Rapid esküvői kérdezz-felelek menyasszonyoknak – Rengeteg kérdés merül fel egy esküvő szervezése közben, és bizony nem könnyű mindegyikre megtalálni a helyes választ. Kérdéseitekre most rövid, praktikus tanácsokat igyekszünk adni, reméljük, hasznosnak találjátok majd!

Hirdetés

Nagy vonalakban már elterveztétek az esküvőtöket, de az apró felmerülő problémákra már régóta keresitek, de nem találjátok a megoldást? Ezer cikket elolvastatok a témában, de a bőség zavara most csak megnehezíti a döntést? Összeírtunk nektek néhány tippet erre az esetre. Ha ezeket követitek, túllendülhettek a mélyponton!

Hogyan oldhatjátok meg a legegyszerűbben a nyitótánc kérdését?

Ha szívesen táncolnátok nyitótáncot a lagzi elején, de féltek a túlzottan nehéz tánclépésektől, válasszatok érzelmes, lassú zenét a tánchoz, vagy ha jobban kedvelitek a modern számokat, készüljetek vicces koreográfiával! Ha tanácstalanok vagytok, kérjétek ki egy tánctanár véleményét az ügyben!

pixabay.com

Egyszerű, stílusos és egyedi tortára vágyunk. Merre induljunk?

Ha nem szeretnétek túl csicsás esküvői tortát, mindenféle csillogós, gyöngyös marcipánnal, válasszatok helyette más díszítési stílust. Kérjétek meg a cukrászt, hogy mutasson egyszerű, visszafogott, de elegáns technikákat. Nagyon divatosak most a „naked” torták, melyeken csak egy vékony máz van, így még a piskóták is átlátszanak. Ha színes krém mellett teszitek le voksotokat, szuper lehet az összhatás.

pixabay.com

Nem tudunk megegyezni abban, hogy milyen vendégváró zenét válasszunk. Mit tanácsoltok?

Mit gondoltok, mennyire fontosak egy esküvőn a vendégváró zenék? Bizony, szinte lényegtelen, hogy milyen zene szól, amikor kezd összegyűlni a vendégsereg. Az emberek köszöntik egymást és beszélgetnek, hiszen egy ilyen alkalom remek arra, hogy azok is összefussanak, akik talán egy évben egyszer látják csak egymást. Tartalékoljátok az energiát más feladatok elvégzésére.

Magam szeretném elkészíteni a menyasszonyi csokrot. Bele merjek vágni?

Mindenképpen! Ha szívesen büszkélkednél azzal, hogy te magad készítetted el a menyasszonyi csokrodat, nyugodtan vágj bele! Ha nem vagy virágkötő, akkor is szuper csokrot készíthetsz, ha 1-2 nappal a szertartás előtt a piacon vásárolsz fehér és rózsaszín fürtös rózsákat, és összeválogatod őket egy kerek csokorba. Ha hűvös, sötét helyen, vízben állnak a rózsák, könnyedén kibírják majd a nagy napon. Egyedi, DIY megoldás.

Hogyan spórolhatnánk a szertartás költségein?

A házasságkötő terem használatáért sajnos majdnem mindenhol fizetni kell, és ha a fővárosban szeretnétek egybekelni, tudnotok kell, hogy nem minden kerületben tartanak mindennap esketést. Tájékozódjatok jó előre a lehetőségekről, járjatok utána, hogy hol milyen szolgáltatást vehettek igénybe, és foglaljátok le időben a számotokra legkedvesebb időpontot!

Bevállaljuk a külföldi leánybúcsút?

Miért ne? Ha külföldön szeretnétek tartani a leány- vagy legénybúcsút, foglaljatok minél hamarabb szállást, nézzétek meg, hogy mivel szeretnétek utazni, és keressetek valami jó programot. Nem kell félnetek attól, hogy nem hazánkban buliztok, hiszen ez is olyan, mint egy mini nyaralás.

Kiegészítők banner

Hogyan számoljuk ki, hogy elég nagy lesz-e az étterem a lagzihoz?

Nem mindegy, hogy mi alapján választjátok ki a lakodalom helyszínét. Ha már tudjátok, hogy hány vendéget szeretnétek meghívni, számoljátok rá a zenekart is, és nézzétek meg, hogy elég lesz-e a hely a tánchoz. Sok helyen jóval magasabb vendégszámra próbálják eladni a helyet, mint ahány ember befogadására az valóban alkalmas.

Kismama vagyok, és nemsokára egybekelünk. Kölcsönözzem a ruhát vagy varrassam?

Fontos kérdés, hogy egy kismama kölcsönözzön vagy varrasson-e menyasszonyi ruhát. Ha még messze van az esküvő, és féltek, hogy a pocakotok nem fér majd el kényelmesen a ruhában, három megoldás közül célszerű választani. Kerestek egy varrónőt, aki bármikor rátok alakítja a ruhát, görög stílusú, mell alatt bővülő darabot néztek magatoknak, vagy felkerestek egy kismamaruha tervezőt, és az ő segítségét kéritek. Mindhárom út járható, csak el kell döntenetek, hogy melyik megoldás a legszimpatikusabb.

pixabay.com

Hogyan válasszunk esküvői fotóst? Tanácstalanok vagyunk.

A fotós kiválasztásánál az a legfontosabb szempont, hogy lássátok, milyen képeket készít. Nem érdemes az internetről találomra rámutatni valakire, ha az ismerőseitek nem tudnak nektek senkit ajánlani, akkor is sokkal jobban jártok, ha esküvői fórumokat olvasgattok, és megfogadjátok a többi menyasszony tanácsát!

Hogyan dobjam fel a rövid menyasszonyi ruhámat?

A rövid menyasszonyi ruhákat könnyű feldobni valamilyen különleges kiegészítővel. Vásároljatok hozzá vidám, színes magas sarkú cipőt! Ne ijedjetek meg a merész árnyalatoktól, fantasztikus lesz az összhang, ha a csokrotokban is visszaköszön a választott szín.

Fel a fejjel! Rövidesen folytatjuk rapid kérdezz-felelek cikkünket, de addig is írjátok meg nekünk nyugodtan kommentben, hogy ti hol akadtatok el az esküvőszervezésben, mi pedig igyekszünk hasznos tippeket adni, hogy gördülékenyen menjen a nagy nap!