A lánybúcsú már kitörölhetetlen része a mi esküvői szokásainknak is, de az elmúlt években egyre több baráti társaságban merül fel a kérdés, hogy legyen-e a lánybúcsú külföldön? Persze amerikai vígjátékokban nézve eszméletlenül jónak tűnik, ahogy a csajcsapat koktélozgat egy tengerparton, na de hogy is néz ki ez a valóságban? Járjunk utána!

Leánybúcsú külföldön – alapvető szempontok

Még mielőtt fejest ugranánk a repülőjegy keresésbe és szállásvadászatba, tisztázzunk egy-két alapvető kérdést, hogy egyáltalán szóba jöhet-e a lánybúcsú külföldön.

 1. Van-e rá anyagi keret? Bármennyire is romantikátlan, ez az első és legfontosabb kérdés. A lánybúcsút hagyományosan a koszorúslányok, azaz a barátok fizetik, a menyasszony költségeivel együtt. Tehát, ha szeretnétek, hogy a lánybúcsú külföldön legyen, először is számoljátok ki, hogy milyen büdzséből gazdálkodhattok.
 2. Szeretné-e a menyasszony? Nincs két egyforma esküvő és nincs két egyforma lánybúcsú sem. Nagyon fontos, hogy a menyasszony ne érezze magát kellemetlenül a bulin, így nem csak a feladatokat és játékokat kell az ara személyiségéhez hangolni, de a lánybúcsú helyszínét is.
 3. Van-e rá idő? A lánybúcsú külföldön tarthat egy napig, de akár lehet többnapos nyaralás is. Mindenképp egyeztessetek a menyasszonnyal, hogy mennyi időt tud lánysága búcsúztatására szánni.
lánybúcsú külföldön
Fotó: pinterest.com

Egynapos lánybúcsú külföldön

Ha nincs idő, vagy nincs korlátlan anyagi forrás, sokszor döntenek úgy a koszorúslányok, hogy a lánybúcsú külföldön egy napig is izgalmas tud lenni. Ez teljesen igaz!

 • Ilyenkor érdemes közeli úticélt választani.
 • Sok lehetőség van olcsó return repjegyet venni, és így az utazás nem vesz el sok időt a napból.
 • Már maga az utazás is élmény, és a lánybúcsú szerves része.
 • Jó apropó lehet egy külföldi koncert, egy izgalmas helyszín meglátogatása (akár vidámpark, szórakozóhely, sörgyár látogatás, stb), külföldi fesztivál vagy egy hangulatos városnéző nap is.
 • Kedvelt úticél egynapos külföldi lánybúcsúhoz Olaszország, Horvátország, Ausztria, Csehország vagy Németország.
lánybúcsú helyszínek
Fotó: pinterest.com

Többnapos lánybúcsú külföldön

Abban az esetben, ha anyagilag megoldható – és senkinek nem kell száraz kenyeret enni emiatt – a menyasszonynak van szabadideje és kedve is, szóba jöhet a többnapos lánybúcsú külföldön.

 • Ha több napra utaztok, repülő helyett mehettek autóval, kisbusszal, szervezett buszos kirándulással, vagy akár lakókocsival is – ha van, aki vezessen.
 • Szállások tekintetében válogathattok az önellátós apartmanoktól kezdve a wellness-szállodákig.
 • A legkeresettebbek a tengerparti helyszínek, így a lánybúcsú igazából egy „utolsó” közös csajos nyaralás.
 • Érdemes időt hagyni a lazulásra, strandolásra, városnézésre, de készüljetek 1-2 leszervezett programmal is, ami színesíti ezt a pár napot.
 • Kedvelt úti cél többnapos külföldi lánybúcsúhoz Horvátország, Olaszország, Görögország, Spanyolország, Bulgária, Törökország, vagy nagyon extrém esetben Amerika.
lánybúcsú külföldön
Fotó: pinterest.com

Mennyibe kerül egy lánybúcsú külföldön?

Akár egynapos, akár többnapos lesz a lánybúcsú, több költséggel kell számolnotok, mint egy belföldi nyaralásnál. Természetesen az árakat meghatározza, hogy hányan mentek, mi az úticél, mivel juttok el oda, és milyen programokat szerveztek le.

Ezen felül kalkuláljatok egy biztosítási csomaggal (egészség – és poggyász biztosítást is érdemes kötni), a külföldi pénznem átváltásával, és a helyi árviszonyokhoz mért költőpénzzel.

Hirdetés

Egy egynapos lánybúcsú külföldön fejenként 25.000-30.000 forintból is kihozható, de a többnapos külföldi lánybúcsú fejenként minimum 50.000 forinttól indul, és határ a csillagos ég.

Egy lánybúcsú belföldön és külföldön is attól lesz jó, hogy az egész csapat jól érzi magát, a menyasszony nem feszeng, nem hozzátok indokolatlanul kellemetlen helyzetbe, készültök játékokkal és feladatokkal, és néhány ajándékkal. Emellett fontos, hogy a koszorúslányoktól sem várható el, hogy külön a lánybúcsú költségeire spóroljanak. Ünnepeljetek együtt, hogy emlékezetes legyen az utolsó szingli este!