A magas sarkú esküvői cipő sok menyasszony számára igazi mission impossibe. Gyönyörű, nőies, de sokszor lehetetlen viselet. Vannak, akik félnek tőle, vannak, akik rajonganak érte! Szerencsére a magas sarkú cipők széles választékban fellelhetők, és segítünk, hogy mindenki megtalálhatja a számára tökéletes topánt, amiben az oltár elé tipeghet! Ez a kulcsa mindennek! Hisz, ahogy Marilyn Monroe is mondta: „Add a megfelelő cipőt egy nő lábára, és meghódítja a világot!”

esküvői cipő

Magas sarkú esküvői cipő típusok

Ne felejtsétek el, hogy egy magas sarkú esküvői cipő kényelmét nem csak a sarok magassága határozza meg! Számít a sarok típusa is (hasábsarkú vagy ívelt sarkú, hirtelen elvékonyodó vagy tömzsi), a cipő orrának kialakítása (zárt vagy nyitott), a pántok elhelyezkedése, a lábfejetek formája és a rüszt magassága is.

Kiegészítők banner

Törpesarkú:

A legtöbb hölgy örömére, az 1950-es évek cipődivatja mai napig jelen van az aktuális trendekben. Mondhatni, megleltük cipőországban az arany középutat a klasszikus magas sarkú, és lapostalpú cipők között. 2-5 cm-es sarokmérettel sokaknak ideális választás.

Kinek ajánljuk? A törpesarkú cipő remek választás, ha bizonytalannak érezzük magunkat magas sarkakon, de mégis szeretnénk nőies cipőt viselni a nagy napon. Emellett, ha mondhatni kétszer álltunk sorba, amikor a magasságot osztották, szintén ideális a kisebb sarokmérettel rendelkező esküvői cipő. Divatos, nőies és kényelmes!

esküvői cipő
Fotó: pinterest.com

Klasszikus körömcipő:

A magas sarkú esküvői cipő választék legklasszikusabb alapdarabja a körömcipő. 5-8 cm közötti sarokmagassággal rendelkezik, tökéletes vádlit formál, megváltoztatja viselője testtartását, férfiak és nők egyaránt imádják a látványt, amit nyújt.

Kinek ajánljuk? A klasszikus körömcipő azoknak a legideálisabb választás, akik rendelkeznek már némi magas sarkú cipő viselési rutinnal, akár a hétköznapok során is. Sokan azért voksolnak mellette, mert elég nőies, ám mégsem szárnyalják túl benne a hölgyek a vőlegények magasságát.

menyasszonyi cipő
Fotó: pinterest.com

Tűsarkú:

Tűsarkú cipőnek mondjuk az összes 8-12 cm sarokkal rendelkező darabokat. Extrán nőies, igazi díva-szimbólum. Figyelemfelkeltő, veszélyesen csábos lábbeli.

Kinek ajánljuk? Csakis profiknak! Ehhez a magas sarkú esküvői cipőhöz magabiztosság kell, hisz nincs annál kellemetlenebb, mint amikor valaki inog a cipőjében. Márpedig, itt nagy a veszély. Ez az instabil cipellő csakis stabil járással párosulhat!

Esküvői cipő

Platform:

Először is, jöjjenek a sokkoló adatok! Egy platformos cipő általában 12-20 cm-es sarkakkal van felszerelve, amihez minimum 3-5 cm-es talpvastagság párosul. Mondhatni, több emelettel is megnyújtja viselőjét. Kétség kívül, minden szempár a menyasszony lábaira fok fókuszálni egy ilyen topánban!

Kinek ajánljuk? Az igazán vakmerőeknek! Bár igaz, hogy a talp vastagság kompenzálja némileg az extrém sarokmagasságot, de attól még a talajtól igen távol kerülünk egy ilyen cipőben. A magabiztos viselés mellett kell, hogy rendelkezzen kellő exhibicionizmussal a menyasszony, aki viseli.

esküvői cipő
Fotó: pinterest.com

Táncos cipő:

A speciális táncos cipők egyre többször kerülnek előtérbe az esküvőkön. Magasságuk általánosságban megegyezik a klasszikus körömcipőével, ám kialakításának köszönhetően sokkal flexibilisebb, és jobban tartja a bokát is.

Kinek ajánljuk? Nem csak táncosoknak, de elsősorban táncoslábúaknak! Ha menyasszonyként sem szeretnétek lemondani a táncparkett ördöge megtisztelő címről, szeretnétek magabiztosan részt venni a lagziban anélkül, hogy korlátozna benneteket a magas sarkú esküvői cipő, a táncos cipőket nektek találták ki.

magas sarkú esküvői cipő
Fotó: pinterest.com

Így viseld a magas sarkú esküvői cipődet!

Ha első ránézésre (és felpróbálásra) megtaláltátok az ideális magas sarkú esküvői cipőt, van még néhány apró lépés, amivel magabiztosabbá tehetitek lépteiteket!

  1. Gyakoroljatok! Az első és legfontosabb, hogy használjátok a cipőt a nagy nap előtt. Sétálgassatok benne otthon a lakásban, ahol nem koszolódik.
  2. Törjétek be! Igen, mint a vadlovakat… Viseljétek minél hosszabb ideig a cipőt az esküvő előtt. Ehhez az is elég, ha film nézés közben rajtatok van a cipő. Fontos, hogy puhuljon, formálódjon, felvegye lábatok alakját.
  1. Szerezzetek be sarokvédőt! Abban az esetben, ha lesz szabadtéri része az esküvőnek, ahol fűben, nyílt terepen kell sétálnotok, nyugodtan szerezzetek be áttetsző sarokvédőt (online is rendelhető, vagy táncos cipő boltokban is árulják). Ezzel észrevétlenül tudjátok védeni a cipőt, miközben stabilabbak is lesztek benne.
  2. Vigyétek magatokkal a ruhapróbára! Igen, a cipő hamarabb kell, mint a ruha. Meghatározza a ruha hosszát, és már a próbák alatt is gyakorolhatjátok a mozgást.
  3. Vegyetek zselépárnát! Sosem árt. Még a legkényelmesebb magas sarkú esküvői cipő is kényelmetlenné válhat jópár óra után. Könnyíthettek sajgó lábatokon egy cipőbe rejthető zselépárnával.
Hirdetés

Jó tudni! Alap esetben is 1-1,5-szeres súly nehezedik egy-egy lábfejre séta közben, ami aktív mozgás (futás, táncolás) esetén 3-4-szeres is lehet. Magas sarkú cipőben ez a súlyemelkedés a lábujjakra és az első párnácskákra koncentrálódik, így érdemes a testsúlyunkat is figyelembe venni a magas sarkú esküvői cipő kiválasztásakor.

Egy magas sarkú esküvői cipő csodás kiegészítője lehet a menyasszonyi viseletnek, főleg, ha megtaláltuk a tökéleteset. Extra magabiztosságot, sőt, extra nőies kisugárzást is kölcsönöz.

Borítókép: http://mybridalgown.blogspot.com/