Nem vagytok biztosak abban, hogy illik-e hozzátok és a menyasszonyi ruhátokhoz a fátyol? Szerencsére már nem csak ez az egyetlen esküvői kiegészítő, amit a fejeteken vagy a hajatokban viselhettek, napjainkban egyre divatosabbak a kalapok, és a tiarák is. Ezek közül biztosan rátaláltok majd arra, ami igazán jól áll nektek, mert a menyasszonyi fejdíszek mindegyike különféleképpen variálható, és mindenféle színben kaphatóak.

Hirdetés

Az alábbi kiegészítőkkel szinte biztosan fogtok találkozni, amikor kiválasztjátok a menyasszonyi ruhátokat, a hozzá tartozó cipőt, és az esküvői ékszereket:

 • Fátyol
 • Virágkorona
 • Hajpánt és fejpánt
 • Hajfésű és hajtű
 • Tiara
 • Kalap

Első hallásra nem tudtok választani közülük? Sebaj! Segítünk nektek eligazodni a menyasszonyi fejdíszek rengetegében!

Kiegészítők banner

Menyasszonyi fejdíszek kiválasztása

A menyasszonyi fejdíszek kiválasztásánál a fő szempont a menyasszonyi ruha stílusa, és fazonja. Ehhez kell megtalálni azt a fejdíszt, amely megfelelően passzol hozzá. Manapság már nincs olyan szabály, ami szigorúan előírná, hogy mit viseljetek, ezért a gazdagon díszített, és a visszafogottabb darabok is abszolút szóba jöhetnek.

A kiválasztott fejdísz színére, és hangulatára azonban mindenképpen ügyelni kell, mert nem mutat szépen, ha nagyon eltér a menyasszonyi ruhától, és persze a személyiségetektől.

A kristályokkal, kövekkel, gyöngyökkel, flitterekkel díszített darabok mellett a virágdíszek is nagyon divatosak, illetve a letisztult fém ékszereket is imádják a menyasszonyok. Az arany, ezüst, óarany, és a rozé színek egyaránt jó választásnak tűnhetnek.

Menyasszonyi fejdíszek

Menyasszonyi fejdíszek hosszú és rövid hajhoz

A fejdíszek többsége hosszú és rövid hajhoz egyaránt passzol, kivéve talán azokat a kontytűket, amelyeket egy rövid hajú menyasszony hiába is akarna a hajába erőltetni. Az is nagyon fogós kérdés, hogy a hosszú vagy félhosszú hajat feltűzve, vagy kiengedve viselje a menyasszony.

Sokan úgy gondolják, hogy egy hajnalig tartó lakodalomhoz érdemesebb inkább feltűzött hajat készíttetni, ám ha egyszer a fejetekbe vettétek, hogy ti hosszú hajjal, hercegnőkét szeretnétek az oltár elé vonulni, akkor biztos, hogy senki nem fog tudni lebeszélni benneteket erről.

Tipp!

Abban, hogy melyik számotokra a legelőnyösebb frizura és fejdísz, segíthet egy profi fodrász, akihez többször is elmehettek próbahajat készíteni. Így nem kell az esküvő napjáig azon aggódni, hogy milyen lesz a hajatok a nagy napon, és kiderül számotokra az is, hogy a hétköznapokban milyen számotokra a tökéletes hajkorona.

Menyasszonyi fejdíszek

Menyasszonyi fejdíszek típusai

A fátyol

A menyasszonyi fejdíszek közül a legnépszerűbb egyértelműen a fátyol, amely mellett más ékszerek is helyet kaphatnak a menyasszonyok hajában. A fátylaknak többféle típusát ismerjük, így természetesen nem mindegy, hogy milyen menyasszonyi ruhához milyen típusú fátylat párosítotok. Az áruk 5000-50000 Ft között változik.

Típus szerint így csoportosíthatjuk a fátylakat:

 • Arcfátyol
 • Középen húzott fátyol
 • Körfátyol
 • Mantilla vagy spanyol fátyol
 • Júlia fátyol
 • Birdcage vagy madárkalitka fátyol
 • Színes vagy ombre fátyol

Fontos!

A menyasszonyi fátyol történetéről, anyagáról, feltűzéséről és viseléséről tudj meg mindent ide kattintva!

Menyasszonyi fátyol

A virágkorona

A virágkorona az egyik legnagyobb kedvenc a fejdíszek közül az utóbbi években, köszönhetően annak, hogy egyre divatosabbak a bohém, laza vintage esküvők. Ezekhez nagyon jól passzolnak a selyem vagy élő virágokból készített koronák. A szivárvány minden színében lehet őket kapni, tehát a menyecskeruhához és a menyasszonyi ruhához is viselhetitek őket. Egy profi virágkötő élő virágból is elképesztő kompozíciókat tud készíteni, így akár egy komplett kövirózsa családot is viselhettek a hajatokban.

Ezek a virágkoronák hosszú és rövid hajon is nagyon jól mutatnak, de arra ügyeljetek, hogy a virágok mérete is számít a koronák esetében. Ha kis körméretű fejetek van, akkor a kisebb fejű virágok állnak nektek jobban. Ez csak azért fontos, mert a virágok ugyan szépen kiemelhetik az arcvonásaitokat, de nem lenne szerencsés, ha túlságosan magukra terelnék a násznép figyelmét. Egy virágkorona ára nagyjából 5000-15000 Ft között mozog.

Fontos!

Nem tudjátok, hogy illik-e a személyiségetekhez a virágkorona? Ha nem vagytok biztosak benne, akkor menjetek el egy kínai üzletbe, ahol pár száz forintért vásárolhattok magatoknak egy egyszerű darabot, amivel nyugodtan kísérletezhettek otthon. Így az esküvő előtt már beszerezhettek, vagy köttethettek egy jobb minőségű, csodaszép koronát.

Virágkorona

Menyasszonyi hajpántok és fejpántok

A fejpántok és a hajpántok szintén nagyon jól állnak a hosszú és rövid hajú menyasszonyoknak egyaránt. Készülhetnek gyöngyből, csipkéből, vagy akár kristályokból is, nagyon nem lehet velük mellélőni. A fejpántok jobban illenek azokhoz a menyasszonyi ruhákhoz, amelyek bohém, vagy romantikus stílusúak, sőt, a hippi stílust idéző fazonokhoz egyszerűen telitalálat egy-egy ilyen fejdísz. Egy fejpánt vagy egy hajpánt ára kb. 2500-10000 Ft.

Ha a hajpántot megfelelően rögzítik a hajatokban, akkor segíthet leszorítani a kósza tincseket, és jó esetben benne is marad a lagzi végéig. Így ha lekerül a fátyol a fejetekről, akkor is marad egy szép dísz a hajatokban. Nagyszerű lesz, meglátjátok!

Menyasszonyi hajpánt és fejpánt

Hajfésűk és hajtűk

Egy lazán és egy szorosan elkészített kontynak is a legszebb éke lehet egy hajfésű, vagy hajtű. Bizonyos fátyol típusokhoz remekül passzolnak, és a félhosszú hajhoz is kiváló választás lehet bármelyik. Többféle színben is kaphatóak ezek a szépségek, de fontos, hogy tudjátok róluk, hogy bár beszerezhettek néhány száz forintos darabokat is, ezek nem biztos, hogy bírni fogják az esküvő napján a megpróbáltatásokat.

Érdemes rászánni egy akkora összeget, amiért már komolyabb ékszert vásárolhattok magatoknak, és így eltehetitek majd emlékbe a nagy nap után.

Tudtátok?

A menyasszonyi fátyol után a hajfésű a második legnépszerűbb menyasszonyi fejdísz. A menyasszonyok egyszerűen imádják, van, aki egyetlen nap alatt 3-4 különböző darabot visel a hajában! Az ára nagyjából 3000 és 15000 Ft között van.

Menyasszonyi hajtű és hajfésű

Menyasszonyi tiara

Akárcsak Meghan Markle menyasszonyi tiarája, úgy minden tiara a figyelem középpontjába kerül, amint egy olyan menyasszony viseli a fején, akihez úgy passzol egy ilyen csodás menyasszonyi fejdísz, mint Carrie-hez a híres Manolo. Persze valószínűleg a ti tiarátok nem lesz majd olyan értékes darab, mint Meghan koronája, de attól még lehet elképesztően szép.

Választhattok gyönggyel díszített, és kristályokkal kirakott darabot is, csak nagyon figyeljetek rá, hogy passzoljon a menyasszonyi ruha díszítéséhez.

Jó tanács!

Ügyeljetek rá, hogy a tiarának ne legyen túl nagy a súlya, így nem kell majd azzal bajlódnotok egész nap, hogy ne szánkázzon le a fejetekről ez a mesés ékszer!

A tiarák ára elég változó, kb. 5000 és 20000 Ft között mozognak.

Menyasszonyi tiara

Menyasszonyi kalapok

A kalapok már nem csak a letűnt korok esküvői kiegészítői. Egyre divatosabbak a '30-as évek merész fejfedői, ráadásul feldobnak egy egyszerű, letisztult stílusú menyasszonyi ruhát is. Ha úgy érzitek, hogy szívesen viselnétek menyasszonyként kalapot, és illik is a személyiségetekhez, mi azt tanácsoljuk, hogy vágjatok bele.

Próbálgassátok fel a menyasszonyi ruhaszalon összes kalapját, és pózoljatok a tükör előtt a legképtelenebb verziókkal is. Nemcsak jó móka, de izgalmas küldetés is lesz.

Jó tanács!

Azoknak a menyasszonyoknak, akik egy magasak vagy magasabbak a vőlegényüknél, nem ajánljuk a kalap viselését, mert így akár 5-10 centivel is megnőhet a magasságuk. Persze ha benneteket ez nem zavar, akkor csak rajta, viseljetek bátran kalapot!

A kalapok ára elérheti akár a 30000 Ft-ot is.

Menyasszonyi kalap

Olyan menyasszonyi fejdíszek is megtetszettek nektek, amelyekre korábban rá sem néztetek? Ettől olyan szép dolog az esküvőszervezés. Sosem tudhatjátok, hogy milyen izgalmas újdonsággal találjátok szemben magatokat. Hajrá, kezdődjön a fejdísz próbálgatás!