Képzeljétek magatok elé a jelenetet, ahogyan a csillogó, fehér homokban sétáltok menyasszonyi ruhában, míg a tenger hullámzik mellettetek. Ez a tengerparti esküvő! Van ennél romantikusabb? Gyertek velünk, nézzétek meg a legszebb beach menyasszonyi ruhákat és kiegészítőket, és találjátok meg a kedvenceteket!

Kiegészítők banner

Ha úgy döntöttetek, hogy egy tengerparti esküvő nélkül olyan sivár lenne a közös életetek, mint Tomnak Jerry nélkül, ideje felfedező körútra indulni.

Tengerparti esküvő – a tökéletes ruha és kiegészítők

Mi két kiindulási pontot szeretnénk javasolni nektek a beszerző körúthoz, csak rajtatok múlik, hogy melyiket választjátok.

1. Középpontban a menyasszonyi ruha

Nézzétek ki a tökéletes ruhát, aztán mérlegeljétek, hogy milyen kiegészítők illenek a stílusához. Érdemes olyan menyasszonyi ruhát választani, ami nem szorítja ki belőletek a szuszt, és aminek könnyű a súlya, az abroncsot pedig – talán mondanunk sem kell – felejtsétek el. Játszhattok a ruha hosszával vagy kivágásával is, így éppen olyan mutatós lehet egy rövid menyasszonyi ruha a homokban, mint egy hátul mélyen dekoltált darab.

Nem kell ragaszkodnotok a hófehér színhez, mert az igazán kevés menyasszonyon mutat tökéletesen, egy mélyebb, melegebb tónusú ekrü jobb választás lehet, főleg, ha a bőrötök egy picit már lebarnult!

A csipke mindenképpen jó döntés, akkor is, ha az egész ruha ebből készül, és akkor is, ha csak a felső részben kap helyet, ugyanakkor a tengerparti esküvőkhöz gyakran választanak a menyasszonyok kissé átlátszó, fátyolszerű anyagból készült ruhát, nem véletlenül, hiszen nem baj, ha kissé szellőzik a ruha a tűző napon. A tengerparti esküvő stílusát a helyszín egyértelműen meghatározza, hiszen a vízpart és a homok lazább, bohémebb hangulatot feltételez, ehhez kell passzolnia a ruhának is.

2. Középpontban a kiegészítők

Szerezzetek be egy (vagy több) igazán rendhagyó vagy különleges kiegészítőt, és keressetek hozzájuk menyasszonyi ruhát. A megfelelő kiegészítőkre lehet, hogy hetekig vadásznotok kell, de meglátjátok, megéri!

Nem mindig a ruhának kell a középpontban állnia, sok menyasszony számára többet jelent, ha egy olyan régi álma válik valóra, mint hogy az esküvőjén napernyőt, szalmakalapot, virágkoronát, vagy kagylós tiarát viseljen. Persze a csokor – akárcsak a tiara – készülhet kagylókból és tengeri csillagokból, sőt, nagyon jó, ha ezek a kis díszítőelemek több helyen is visszaköszönnek.

A cipők között is érdemes alaposan körülnézni, mert ugyan szinte biztos, hogy a szertartás végére egy tonna homokot önthettek majd ki belőlük, de lehetséges, hogy egy lapos csipkecipőbe lesztek szerelmesek első látásra.

Az egyik legizgalmasabb tengerparti kiegészítő a lábékszer, ami sokkal több egy egyszerű bokaláncnál. Készülhet kagylókból, csipkéből, virágokból és gyöngyökből is, a funkciója pedig tulajdonképpen csak annyi, hogy körülöleli a bokátokat, viszont nagyon mutatós!

A virágkoronák szinte bármilyen árnyalatban kaphatóak (még feketében is, bár ezt a színt nem annyira ajánljuk a tengerparti esküvőhöz), és egy lazán fonott kontyban elképesztően romantikus hatást keltenek. Ugyanilyen hangulatúak a fehér csipke napernyők is, melyek szuper kiegészítői lehetnek akár a tengerparti esküvő fotózásának is. Az ilyen bájos kiegészítőket érdemes középpontba helyezni, és ezután elkezdődhet a nagy menyasszonyi ruha varázslat.

Azért arra figyeljetek, hogy a kiegészítőket mindenképpen vigyétek magatokkal a ruhavásárláshoz, hogy össze tudjátok őket párosítani – ha kell, többször is. Ha kedvet kaptatok a tengerparti esküvőhöz, nincs más hátra, mint bebarangolni virtuálisan a világ legszebb partjait, hogy ki tudjátok választani a tökéletes helyszínt.