Amikor kislányként a tükör előtt menyasszonyosat játszottunk anyukánk cipőjében botladozva, fehér lepedőben körbetekerve, párnahuzat-fátyolban, már csak egy menyasszonyi tiara hiányzott az összképből. Egy csodálatos fejdísz, mely megkoronázza egy ara megjelenését. A fejdísz, mely a bennünk élő királylányt valósággá formálja, életünk egyik legszebb napján.

Kiegészítők banner

Menyasszonyi tiara viselése

Egy menyasszonyi tiara megkíván egyfajta megjelenést, viselést, magatartást egy menyasszonytól. Ha kívül királylányok vagyunk, legyünk belül is azok! Ha nincs meg ez az összhang, szinte üvölteni fog a diszharmónia.

Azonban a királylányos megjelenés korántsem unalmas, vagy éppen sablonos. a 21. század menyasszonyai bátran lehetnek letisztult királylányok, romantikus királylányok, habosbabos királylányok, és ehhez igazodva választhatnak egyre több stílusú menyasszonyi tiara közül. 

menyasszonyi tiara
Fotó: pinterest.com

Menyasszonyi tiara típusok

Kezdjük rögtön a legelején. A klasszikus tiara úgynevezett Viktória-ívű, felfelé csúcsosodó remekmű. Általában szemkápráztató csillogást biztosítanak a strasszok, és csillogó kövek, melyekkel az egész fejdíszt dekorálják. Érdemes figyelembe venni, hogy egy ekkora tiarához mindenképpen nagy konty dukál.

Ennek egyfajta kistestvére is nagyon kedvelt a menyasszonyok körében, a csillogós, hajpánt fazonú tiara. Ebben az esetben, ugyanabban a köves díszítésben gyönyörködhetünk, de egy jóval szolidabb méretben. Ez előnyösebb azoknak az aráknak, akiknek kisebb konty kivitelezhető a hajukból, vagy szeretnék félig kiengedni hajkoronájukat.

Hirdetés

Egy erdő mélyén megbújva is lehet hercegnősen mesés egy menyasszony, ezért egészen elképesztő természet ihlette tiarák díszíthetik azoknak az aráknak a fejét, akik szeretnének a tavitündérek között királylányok lenni.  Ez a fajta menyasszonyi tiara megengedi a laza frizurát, hisz a levelekből, indákból és virágokból megformált fejdísz tökéletes egyensúlyt teremt a laza természetesség és klasszikus elegancia között.

Az elmúlt években egyértelműen első a divatban a rosegold árnyalat, mely megmutatkozik a menyasszonyi tiarák trendjében is.  

esküvői tiara
Fotó: pinterest.com

Jó tanácsok, melyeket érdemes figyelembe vennetek

  • Menyasszonyi tiara választásánál az elsődleges szempont, a fejetek mérete. Ha túl keskeny az arcotok, és túl nagy a tiara, könnyen megboríthatja a vizuális egyensúlyt.
  • Minél hamarabb szerezzétek be a tiarát, és vigyétek el a fodrászotoknak, hogy a fejdíszhez viszonyítva találjátok ki a menyasszonyi frizurát. Fontos, hogy harmonizáljanak a stílusok.
  • Csináltassatok (akár többször is) próbafrizurát, és viseljétek pár órán keresztül a tiarát, hogy kiderüljön mennyire kényelmes, mekkora a súlya hosszútávon, és, hogy mennyire lehet stabilan rögzíteni.
  • A fátylatokat – ha lesz – ne közvetlenül a tiarához rögzítsétek. Biztonsági okokból a fátyol legyen a menyasszonyi tiara alá rögzítve külön, így látványban senkinek nem fog feltűnni, de könnyeb lesz külön kezelni a két fejdíszt.
  • Egy menyasszonyi tiara annyira hangsúlyos éke a megjelenéseteknek, hogy érdemes a kevesebb néha több alapelvéből kiindulni. Kerüljétek a nagy fülbevalókat és nyakláncokat. Inkább válasszatok egy stílusában harmonizáló karkötőt, vagy övet, a menyasszonyi ruha derekára.
  • A tiarán és a ruhán köszönjenek vissza ugyanazok a stílusjegyek, hogy igazán meglegyen az összhang.
tiara esküvőre
Fotó: pinterest.com

Menyasszonyi tiara árak

A menyasszonyi tiara árát befolyásolni fogja a mérete, a díszítettsége, az egyedisége és a minősége. Most tekintsünk el a valódi gyémántokkal és drágakövekkel díszített királyi daraboktól, melyek árából egy kisebb kastélyt is vásárolhatnánk, és maradjunk inkább a középkategóriájú fejdíszeknél.

Egy hagyományos, nagyobb méretű tiara 6000-10.000 forintba kerül, míg ennek a kisebb változatát már 3000-5000 forint környékén is beszerezhetjük. A természet ihlette tiarákból még mindig szerényebb a választék, de azért találhattok néhányat 5000-15.000 forint környékén.

Azonban ebben a kategóriában a legtöbb menyasszony egyedi tiarát készíttet – sokszor festett bőrből, drótból és fémből készítik – melynek ára inkább 25.000-30.000 forint környékén alakul.

menyasszonyi tiara árak
Fotó: pinterest.com

A menyasszonyi tiarákat beszerezhetitek menyasszonyi ruha szalonokban, rendelhetitek online áruházakból, találhattok bizsu üzletben is néhányat, vagy felkereshettek olyan szolgáltatót is, aki egyedi tiarát készít nektek, az elképzeléseitek alapján.

Egy menyasszonyi tiara valóban igazi megkoronázása lehet egy ara megjelenésének, és a gazdag választéknak köszönhetően az is megtalálhatja a tökéletes darabot, aki az 1-10-es királylánysági listán, „csak” 5-ösre értékeli magát. A hercegeteknek úgyis ti vagytok a legnagyobb királylányok a világon!   

Borítókép: www.hellomagazine.com