogító igent, ami mellett általában főszerepet kapnak a tűsarkak, tulajdonképpen nincs funkciója a magas sarkaknak (hacsak az nem, hogy javítanak a tartáson).

Amennyiben a vőlegényetekkel egy magasak vagytok, esetleg ő alacsonyabb nálatok, jó döntés lehet a lapos cipellő, de lehetséges az is, hogy egészen egyszerűen „a lapos a biztos” elvet valló menyasszonyok táborát erősítitek. Nem mindegy az sem, hogy milyen helyszínen tartjátok a polgári esküvőt, hiszen sok szabadtéri helyszín alkalmatlan arra, hogy tűsarkakon vágtassatok át rajta a nagy sürgölődés közepette.

Egy mezőn tuti biztos, hogy minden lépésnél a földbe mélyed majd a magassarkú cipő sarka, egy vízparti esküvőnél pedig szintén elsüllyedhettek a homokban. Erre nem kerül sor, ha a lapos topánkára szavaztok! Nézzük, milyen fazonok közül választhattok!

Jó, ha tudjátok!

A bokapántos darabok kissé szélesítik a bokátokat, a hegyes orrú cipők pedig nyújtják a lábatokat a kerek orrúakkal szemben.

Balerina cipő, kerek orral

Ezeket a darabokat hordják a nők leggyakrabban a hétköznapokon is, csak bepattannak a tavaszi/nyári cipőjükbe, és már úton is vannak. Az üzletekben rengeteg árnyalat fellelhető, de az igazán szép cipők, melyeket a menyasszonyi ruhához is nyugodtan párosíthattok, egy picit különlegesebbek a hétköznapi daraboknál. Lehetnek rajtuk kövek, strasszok, és hímzések is, a lényeg, hogy stílusban és mintában ne térjenek el a menyasszonyi ruhától, és más kiegészítőktől sem.

Fontos!

Bármilyen cipő mellett teszitek le a voksotokat, nagyon fontos, hogy az árnyalatára nagy figyelmet fordítsatok. Ekrü színű ruha mellé nem illik a hófehér cipő, mert ha hiszitek, ha nem, jobban el fog ütni tőle, mintha színes cipőt viselnétek!

Nyitott orrú cipellők

Ugye nem kell külön hangsúlyoznunk, hogy egy ilyen cipőhöz (ahogyan persze a többihez is) elengedhetetlen a tökéletes pedikűr? A lábujjatokon a bőr és a köröm legyen igényes, ápolt, mert így mutattok majd igazán különlegesen a menyasszonyi ruhában. Ennél a fazonnál szintén ezerféle szín, minta és díszítés közül választhattok. A mi véleményünk az, hogy a nyitott orrú cipőhöz nagyon passzol egy kis játékosság!

Miután rátaláltatok a tökéletes cipőre, járkáljatok benne otthon, hogy megtudjátok, nem töri-e fel a lábatokat az eleje. Talán tapasztaltátok már a hétköznapokban is, hogy egy nyitott orrú cipő sokszor nagyobb vízhólyagokat okozhat a lábujjatokon, mint a hátulja a sarkatoknál. Törjétek be a cipőt, és a nagy napon már kényelmesen táncolhattok benne hajnalig.

Hegyes orrú topánkák, vidám színek

A legtöbb menyasszony a hegyes orrú darabokra veti rá magát, valószínűleg ezért van az, hogy ezek között találhatók a legrafináltabb változatok. Ha átlátszó, fátyolos anyagokra, parányi strasszokra, mutatós kövekre és testszínű árnyalatokra vágytok, biztosan találtok majd ilyen cipellőt az idei felhozatalban is. Nézelődjetek a színes példányok között is, mert álomszép púderszínekre bukkanhattok.

Nem árt tudni!

Ha szabadtéri esküvőtök lesz, mindenképpen járjatok utána, hogy a cipőtök anyagát mennyire festi meg a friss, nedves zöld fű, mert bizony gyakran előfordul, hogy egy-egy selyemcipellő már azelőtt fűfoltos lesz, mielőtt a pár eljutna az esküvői fotózásig, vagy kimondaná az igent.

Amennyiben itthon nem találtok megfelelő méretű vagy külsejű menyasszonyi cipőt, nyugodtan nézelődjetek a külföldi márkák között is, csak ügyeljetek rá, hogy a méretek nagy valószínűséggel nem egyeznek meg a hazai méretekkel. Különösen érdekes lehet ez azoknál a menyasszonyoknál, akiknek az átlagostól kicsit eltér a lábméretük, és 34-35-ös vagy éppen 41-es méretnél nagyobb cipőt keresnek.

Keresgéljetek türelmesen, és rá fogtok találni a tökéletes darabra!

Fotók: pinterest.com