Habosbabos Esküvői Magazin > Kiegészítők  > Lapos esküvői cipő – lépkedj magabiztosan menyasszonyként!
Lapos esküvői cipő

Lapos esküvői cipő – lépkedj magabiztosan menyasszonyként!

Gondoltátok volna, hogy legalább annyi menyasszony dönt a lapos esküvői cipő viselése mellett a nagy napon, mint ahányan a magassarkút választják?

Szerencsére rengeteg gyönyörű lapos esküvői cipő száll versenybe azért, hogy végül őt válasszátok a menyasszonyi ruha mellé, mutatjuk, hogyan érdemes kiválasztani az igazit!

Animacik
Hirdetés

Korábban már írtunk arról, hogy a tornacipők és a Keds cipők mennyire népszerűbb esküvői kiegészítők. Ha elegánsabb és szolidabb hangulatra vágytok, mint amit a csillogó vagy színes tornacipők képviselnek, döntsetek a visszafogott balerinák mellett.

Nyilvánvalóan hosszabb és formásabb lábakat varázsolnak a tűsarkú cipők, mint a lapos sarkú társaik. Ám ha nem rövid menyasszonyi ruhában mondjátok ki a boldogító igent, ami mellett általában főszerepet kapnak a tűsarkak, tulajdonképpen nincs funkciója a magas sarkaknak (hacsak az nem, hogy javítanak a tartáson).

Kiegészítők banner

Lapos esküvői cipő 

Amennyiben a vőlegényetekkel egy magasak vagytok, esetleg ő alacsonyabb nálatok, jó döntés lehet a lapos cipellő. Lehetséges az is, hogy egészen egyszerűen „a lapos a biztos” elvet valló menyasszonyok táborát erősítitek. Nem mindegy az sem, hogy milyen helyszínen tartjátok a polgári esküvőt, hiszen sok szabadtéri helyszín alkalmatlan arra, hogy tűsarkakon vágtassatok át rajta a nagy sürgölődés közepette.

Egy mezőn tuti biztos, hogy minden lépésnél a földbe mélyed majd a magassarkú cipő sarka, egy vízparti esküvőnél pedig szintén elsüllyedhettek a homokban. Erre nem kerül sor, ha egy lapos esküvői cipő mellett döntötök! Nézzük, milyen fazonok közül választhattok!

Jó, ha tudjátok!

A bokapántos darabok kissé szélesítik a bokátokat, a hegyes orrú cipők pedig nyújtják a lábatokat a kerek orrúakkal szemben.

Balerina esküvői cipő

Ezeket a darabokat hordják a nők leggyakrabban a hétköznapokon is. Csak bepattannak a tavaszi/nyári cipőjükbe, és már úton is vannak. Az üzletekben rengeteg árnyalat fellelhető, de az igazán szép lapos esküvői cipő, melyet a menyasszonyi ruhához is nyugodtan párosíthattok, egy picit különlegesebb, mint a hétköznapi darabok.

Lehetnek rajtuk kövek, strasszok, és hímzések is. A lényeg, hogy stílusban és mintában ne térjenek el a menyasszonyi ruhától, és más kiegészítőktől sem.

Fontos!

Bármilyen balerina esküvői cipő mellett teszitek le a voksotokat, nagyon fontos, hogy az árnyalatára nagy figyelmet fordítsatok. Ekrü színű ruha mellé nem illik a hófehér cipő, mert ha hiszitek, ha nem, jobban el fog ütni tőle, mintha színes cipőt viselnétek!

Nyitott orrú esküvői cipő

Ugye nem kell külön hangsúlyoznunk, hogy egy ilyen nyitott orrú esküvői cipő mellé (ahogyan persze a többihez is) elengedhetetlen a tökéletes pedikűr? A lábujjatokon a bőr és a köröm legyen igényes, ápolt, mert így mutattok majd igazán különlegesen a menyasszonyi ruhában. Ennél a fazonnál szintén ezerféle szín, minta és díszítés közül választhattok. A mi véleményünk az, hogy a nyitott orrú cipőhöz nagyon passzol egy kis játékosság!

Miután rátaláltatok a tökéletes cipőre, járkáljatok benne otthon, hogy megtudjátok, nem töri-e fel a lábatokat az eleje. Talán tapasztaltátok már a hétköznapokban is, hogy egy nyitott orrú lapos esküvői cipő sokszor nagyobb vízhólyagokat okozhat a lábujjatokon, mint a hátulja a sarkatoknál. Törjétek be a cipőt, és a nagy napon már kényelmesen táncolhattok benne hajnalig.

Hegyes orrú esküvői cipő

A legtöbb menyasszony a hegyes orrú darabokra veti rá magát. Valószínűleg ezért van az, hogy ezek között találhatók a legrafináltabb változatok. Ha átlátszó, fátyolos anyagokra, parányi strasszokra, mutatós kövekre és testszínű árnyalatokra vágytok, biztosan találtok majd ilyen cipellőt az idei felhozatalban is. Nézelődjetek a színes példányok között is, mert álomszép púderszínekre bukkanhattok.

Nem árt tudni!

Ha szabadtéri esküvőtök lesz, mindenképpen járjatok utána, hogy a lapos esküvői cipő anyagát mennyire festi meg a friss, nedves zöld fű, mert bizony gyakran előfordul, hogy egy-egy selyemcipellő már azelőtt fűfoltos lesz, mielőtt a pár eljutna az esküvői fotózásig, vagy kimondaná az igent.

Amennyiben itthon nem találtok megfelelő méretű vagy külsejű menyasszonyi cipőt, nyugodtan nézelődjetek a külföldi márkák között is, csak ügyeljetek rá, hogy a méretek nagy valószínűséggel nem egyeznek majd meg a hazai méretekkel. Különösen érdekes lehet ez azoknál a menyasszonyoknál, akiknek az átlagostól kicsit eltér a lábméretük, és 34-35-ös vagy éppen 41-es méretnél nagyobb cipőt keresnek.

Keresgéljetek türelmesen, a megfelelően lapos esküvői cipő nem holmi esküvői legenda. Rá fogtok találni a tökéletes darabra!

Fotók: pinterest.com

Animacik gyerek

Témába vág

Instax nászútra? Ez lesz a legtrendibb kiegészítőd! Egy nászút olyan élmény, ami egyszeri, különleges és megismételhetetlen. Mint egy tökéletes fotó, amit évek múlva is boldogan vesztek elő, és büszkén néztek rá, mert tudjátok, hogy egyetlen jól elkapott pillanat műve. Ha ránk hallgattok, az Instax n...
Gyerekek az esküvőn – 5+1 igazi troll-sztori! Futkározó karikagyűrűk, összefirkált abroszok, törött dekoráció, színes monoklik. Bizony, rengeteg meglepetés érhet benneteket akkor, ha profi gyermekfelügyelet és animátor szolgáltatás híján a gyerekek az esküvőn szabad kezet kapnak. Folyton rém...
Esküvői fotósarok – Instax Share fotónyomtató segítségével Szükségetek lenne egy szupererőre, amellyel az esküvő összes varázslatos pillanatát azonnal konzerválni tudnátok? Amelynek segítségével azonnal felidézhetnétek az egyszeri és megismételhetetlen élményeket? A mi szupererőnk az Instax, és az Instax Sh...
Gyűrűpárna – Árak, ötletek, inspirációk A gyűrűpárna igen előkelő helyet foglal el az esküvői kellékek díszes sorában. Manapság már rengeteg fazonból, stílusból és színből választhatunk, éppen ezért, a bőség zavarában egyre nehezebb feladat a tökéletes gyűrűpárna mellett letenni a voksun...
Új kollekció részeként debütál a híres kék Manolo Blahnik cipő! Gondoltátok volna, hogy már 10 év telt el azóta, hogy türelmetlenül vártuk a moziban egy zacskó popcorn és egy pohár cola társaságában, hogy felcsendüljön a Szex és New York ezerszer hallott főcímdala? 10 év ide vagy oda, még ma is megdobogtatja a sz...
Új trend! Fehér tetoválás hódít a menyasszonyok körében! A tetoválások kérdésköre többféleképpen is felmerülhet esküvőszervezés közben. Eltakarjuk a korábban magunkra varratott mintákat? Esetleg készíttessünk közös esküvői tetoválást? Karikagyűrű helyett válasszuk a gyűrű tetoválást? Mindegyik nagyon izgal...
Esküvői gyermekfelügyelet vs. animátor szolgáltatás – Van különbség! Biztosan jártatok már olyan esküvőn, ahol a gyerekek úgy rohangáltak a lagzi helyszínén, hogy igazi kihívás volt őket szemmel tartani. Ez így van rendjén, hiszen ők is élvezik a pezsgést és az ünneplést. A több órás lakodalom alatt azonban nagyon nag...
Menyasszonyi fejdíszek típusai – 2019-es körkép! Nem vagytok biztosak abban, hogy illik-e hozzátok és a menyasszonyi ruhátokhoz a fátyol? Szerencsére már nem csak ez az egyetlen esküvői kiegészítő, amit a fejeteken vagy a hajatokban viselhettek, napjainkban egyre divatosabbak a kalapok, és a tiarák...
Jimmy Choo esküvői kiegészítők FANCY KOSZORÚSLÁNYOKNAK Ha rajongtok a Jimmy Choo kiegészítőkért, és olyan szerencsések vagytok, hogy nemsokára koszorúslányok lesztek egy rokonotok vagy barátnőtök esküvőjén, ideje shopping körútra indulnotok. És miért ne vennétek éppen a Jimmy Choo esküvői kiegészítők fel...
Esküvői cipő kiválasztása – árak, tippek, tanácsok! Gondoltátok volna, hogy egyes menyasszonyoknak az esküvői cipő kiválasztása legalább akkora fejtörést okoz, mint az esküvői helyszín lefoglalása vagy a menyasszonyi ruha kiválasztása? Bizony nem egyszerű megtalálni azt a lábbelit, amiről első látásra...