A menyasszonyi kesztyű eleganciát, stílust, sikkes megjelenést kölcsönöz minden menyasszonynak, ezért is keresik egyre többen, ezt az izgalmas kiegészítőt. Lassan annyi verzióból választhatunk, mint amennyi bon-bon kacsingat ránk egy csokiboltban. Most viszont ahelyett, hogy összemaszatolnánk a kezünket, húzzunk fel egy csinos menyasszonyi kesztyűt, és indulhatunk is az oltár felé!

Kiegészítők banner

Mi alapján válasszunk menyasszonyi kesztyűt?

Nem mindegy, hogy milyen kialakítású, milyen hosszúságú és milyen anyagú egy menyasszonyi kesztyű. Nem csak a menyasszonyi ruhához kell passzolnia, hanem figyelembe kell vennünk kézfejünk méretét, karunk-alkarunk vastagságát is. Ugyanúgy, ahogy egy szoknyánál sem mindegy, hogy hol „vágja ketté” a lábunkat vizuálisan, egy kesztyűnél is figyelni kell az apró részletekre, hogy igazán előnyös legyen.

Fotó: vintagebridemag.com.au/

Menyasszonyi kesztyű fazonok

A menyasszonyi kesztyű formáját tekintve alapvetően ujjainak számában és a kesztyű szárának hosszában különbözhet.

Ujjas vagy ujjatlan: Az ötujjas kesztyű igazi elegáns, letisztult megjelenést kölcsönözhet a menyasszonynak, de fontos figyelembe venni, hogy a hosszabb, vékonyabb ujjú aráknak áll igazán előnyösen. Ha valakit rövidebb praclival áldottak meg, célszerűbb az ujjatlan menyasszonyi kesztyű mellett döntenie. Persze a kesztyű ebben az esetben is kapaszkodik kacsónkhoz, általában a középső ujjat kell átbújtatni egy kis hurkon. 

Hirdetés

Csukló – alkar – vagy felkarkesztyű: A választásotokat befolyásolhatja ebben az esetben a ruha pántjának megléte, és a karotok vastagsága is. Egy vékony karú ara megjelenését csodásan kiegészítheti egy felkarkesztyű, amolyan Audrey Hepburn stílusban. Picit erősebb alkathoz jobban passzol az alkarkesztyű, vagy a csuklókesztyű. Ha a ruhának van pántja, mindenképp rövid kesztyűt válasszatok, az igazán hosszú szárú kesztyűk a pánt nélküli ruhákhoz passzolnak igazán.

Fotó: pinterest.com

Klasszikus anyagválaszték

Azon túl, hogy el kell dönteni milyen fazonú menyasszonyi kesztyű az ideális számotokra, fontos meghatározni, hogy milyen anyagból készüljön kacsótok dísze. Leginkább a ruhátok anyagával, és az esküvő stílusával kell harmonizálnia.

  1. Csipke: Csodásan passzol vintige stílusú, Provence ihlette és erdei esküvőkhöz is.
  2. Tüll: Tökéletes hagyományos, letisztult esküvői hangulathoz.
  3. Szatén: Királylányos menyasszonyi ruhák elengedhetetlen kiegészítője.
  4. Bőr: Vadulhattok egy vagány bőrkesztyűvel motoros esküvőn, de a menyasszonyi farmerkabátot is feldobhatjátok vele.
  5. Kötött: Bizony, kötött kesztyűt is viselhettek, főleg, ha téli esküvőtök lesz, vagy oda vagytok a skandináv hangulatért.

Menyasszonyi kesztyű árak

Ha bérlitek a menyasszonyi ruhátokat, a legtöbb esetben pár ezer forintért bérelhettek menyasszonyi kesztyűt is hozzá. De akkor sem kell megijednetek, ha saját kesztyűt szeretnétek, mert egyszerűbb fazonokat 3000 forint környékén beszerezhettek, míg egy igazán díszes kesztyű sem szokta meghaladni a 10.000 forintot.   

Bátran merjetek válogatni a menyasszonyi kesztyűk véget nem érő kínálatában, mert egy igazán látványos és egyedi kiegészítője lehet a megjelenéseteknek, és sokszor az ilyen „apróságok” teszik fel az i-re a pontot.